Prednje luci!
Prednje luci!
Zdravo!
Zanima me kak dosezem svetlobo prednjih luci, kot jo imajo tabolsi avtomobili "belo-plava" al neke takega. Verjetno rabim prave zarnice. V baumax-u sn gledal neke xenonke H7 za 4500jurjov, pa v avstriji neke z plavo svelobo za 1500. Katere so sploh dovoljene? Kje so poceni za dobit? Kak dolgo drzijo? (slisal sem namrec da ne ravno zelo dolgo!)
Za clio B2 rabim H7!
Lp
Zanima me kak dosezem svetlobo prednjih luci, kot jo imajo tabolsi avtomobili "belo-plava" al neke takega. Verjetno rabim prave zarnice. V baumax-u sn gledal neke xenonke H7 za 4500jurjov, pa v avstriji neke z plavo svelobo za 1500. Katere so sploh dovoljene? Kje so poceni za dobit? Kak dolgo drzijo? (slisal sem namrec da ne ravno zelo dolgo!)
Za clio B2 rabim H7!
Lp
Kaj na taboljsih avtih vidis je pravi xnenon oziroma ksenonski zarometi. To se ne da samo tak naredit pri obicnih luceh. Tam je en racunalnik pa neka extra zarnica pa leca je se na koncu...stvar stane 2.000eur
Imitacijo tega pa lahko dosezes z temi zarnicami, kaj si jih nastel....te, ki stanejo pri nas 4-5 tisoc. Na skatli sicer pise "xenon" ampak sploh to ni xenon, ampak imitacija, ker ima na notranji strani zarnice tako plast, ki ustvari malce belo svetlobo. Ta stvar niti ni tako slaba, jih imam tudi jaz (vendar H4), in sem zadovoljen z njimi.
Tebi pa priporocam obe varianti: H7 in H1 (za dolge luci).
Imitacijo tega pa lahko dosezes z temi zarnicami, kaj si jih nastel....te, ki stanejo pri nas 4-5 tisoc. Na skatli sicer pise "xenon" ampak sploh to ni xenon, ampak imitacija, ker ima na notranji strani zarnice tako plast, ki ustvari malce belo svetlobo. Ta stvar niti ni tako slaba, jih imam tudi jaz (vendar H4), in sem zadovoljen z njimi.
Tebi pa priporocam obe varianti: H7 in H1 (za dolge luci).

Jaz osebno imam v avtu modre- ksenon zeleno modre. Pa imam zdaj eno noter ze 7 mescov ena pa mi je crknila v 6em!drugace pa ful lepo svetijo in vidljivost je na cesti tut boljsa-odzivnost znakov pa to je lepse!
Dovoljene bi naj pa ble le Philipsove,ampak ej ce te skif ustavi mu pac reces da imas le te!
Ampak to pa niso konkretno taksne kot jih ti zelis,ker vem kaksno barvo bi rad imel ja!Bojo ti mogli drugi pri tem pomagat
Dovoljene bi naj pa ble le Philipsove,ampak ej ce te skif ustavi mu pac reces da imas le te!
Ampak to pa niso konkretno taksne kot jih ti zelis,ker vem kaksno barvo bi rad imel ja!Bojo ti mogli drugi pri tem pomagat

He, sva istocasno napisalaVIA napisal/-a:Jaz osebno imam v avtu modre- ksenon zeleno modre. Pa imam zdaj eno noter ze 7 mescov ena pa mi je crknila v 6em!drugace pa ful lepo svetijo in vidljivost je na cesti tut boljsa-odzivnost znakov pa to je lepse!
![]()

drgac mas philips vison plus
katere imajo 50% vecjo svetilnost
so pa se osram h7 cool blue 20% vecjo svetilnost
http://www.osram.de/pdf/service_corner/ ... 10S04D.pdf
silverstar
http://www.osram.de/pdf/service_corner/ ... 10S33D.pdf
40% vec
na kratko
o cenah pa jutri
katere imajo 50% vecjo svetilnost
so pa se osram h7 cool blue 20% vecjo svetilnost
http://www.osram.de/pdf/service_corner/ ... 10S04D.pdf
silverstar
http://www.osram.de/pdf/service_corner/ ... 10S33D.pdf
40% vec
na kratko
o cenah pa jutri
jaz imam za kratke philipsove blue vision (dolge so posebaj in navadne), pa svetijo res lepo. taka hladna cisto rahlo modrikasta svetloba je.D-PaX napisal/-a:za mojeha cliota mi povejte kake zarnice naj kupim imel pa bi rad modro svetloboupam da nerabim dat se 1x slike gor
so pa nesramno drage te zarnice in ce mi se ena crkne bom lepo navadne dal not.
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
seos naj mi en prosim pove za moj avto kake zarnice naj kupim za moj avto more pa bit modra svetloba firma pa osram prosim napisite mi model
zarnic samo naj bojop take ki se ponoci tudi dobro vidi pa ob slabem vremenu sparasujem pa zato ker mam poznanstvo pri firmi osram in dobim mogoce bolj poceni
nebi rad kupo nekega srota 
zarnic samo naj bojop take ki se ponoci tudi dobro vidi pa ob slabem vremenu sparasujem pa zato ker mam poznanstvo pri firmi osram in dobim mogoce bolj poceni
!!!!Ce hoce?° VARCEVAT KD group in ob enem bit ZAVAROVAN Slovenica ?æivljenje
mi po?°lji message!!!! Zraven ?°e nudim zavarovanje za VA?†E AVTE. 
OSRAM H4 Cool Blue.
Najmodrejse med modrimi. S H4 zarnici boste dosegli izgled vasega vozila, kot s pravimi modernimi projekcijskimi zarometi. Prav tako pa ta zarnica zaradi posebnega plina, s katero je polnjena nudi vecjo svetilnost.Tehnicni podatki: 12 V • 55/60 W • P43T • Evropsko dovoljenje za uporabo. Cena: 4.390,00 SIT je parva ta zarnica ?????
Najmodrejse med modrimi. S H4 zarnici boste dosegli izgled vasega vozila, kot s pravimi modernimi projekcijskimi zarometi. Prav tako pa ta zarnica zaradi posebnega plina, s katero je polnjena nudi vecjo svetilnost.Tehnicni podatki: 12 V • 55/60 W • P43T • Evropsko dovoljenje za uporabo. Cena: 4.390,00 SIT je parva ta zarnica ?????
!!!!Ce hoce?° VARCEVAT KD group in ob enem bit ZAVAROVAN Slovenica ?æivljenje
mi po?°lji message!!!! Zraven ?°e nudim zavarovanje za VA?†E AVTE.