Nam nekaj v pumpi baje poka in je mehanik reku da bi bilo dobro olje zamenjat,jest vem da se to ne menja ampak mormo probat,zato me zanima kako se ga ven spusti.
markob napisal/-a:Nam nekaj v pumpi baje poka in je mehanik reku da bi bilo dobro olje zamenjat,jest vem da se to ne menja ampak mormo probat,zato me zanima kako se ga ven spusti.
Ce ti poka bos tesko resil z zamenjavo hidravlicnega olja. Kje natancno se ispusca ne vem. Na najnizjem delu verjetno, ponavadi je to na pumpi spodaj-zgolj ugibam.
Ne mislim nekaj pametovat, vendar po moje menjava olja ne bo pomagala pri "pokanju". Zadevo bo pomoje moral pregledat kak mehanik. Lahko pa da poka kak mehanizem - koncnik.
Pravo olje je ATF (automatic transmission fluid) Elf renaultmatic D2.
Spusti ga ven na hladilniku (zaviti cevi), pri ugasnjenem motorju pojdi od ene do druge koncne tocke z volanom.
Ko nalijes ponovi, nato se z prizganim motorjem ter kontrola nivoja.
Naj te ne bo strah,ti samo nalij v posodo prizgi motor in vrti volan iz ene skrajne tocke v drugo;ter kontroliraj nivo olja.Sistem se na ta nacin sam prezraci.Sicer pa dvomim da bo nehalo pokati,,,verjetno imas nekje nekaksno zracnost....To z zamenjavo olja pa je bila finta mehanika da se te resi ali pa da kaj zasluzi pri menjavi.
A je postopek se vedno isti,snamem cev(obe?ker sta 2 na posodici)levo in desno,a takrat tece ven olje ali ze prej in potem nalijem olje,spet na suho levo in desno in sele na koncu pri prizganem motorju se enkrat levo in desno in dotocim olje ce je potrebno.
Sam cevi so dvignjene gor tako da nekaj olja vrjetno ostane notr.
BRUKI,ne poka ko se volan vrti ampak ko je avto na miru v leru,slisi se vsake tolk cajta nekako tam pri servo pumpi da se nekaj lomi,mogoce poka,takrat ko se jermen vrti in pogasnja te zadeve.
Ali clovek lahko pri tem avtu sam menja vodno pumpo ker se mi zdi da se skriva zelo v notranjosti kamor ne mores z roko.Zanima me postopek iz katere strani gre ven(pri jermenici)al na drugi strani,spodaj zgoraj.
hvala
Najboljse ce cev odtegnes na samem volanu,tam bo skoraj vso olje izteklo.
Glede vodne crpalke pa rabis kar nekaj znanja in orodja,saj je crpalka pod zobatim jermenom.
To zamenjavo naj raje opravi mehanik ali nekdo ki je ze to pocel in se spozna.
Kaj ti vodna crpalka spusca ali ima zvok???
Ne,ampak ker se dobi neorginalno novo full pocen bi jo menjal.
Potem se nisem motil ko sem gledal kje je vodna crpalka in ugotovil da je na najbolj nedostopnem mestu.
A je treba slucajno motor dvignit?Kako se pride do nje.
Vodno crpalko bi menjal kar tako ,,,daj no.Crpalka se menja ob menjavi zobatega jermena ali ce tece.Veliko stvari je potrebno narediti ob menjavi vodne crpalke.Od snetja micro jermena,nosilca motorja,pokrova zobatega jermena,zobati jermen....ne pocni tega ce ne obvladas,kar je ocitno da ne.Lahko si naredis nekaj sto tisocakov skode ce ne bos pravilno namestil zobatega jermena.