Zagon motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Danilo

Zagon motorja

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Problem je sledec!

Danes zjutraj ko je avto hladen mi ni vzgal v prvem kot da nebi potegnil avtomatskega gasa, a je mozno da mi to nagaja motorcek za prosti tek ker zadnje case se vrtlaji glibljejo pri vklopleni klimi cudno, ko pridem n semafor mi ostanejo na 1000 pol padej vcasih med prestavljanjem mi padejo pod 750 to imam tezave pri meganu 98 letnik 1,6 motor k7
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Vrjetno bo za zamenjati en senzor k je na menjalniku. Ne vem kako se mu ze rece ...
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Lambda sonda. Ki pa je na izpuhu, ne menjalniku. Je pa mozno, da je narobe kaj drugega...
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Pa kaj ga spet serjete. Menjalnik, lambda, naslednja bo rezerva kriva. Ob vzigu je lambda hladna in se je sploh ne uposteva. Za pravilno delovanje mora imeti mislim da okoli 600 stopinj, sploh ni vazno, ob vzigu, ko jih ima 20 lambda sploh ni vazna.
Zeza ali ventil za prosti tek ali pa senzor temperature.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Samojed: jst nisem reku da je kaj narobe z menjalnikom, jst sem napisal da je za to kriv senzor, ki je pritrjen na menjalniku. Se mi zdi da se rece senzor mrzlega vziga in to je zelo pogosta napaka pri renaultih ...
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Pardon, sem na hitro prebral. Ni senzor hladnega vziga, zeza pa najraje tocno pri vzigu. Senzor mrtve tocke in polozaja glavne gredi (eni avti imajo pa na odmicni gredi podoben senzor). Ta bi lahko tetal ja.
LP, Samojed
Odgovori