Oznaka baterije za kartico Laguna II
Oznaka baterije za kartico Laguna II
Zanima me oznaka na bateriji v kartici za model Laguna II Dynamique 2003. Kartica ima opcijo samo za odklepanje in zaklepanje..
Oznaka naj bi bila v smislu CR XXXX
Ce se komu, ki ima isto kartico, da pogledat oznako na bateriji, bi bil hvalezen.
Hvala!
Oznaka naj bi bila v smislu CR XXXX
Ce se komu, ki ima isto kartico, da pogledat oznako na bateriji, bi bil hvalezen.
Hvala!
oznaka baterije
Ne glede na to ali je kartica prostorocna ali ne je oznaka cr 1620.Ce je med voznjo vstavljena v rezo pa bi se morala tudi polniti.Pri meni so v obeh karticah baterije zdrzale 5 let,letos pa sem moral zamenjati obe.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
baterija kartice
kartica oddaja signal tudi ce ne pritiskas gumbov in vedno porablja baterijo,zato se ti lahko izprazni tudi ce je nebi uporabljal nekaj casa.Na servisu celo priporocajo da vsake toliko casa avto vozis z rezervno kartico,ki je sicer ne uporabljas samo zato da se napolni baterija.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Re: baterija kartice
vojko1962 napisal/-a:kartica oddaja signal tudi ce ne pritiskas gumbov in vedno porablja baterijo,zato se ti lahko izprazni tudi ce je nebi uporabljal nekaj casa.Na servisu celo priporocajo da vsake toliko casa avto vozis z rezervno kartico,ki je sicer ne uporabljas samo zato da se napolni baterija.
js ze nisem uporbljal rezervne kartica kaksnih 3 let pa se vedno dela normalo
na kaksen nacin pa se kartica polni v rezi med voznjo???
vojko1962 napisal/-a:Na servisu celo priporocajo da vsake toliko casa avto vozis z rezervno kartico,ki je sicer ne uporabljas samo zato da se napolni baterija.
1. CR1620, CR3032, CR2025... NISO akumulatorske baterije in se posledicno ne morejo polnit.
2. A si kje videl konvinske kontakte na kartici preko katerih naj bi se polnila? Preko plastike oz. po zraku zaenkrat se ne gre.
Sej tebi ne zamerim, ce glih nisi ravno elektrotehnicen tip ampak, da na servisu take ven mecejo.
Baterije CRxxxx so litijeve baterije za enkratno uporabo. Morebitno polnjenje se navadno konca z njihovo eksplozijo (Litij je pac nestabilna zadeva). Iz slednjega razloga so tudi tako dolgo razvijali polnjive Li in LiIon baterije. Pa se sedaj morajo imeti nujno zraven elektroniko za nadzor polnjenja in praznjenjaagerksic napisal/-a:vojko1962 napisal/-a:Na servisu celo priporocajo da vsake toliko casa avto vozis z rezervno kartico,ki je sicer ne uporabljas samo zato da se napolni baterija.![]()
Na kater servis pa ti vozis, da te tako nategujejo?
1. CR1620, CR3032, CR2025... NISO akumulatorske baterije in se posledicno ne morejo polnit.
2. A si kje videl konvinske kontakte na kartici preko katerih naj bi se polnila? Preko plastike oz. po zraku zaenkrat se ne gre.
Sej tebi ne zamerim, ce glih nisi ravno elektrotehnicen tip ampak, da na servisu take ven mecejo.Tam jaz ne bi vec vozil...
Zanimiva mi je trditev, da "...kartica oddaja signal tudi ce ne pritiskas gumbov..."
Če ne gre, pritisni močneje. Če se zlomi, je bilo tako potrebno menjave!!!