Oznaka baterije za kartico Laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Dynamique

Oznaka baterije za kartico Laguna II

Odgovor Napisal/-a Dynamique »

Zanima me oznaka na bateriji v kartici za model Laguna II Dynamique 2003. Kartica ima opcijo samo za odklepanje in zaklepanje..

Oznaka naj bi bila v smislu CR XXXX

Ce se komu, ki ima isto kartico, da pogledat oznako na bateriji, bi bil hvalezen.

Hvala!
pjevsnik
Kraj: Šentjur

Odgovor Napisal/-a pjevsnik »

Stevilka baterije CR1620, sicer Laguna II l. o1. Sicer pa kartica tudi samo za odklepanje in zaklepanje.
kaplar
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Sorry za offtopic.

A to igra kaksno vlogo ce je prostorocna? Mislim , ce je kaj vecji oz. manjsi porabnik baterij??
Uporabniški avatar
vojko1962

oznaka baterije

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Ne glede na to ali je kartica prostorocna ali ne je oznaka cr 1620.Ce je med voznjo vstavljena v rezo pa bi se morala tudi polniti.Pri meni so v obeh karticah baterije zdrzale 5 let,letos pa sem moral zamenjati obe.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
Solero

To je res. Ampak na prostorocni kartici skoraj nikoli ne pritisnem gumba za odklep oz. zaklep in je ne vstavljam v rezo.. To me zanima.. potem takem bi morala baterija zdrzat dlje al kako?
Uporabniški avatar
vojko1962

baterija kartice

kartica oddaja signal tudi ce ne pritiskas gumbov in vedno porablja baterijo,zato se ti lahko izprazni tudi ce je nebi uporabljal nekaj casa.Na servisu celo priporocajo da vsake toliko casa avto vozis z rezervno kartico,ki je sicer ne uporabljas samo zato da se napolni baterija.
Uporabniški avatar
Solero

Se pravi pol je dejansko mozno ce grem na dolgo turo.. 9,10ur.. da se mi kartica izprazni med voznjo ce je nimam v rezi al kako ?
grandtour
Kraj: Zgornja savinjska

Re: baterija kartice

Odgovor Napisal/-a grandtour »

vojko1962 napisal/-a:kartica oddaja signal tudi ce ne pritiskas gumbov in vedno porablja baterijo,zato se ti lahko izprazni tudi ce je nebi uporabljal nekaj casa.Na servisu celo priporocajo da vsake toliko casa avto vozis z rezervno kartico,ki je sicer ne uporabljas samo zato da se napolni baterija.

js ze nisem uporbljal rezervne kartica kaksnih 3 let pa se vedno dela normalo

na kaksen nacin pa se kartica polni v rezi med voznjo???
Uporabniški avatar
vojko1962

Solero napisal/-a:Se pravi pol je dejansko mozno ce grem na dolgo turo.. 9,10ur.. da se mi kartica izprazni med voznjo ce je nimam v rezi al kako ?
Tisto nekaj casa je bilo misljeno kot nekaj mesecev ali leto
Uporabniški avatar
Solero

Ne,ne. Ce sem te prav razumel. Kartica oddaja ves cas signal tudi zdaj ko je doma odlozena..?
Uporabniški avatar
vojko1962

Solero napisal/-a:Ne,ne. Ce sem te prav razumel. Kartica oddaja ves cas signal tudi zdaj ko je doma odlozena..?
prostorocna da,navadna pa ne
Uporabniški avatar
Solero

A tako. Priblizno pol leta jo imam komaj in me je zanimalo kako funkcionira. Hvala za razlago :wink:
agerksic

Odgovor Napisal/-a agerksic »

vojko1962 napisal/-a:Na servisu celo priporocajo da vsake toliko casa avto vozis z rezervno kartico,ki je sicer ne uporabljas samo zato da se napolni baterija.
:lol: :lol: Na kater servis pa ti vozis, da te tako nategujejo?
1. CR1620, CR3032, CR2025... NISO akumulatorske baterije in se posledicno ne morejo polnit.
2. A si kje videl konvinske kontakte na kartici preko katerih naj bi se polnila? Preko plastike oz. po zraku zaenkrat se ne gre.
Sej tebi ne zamerim, ce glih nisi ravno elektrotehnicen tip ampak, da na servisu take ven mecejo.:roll: Tam jaz ne bi vec vozil... :lol:
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

:lol: :lol: :lol: :lol: tale je dobra, da se baterija v rezi polni, a potem v kljucu se pa sploh lahko polni saj ima kovinski kontakt mar ne? Zamenjaj servis ce ti take klatijo, kartica se polni samo s podatki nikakor pa ne z elektriko.
Uporabniški avatar
tango
Kraj: Koroska

Odgovor Napisal/-a tango »

agerksic napisal/-a:
vojko1962 napisal/-a:Na servisu celo priporocajo da vsake toliko casa avto vozis z rezervno kartico,ki je sicer ne uporabljas samo zato da se napolni baterija.
:lol: :lol: Na kater servis pa ti vozis, da te tako nategujejo?
1. CR1620, CR3032, CR2025... NISO akumulatorske baterije in se posledicno ne morejo polnit.
2. A si kje videl konvinske kontakte na kartici preko katerih naj bi se polnila? Preko plastike oz. po zraku zaenkrat se ne gre.
Sej tebi ne zamerim, ce glih nisi ravno elektrotehnicen tip ampak, da na servisu take ven mecejo.:roll: Tam jaz ne bi vec vozil... :lol:
Baterije CRxxxx so litijeve baterije za enkratno uporabo. Morebitno polnjenje se navadno konca z njihovo eksplozijo (Litij je pac nestabilna zadeva). Iz slednjega razloga so tudi tako dolgo razvijali polnjive Li in LiIon baterije. Pa se sedaj morajo imeti nujno zraven elektroniko za nadzor polnjenja in praznjenja :)

Zanimiva mi je trditev, da "...kartica oddaja signal tudi ce ne pritiskas gumbov..." :smt017 Kolikor je meni poznano, se kartica preko indukcijske zanke odzove na signale avta... :smt017 :smt017 :smt017

:idea: :idea: :idea: Cene baterij CRxxxx so na servisih kar precej zasoljenje, za del te cene jih dobite (enake!) npr. v Big bangu (priblizno 300 sit/kos)
:P :P :P
Če ne gre, pritisni močneje. Če se zlomi, je bilo tako potrebno menjave!!!
Odgovori