Tom000 napisal/-a:ceprav je rekel da se ne more primerjati z cliotom ki nima vplinjaca (avtomatski)
tole pa ne zastopim najbolje! kolikor so meni poznane zadeve s temi motorji je tako, da gre ta 1.4 masina s fergazerjem bolje kot pa 1.4 SPI (enotockovni vbrizg), ampak je tudi poraba pri slednjem malo manjsa!
ce bos dal vecji fergazer se bo poznalo, tocno koliko ti pa tezko povem!
aha zanimivo, sej pospeski so ful dobri, bom videl kako bo ko bom menjal fergazer, no dans sem sprobaval in sem se peljal 140km/h, no dosegel sem 150km/h sam zdel se mi je da je mal navzodl, vgalvnem ce bi ga dolg tisal bi sel "komot" 150km/h, ampak btw imel sem v pritljazniku staro masino in je tud kar teza in na strehu avta imam 3 nosilce za kolesa, ki strlijo in je tud kar upor, ampak pospeski so pa cool ...najbolj me moti da imam gume 165/70/13 in se mi zdi da pri velikih hitrosti avto "plava", zal mi je da sem kupil te gume (nove), prej sem imel zimske 155/70/13 in je blo drugace
drugace hmm me "zre" da ne vem kako je z zobatim jermenom, rekli so da ga niso zamenjali (jao pa masino so mel zunaj), in me zanima ali lahko peljem kaksnemu mehaniku da mi samo pogledajo ali je vredu zobat jermen, a se to vidi "na oko"?
drugace hmm me "zre" da ne vem kako je z zobatim jermenom, rekli so da ga niso zamenjali (jao pa masino so mel zunaj), in me zanima ali lahko peljem kaksnemu mehaniku da mi samo pogledajo ali je vredu zobat jermen, a se to vidi "na oko"?
Ne, noben mehanik ti to ne more vidit, ker jermen kot tak redko vtrga brez razloga, ponavadi je razlog sponer, pumpa, na videz je pa pet dni rabljen jermen enak ko 5let. Tk da ga kr lepo menjaj ni tok drag.
Samo zanima me se ali ima moj motor star tip E6J 1.4 energy enak "fergazer" kakor Clio1 z novejsim motorjem oz R19 z elektronskim zaugom??
Ker zdaj bi rad kupil se fergazer od 1.4, da bi potem imel vse od 1.4 ker bi rad da bi se bolj vleklo
btw, tukaj http://www.bolha.com/index.php/ukaz/bid ... 25/slika/0 renault 19 l93 1.4rt mono uplinjac- ali je to dovolj, kaj je to mono, a se menja samo to pri fergazrju?
Thx
Aha sem ze nasel en oglas in ugotovil da je mono uplinjac za novejse clio1, nasel sem pa oglas kjer prodaja dvojni uplinjac z sesalnim konektorjem ter nova tesnila so, in mi bo on zmoniral na licu mesta, upam da bo bo vredu tako
Zadnjič spremenil Tom000, dne 10 Sep 2006, 09:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Tom000 napisal/-a:Aha sem ze nasel en oglas in ugotovil da je mono uplinjac za novejse clio1, nasel sem pa oglas kjer prodaja dvojni uplinjac z sesalnim konektorjem tre nova tesnila so, in mi bo on zmoniral na lucu mesta, upam da bo bo vredu tako
a je ta, ki prodaja fergazer in kolekotr iz Skofje Loke?
-uplinjac je uplinjac (mehanska zadeva) posledicno visja poraba...brez katalizatorja in rocni zauk.
- mono vbrizg je pa enotockovni elektonski vbrizg, ki potrebuje racunalnik in je ponavadi opremljen z lambdo sondo in katalizatorjem. in avtomackim zaukom.
Tom000 napisal/-a:Aha sem ze nasel en oglas in ugotovil da je mono uplinjac za novejse clio1, nasel sem pa oglas kjer prodaja dvojni uplinjac z sesalnim konektorjem tre nova tesnila so, in mi bo on zmoniral na lucu mesta, upam da bo bo vredu tako
sem se klical druge ljudi in tudi nasel nekoga ki je iz Skofje Loke, ima pa obnovljen fergazer od 1.4RT energy, zdaj pa ne vem kaj na vzamem, ali naj tega
ali raje tistega ki je dvojni fergazer, kaj bi bilo boljse?
Ti si car, res je Weber 32 TLDR sem iskal zdajle po google in videl da je v 1.4 E6J motorju, zmeraj vem nekaj vec, zdaj vsaj vem kaj iskat, hvala se enkrat in se se priporcam za kakrsnkoli odgovor o fergazerju
a ti si tam kupil kaksno zadevo oz. ali kaj ni vredu?? Sem videl na enem vW formu da hoce/s? na stari masini E6J 1.4 iz originala Weber 32 TLDR menjati in montirati Weber 36 IDF ? ali si to ze uspel narest (ce si to ti?)
drugace me pa se zanima ali se pozna razlika med "starim" in obnovljenim fergazerjem, ker eden mi prodaja obnovljenega, drugi pa je rekel da so nova tesnila, torej se mi prvi bolj splaca? zdaj morem se tak oba poklicat in vprasata ce sta oba Weber 32 TLDR
hehe jaz budalo se nisem spomnil da imam v avto knjigico od avta in sem nasel notri da pise da ima Weber 32 TLDR hehe
se skeniral sem razpredelnico