LagunaII PhaseII dCi - a je kaj boljsi od predhodnika?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
kengeru

LagunaII PhaseII dCi - a je kaj boljsi od predhodnika?

Odgovor Napisal/-a kengeru »

Na cesti je ze dobro leto, pa me zanima me, ali ima kdo ze kaj izkusenj, tako dobrih kot slabih, s PhaseII Laguno dci (2.0 ali 1.9).
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

jaz imam laguno grandtour 1.9dci privilege luxe november 2005. sem naredil ze 35.000km. z avtom nobenih problemov. ima vso mozno opremo(brez navigacije in celotnega usnja). parking senzorji zadaj, esp+asr, tempomat,usnje+velur,.....skratka vse. se vozim skoraj ves cas po avtocestah. sesta brzina, tempomat in to je to.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Za enkrat ne poznam nikogar se, ki bi mel tezave z Laguno II - Phase II. Kajti pri "zadnjih" modelih zatrjujejo, da so bile odpravljene vecine napak.

Tako,da je motor 1.9dCi - 130KM mnogo bolj zaneslivejsi od tistih 1.9dCi - 120KM (2002-2004) oz. neke vrste "nadgradnja" slednjega.Predvsem kar se tice turbine. Dobil je nekaj tudi na moci ter navoru. Do cim 2.0dCi pa je povsem nov motor z 16ventilsko tehnologijo, ki uporablja variabilno geometrijo lopatic ter ima verigo namesto zobatega jermena.

Vsekakor se splaca z stalisca zanesljivosti nabavit 2005 in 2006 letnike imas se eno leto (oz. 2) garancije in v kolikor te prihodnje leto 2007 ne bo motilo ,da pride nov model Lagune na trzisce.
kengeru

Odgovor Napisal/-a kengeru »

za 2.0dci a to pomeni problemi??
Uporabniški avatar
Solero

Za enkrat ni tezav. Leto dni nekje je na trziscu 2.0 motor
Uporabniški avatar
iztok.g
Kraj: močvirje

Re: LagunaII PhaseII dCi - a je kaj boljsi od predhodnika?

Odgovor Napisal/-a iztok.g »

Oj pozdravljen, sem se bolj nov na forumu, pristas Renaulta, vozim 12 let starega Safrana, ki ga ne menjam za noben denar... ampaka LagunaII phII je pa en velik SROT!!! :mad:
Govorim iz izkusenj: Laguna je l.05/jul in ima 108.000 prevozenih (ja stoosemtisoc kilometrov!!), mislim da je to dovolj km v enem letu da lahko kako recem na temo tega avta...
Ok, motor(130KM) je zgodba zase, saj je edina hvale vredna zadeva na avtu, samo kaj ko je premocen za ta avto,ce bi imel avto 200 kg vec bi bila zgodba povsem druga... turbino sem menjal pri 95.000km in menda se to pri phII dokaj redno dogaja!Vem, oglasili se bodo heroji s komentarji da gonim mrzel avto itd... Sem poklicen voznik, redno uporabljam se pet drugih vozil pri firmi, pa z nobenim nimamo toliko tezav... (pre)veliko "crickov" se pojavlja na in v vozilu, po mojem mnenju zaradi prehitrega ali povrsnega sestavljanja. Lega na cesti je za avto tega ranga porazna, ki se jo da delno popraviti z montazo odlicnih (beri dragih pnevmatik)... zaenkrat bodi dovolj, da ne bom samo kritiziral, naj povem da moj Safrane z 200.000 km dela ko raketa in nimam z njim niti tretjino toliko tezav kot z Laguno...
LP Iztok
agerksic

Odgovor Napisal/-a agerksic »

Se najde tudi kaka z napakami med tako mnozico. Ampak, da je motor premocan se pa ne bi strinjal. Tudi z lego sem bil zadovoljen ne glede katere gume so bile gor ( Conti in Michelin ) pa se vozim kar sarf in vecina po ovinkih.
Ce je pa turbina crknla pri 95k km je bla na sreco zamenjana v garanciji tako, da zdaj problemov vec ne bi smelo biti.
Uporabniški avatar
iztok.g

agerksic napisal/-a:Se najde tudi kaka z napakami med tako mnozico. Ampak, da je motor premocan se pa ne bi strinjal. Tudi z lego sem bil zadovoljen ne glede katere gume so bile gor ( Conti in Michelin ) pa se vozim kar sarf in vecina po ovinkih.
Ce je pa turbina crknla pri 95k km je bla na sreco zamenjana v garanciji tako, da zdaj problemov vec ne bi smelo biti.
ja, tale o premocnem motorju je prisla iz ust pooblascenega serviserja v eni od vecjih Ljubljanskih avtohis, pa tudi podatek da se turbine razletavajo na phII dokaj redno ...javascript:emoticon(':shock:')
Shocked
O legi pa se tole: avto nima (po mojem) vzdolzne trdnosti oz je premehak, z v ovinkih nos prevec sili ven, pri mocnejsem pospesevanju pa hoce kar malo "zaplesati" levo-desno.
Zelo je tudi obcutjiv na gume, na nasi Laguni smo menjeval gume, jih prestavljali naprej-nazaj, pa krizno... kot da bi ladjice potapljali... da smo nasli kombinacijo pri kateri avta ni vleklo v eno ali drugo stran.
Saj bo v kratkem naprodaj, bomo videli ce se bojo res grebli za njo...javascript:emoticon(':?')
Confused
LPIztok
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT.
www.AvtoNaPlin.si
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

No moj sosed je mel Laguno 1.9 DCI letnik 2004 a ni dolgo vozila (sinko jo je na klobuk prevrnil) z njo je naredil vsega 30.000 km, no zatem je kupil Laguno novo letnika 2006 zopet 1.9 dci in je rekel da je novejsi model dosti boljsi od prejsnjega (motor bolj vlece,lepse se pelje cez ovinke, manj skripa...) tako da je kar srecen da je sinko avto razbil 8)
Meni je laguna zelo vsec...no ce bi jo nabavil bi bila nadvse zanimiva GT varijanta :twisted:
Uporabniški avatar
iztok.g

FastDay napisal/-a:No moj sosed je mel Laguno 1.9 DCI letnik 2004 a ni dolgo vozila (sinko jo je na klobuk prevrnil) z njo je naredil vsega 30.000 km, no zatem je kupil Laguno novo letnika 2006 zopet 1.9 dci in je rekel da je novejsi model dosti boljsi od prejsnjega (motor bolj vlece,lepse se pelje cez ovinke, manj skripa...) tako da je kar srecen da je sinko avto razbil 8)
Meni je laguna zelo vsec...no ce bi jo nabavil bi bila nadvse zanimiva GT varijanta :twisted:
naj spomnim da sem trdil da je motor ena najboljsih stvari na Laguni phII, motor ne samo da dobr vlece, ampak je ZELO zivahen v tem avtu. Vprasaj soseda okoli "crickov" ko bo imel avto 80.000 km ali vec...
www.AvtoNaPlin.si
peterson

Odgovor Napisal/-a peterson »

vprasanje za serviserja:
ali je dci masina z 120KM (letnik 2005) enaka kot tista v letniku 2004, ali je sedaj drugacna turbina?
Uporabniški avatar
Solero

iztok.g napisal/-a:Oj pozdravljen, sem se bolj nov na forumu, pristas Renaulta, vozim 12 let starega Safrana, ki ga ne menjam za noben denar... ampaka LagunaII phII je pa en velik SROT!!! :mad:
Govorim iz izkusenj: Laguna je l.05/jul in ima 108.000 prevozenih (ja stoosemtisoc kilometrov!!), mislim da je to dovolj km v enem letu da lahko kako recem na temo tega avta...
Ok, motor(130KM) je zgodba zase, saj je edina hvale vredna zadeva na avtu, samo kaj ko je premocen za ta avto,ce bi imel avto 200 kg vec bi bila zgodba povsem druga... turbino sem menjal pri 95.000km in menda se to pri phII dokaj redno dogaja!Vem, oglasili se bodo heroji s komentarji da gonim mrzel avto itd... Sem poklicen voznik, redno uporabljam se pet drugih vozil pri firmi, pa z nobenim nimamo toliko tezav... (pre)veliko "crickov" se pojavlja na in v vozilu, po mojem mnenju zaradi prehitrega ali povrsnega sestavljanja. Lega na cesti je za avto tega ranga porazna, ki se jo da delno popraviti z montazo odlicnih (beri dragih pnevmatik)... zaenkrat bodi dovolj, da ne bom samo kritiziral, naj povem da moj Safrane z 200.000 km dela ko raketa in nimam z njim niti tretjino toliko tezav kot z Laguno...
LP Iztok
A pa tvoj model 1.9dCi je 88kW al 96kW?? Ker v bistvu 96kW je novejsi motor mislim, da je pozno v jesen komaj prisel oz. z 2006 letniki. Lahko pa da se motim. Naj me nekdo popravi..
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

nekak tak je, kot pravi solero...jaz samo vem, da ko je bil v celju avtosov, je ta motor bil v ospredju.
Slika
Uporabniški avatar
iztok.g

Solero napisal/-a:
iztok.g napisal/-a:Oj pozdravljen, sem se bolj nov na forumu, pristas Renaulta, vozim 12 let starega Safrana, ki ga ne menjam za noben denar... ampaka LagunaII phII je pa en velik SROT!!! :mad:
LP Iztok
A pa tvoj model 1.9dCi je 88kW al 96kW?? Ker v bistvu 96kW je novejsi motor mislim, da je pozno v jesen komaj prisel oz. z 2006 letniki. Lahko pa da se motim. Naj me nekdo popravi..
96kw
www.AvtoNaPlin.si
Uporabniški avatar
Solero

No ce primerjamo najvecje konkurente Laguni. So to Passat, 407,C5, (A4, C, BMW 3). Od teh nastetih je najudobnejsa ter najmehkejsa voznja z C5. Zaradi hidravlike.. Pri prostornosti prav tako prednjaci C5.

Nasplosno nemski avtomobili so veliko bolj "trdo" nastrojeni proti francoskim.. Francozi dajo vec na udobje in varnost..

A Laguna je sigurno trsa od predhodnika. Prav tako se je zgodilo z Meganom, ki je veliko trsi od predhodnika.. Enako je z Espacom in Cliotom.. Mnogo vec togosti je kot je bilo v prejsnjih modelih. Ravno na racun varnosti so Renaulti pridobili na togosti ter trse naravnanem podvozju kot so starejsi modeli Renault. In ravno Laguna II je prva ubrala taksno pot. Ostali modeli so ji le sledili..

Aja kar se tice 130KM sam jih mam v Meganu. In ce me vprasas, je ravno prav saj ima prazen avto 1300kg. Nekaj cez 300Nm navora. Se pravi 10kg/KM. Idealno.. Z lahko premaguje lastno tezo. Ce bi danes kupoval Laguno bi se odlocil za 150KM dizla..
Odgovori