Laguna nastavitev moci servo volana??
-
timberwolf
Laguna nastavitev moci servo volana??
A kdo ve se da morda moc servo volana pri Laguni II Expresion kaj nastavljati v smeri mehkejsi volan? Vozil sem glih novega Pasata pa je volan veliko mehkejsi za vrteti in je nekako res veliko bolj cool. Ko sem se vsedel nazaj v svoj avto sem nekaj casa mislil da servo sploh ne dela toliko bolj trd je za vrtet( na mestu in med voznjo). Za primerjavo Clio II letnik 99 ki nima serva je med voznjo veliko bolj mehak za vrtet, seveda vrtenje na mestu pa ni primerjave. A kdo ve kaj na to temo?
Huuh tu nimas kaj nastavljat
Jaz mam ravno kontra izkusnje.. Vozil sem Audi A4 (1mesec star) in ima mnogo bolj trdi servo-ojacevalnik kot Megane ki je star 6 mesecev. Novi Megane ima za moje pojme malo premehak volan. .
Je pa nekaj res. Ce vozis Laguno 1.9dCi pa gres probat Laguno 1.6 oz. 1.8 bos opazil razliko na volanu na racun dizelskega motorja, da je nekoliko bolj okoren, ker je nekaj tezji od bencinskih motorjev..
Sicer pri primerjavi med Clio-tom in Laguno si malo zgresil. Podobno je pri VW-ju. Pelji Passata in pelji Polota. Ni primerjave , ker je avto mnogo tezji in ima masivnejsi volanski drog..
Jaz mam ravno kontra izkusnje.. Vozil sem Audi A4 (1mesec star) in ima mnogo bolj trdi servo-ojacevalnik kot Megane ki je star 6 mesecev. Novi Megane ima za moje pojme malo premehak volan. .
Je pa nekaj res. Ce vozis Laguno 1.9dCi pa gres probat Laguno 1.6 oz. 1.8 bos opazil razliko na volanu na racun dizelskega motorja, da je nekoliko bolj okoren, ker je nekaj tezji od bencinskih motorjev..
Sicer pri primerjavi med Clio-tom in Laguno si malo zgresil. Podobno je pri VW-ju. Pelji Passata in pelji Polota. Ni primerjave , ker je avto mnogo tezji in ima masivnejsi volanski drog..
-
timberwolf
"Sicer pri primerjavi med Clio-tom in Laguno si malo zgresil. Podobno je pri VW-ju. Pelji Passata in pelji Polota. Ni primerjave , ker je avto mnogo tezji ter mnogo masivnejsi volanski drog.."
Ze ze, da je Laguna tezja ampak pri vrtenju Laguni pomaga servo (tudi med voznjo) Cliu pa ne ker ga nima!
Poleg tega pa ce upostevam primerjavo, ki si jo podal Pasat - Polo, pa saj sem napisal kako zelo mehek volan ima Pasat!!! Ce upostevam tvojo logiko, ima Pasat torej ker je tezji bolj trd volan kot Polo. Glede na to, da ima Pasat izjemno mehek volan (kot sem napisal) potem bi pri Polo-tu samo pihnil v volan pa bi moral sam narediti ene 2 obrata. Torej tvoja razlaga in argument o tezi zal ne moreta biti pravilna !!
Ze ze, da je Laguna tezja ampak pri vrtenju Laguni pomaga servo (tudi med voznjo) Cliu pa ne ker ga nima!
Poleg tega pa ce upostevam primerjavo, ki si jo podal Pasat - Polo, pa saj sem napisal kako zelo mehek volan ima Pasat!!! Ce upostevam tvojo logiko, ima Pasat torej ker je tezji bolj trd volan kot Polo. Glede na to, da ima Pasat izjemno mehek volan (kot sem napisal) potem bi pri Polo-tu samo pihnil v volan pa bi moral sam narediti ene 2 obrata. Torej tvoja razlaga in argument o tezi zal ne moreta biti pravilna !!
timberwolf napisal/-a:"Sicer pri primerjavi med Clio-tom in Laguno si malo zgresil. Podobno je pri VW-ju. Pelji Passata in pelji Polota. Ni primerjave , ker je avto mnogo tezji ter mnogo masivnejsi volanski drog.."
Mogoce je pa z tvojim servotom kaj narobe.. Malo precekiraj nivo olja za servo-ojacevalnik. Ali pa crpalka ne funkcionira kot bi morala. Ce pravis da gre Clio brez servota mehkeje kot tvoja Laguna.
Tisto okrog Polota. Pol bi moral imet Polo ,krmilni mehanizem od Passat-a in ga nima, ker ne rabi taksnega.. ravno zaradi lastne teze vozila. Ni isto ce moras obracat avto z maso 1400kg ali pa 900kg.
Re: Laguna nastavitev moci servo volana??
Zmanjsaj nivo hidravlicnega olja za servo, pa bo mehkejsitimberwolf napisal/-a:A kdo ve se da morda moc servo volana pri Laguni II Expresion kaj nastavljati v smeri mehkejsi volan? Vozil sem glih novega Pasata pa je volan veliko mehkejsi za vrteti in je nekako res veliko bolj cool. Ko sem se vsedel nazaj v svoj avto sem nekaj casa mislil da servo sploh ne dela toliko bolj trd je za vrtet( na mestu in med voznjo). Za primerjavo Clio II letnik 99 ki nima serva je med voznjo veliko bolj mehak za vrtet, seveda vrtenje na mestu pa ni primerjave. A kdo ve kaj na to temo?
Red steelers
-
timberwolf
-
timberwolf
Ma to pa je res cudno. Moj servo sicer deluje (mislim ni da sploh ne bi deloval) ampak nekako ne pride do izraza, kaksna nezna puza z 45 kg bi bila kar nezadovoljna po mojem in ce pravis, da ga lahko vrtis z mezincem?? Ja potem pri meni 100% nekaj ne stima. Pri vseh mojih avtih dosedaj kolikor me spomni ne vara je bil servo mehkejsi. Kateri letnik lagune imas WarpedOne? Mislim, da ni tvoj ze faceliftan in so morda ta problem razresili. Moj je 2002.WarpedOne napisal/-a:Dej ti raje najprej preveri ce ti servo ploh deluje ok.
Na moji laguni je volan ultra lahek/mehek. Na mestu ga vrtim z mezincem. Seveda ob kontaktu, brez kontakta ga ne premaknem.
-
timberwolf
Sem klical na renault servis pa vodja servis pravi, da se servo ne da nic nastavljati, da ni nobenega vijaka. Torej ali je to o vijaku teorija ali imas info iz prakse?merdzo napisal/-a:Zivjo!
Trdoto volana je moc nastavljati. Elektro samo preprogramiras, navadno hidravliko pa se tudi da z nekim vijakom.
Za podrobnosti pa kak servis.
lp
@timbewolf:
Glede vijaka je to iz lastnih izkusenj. Moja laguna ima navaden hidravlicni servo in mi ga je mehanik zrahljal z nastavitvije nekega imbus vijaka. Kje tocno je ta vijak ne vem, ker nisem bil zraven.
Kar se pa tice elektricnega servo volana pa vem iz dialogysa, da so neke nastavitve, mislim, da 15 stopenj.
lp
Glede vijaka je to iz lastnih izkusenj. Moja laguna ima navaden hidravlicni servo in mi ga je mehanik zrahljal z nastavitvije nekega imbus vijaka. Kje tocno je ta vijak ne vem, ker nisem bil zraven.
Kar se pa tice elektricnega servo volana pa vem iz dialogysa, da so neke nastavitve, mislim, da 15 stopenj.
lp
Mam letnik 2003, narjena mislm da december 2002. Masina 1.9 dci, 205 gume. Pa je dejansko volan cist spodobn. Ni vazn al se peljem al sm na mestu, vedno je enak elasticn. Bol se cuti njegova zelja po vrnitvi v center kot pa recimo tezavnost obracanja.timberwolf napisal/-a: Ma to pa je res cudno. Moj servo sicer deluje (mislim ni da sploh ne bi deloval) ampak nekako ne pride do izraza, kaksna nezna puza z 45 kg bi bila kar nezadovoljna po mojem in ce pravis, da ga lahko vrtis z mezincem?? Ja potem pri meni 100% nekaj ne stima. Pri vseh mojih avtih dosedaj kolikor me spomni ne vara je bil servo mehkejsi. Kateri letnik lagune imas WarpedOne? Mislim, da ni tvoj ze faceliftan in so morda ta problem razresili. Moj je 2002.
Na tvojem mestu bi se kak drug servis poklical, ne nujno uradn renault. Velikrat odvisn na kazga cloveka naletis, kolk se mu ljubi etc.
Laguna Coupe GT dci 180