Megane l.00 trajanje sprednjih zarnic?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dr. jAcKaSS

Megane l.00 trajanje sprednjih zarnic?

Odgovor Napisal/-a dr. jAcKaSS »

Zivjo zanima me koliko povprecno zdrzijo sprednje zarnice navadni (dnevno-nocnih) luci? V zadnjem casu sta mi namrec crknili obe. Najprej ena in nato se druga.

Na Renaultovem servisu sem vprasal koliko zdrzijo povprecno zarnice in mi je odgovoril, da od 14 dni do 0,5 leta. To se mi zdi precej mal, glede na to, da pri Yarisu v 6 letih ni pregorela niti ena. Naredim priblizno 10-12k km letno (enako je bilo pri yarisu).

Kaksne imate vi izkusnje?

Poleg tega pa me zanime katere zarnice priporocate (imam H7), original Renault (3,3k sit), Osram (ima mislim da 3 cenovne razrede: 1,2k; 2,6k; 4,8k sit)?
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Moj fotr na Meganu kar ga ima je zamenjal 1x zarnico v 3 letih (30.000) km sam avto nima avtomackih luci (neprizgejo se samodejno) avto je letnik 2002...........zarnice ima h7 kratke....h1 dolge. 8) Sem mu dal notr kar Philips k mi jih je bratranc z sluzbe prnesu :lol:
Uporabniški avatar
broker

Re: Megane l.00 trajanje sprednjih zarnic?

Odgovor Napisal/-a broker »

Navadne H7 zarnice imajo zivljensko dobo 300-350ur,...
Lahko kupis H7 long life..3900sit ki ima zivljensko dobo ca 1000ur

Na par let stari cliotih so tudi crkovale,sedaj pa se je izboljsalo,...in sicer samo podaljsali so napajalno zico,ki pride na zarnico za caa 2m (zvita je v snopu,da s tem umirijo in stabilizirajo tok)

:idea:
Torej lahko probate, vstukajte 2m kabla na napajalno zico in stvar bo resena!

lp
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
dr. jAcKaSS

Js sm prvu kupu od Renaulta, zdej pa razmisljam, da bi kupu t drugo pa Osram.

Samo 350ur? Pismu se navadna najbolj cenena zarnca zdrzi 1000h...

Ja men se tut zdi tole avtomatsko vziganje luci en sit. Ker k kljuc das not in obrns se luci przgejo, pol pocakas, da se vse kontrolne lucke ugasnejo, zalaufas motor, s tem se pa luci ugasnejo in spet przgejo. In s tem se sam skrajsa zivljenska doba.

A se da to avtomatsko vklaplanje luci kako izklopt? Oz. postimat tko da se ksna zicka premakne, mal polota...?
FastDay

Mislm da se da avtomacko vklaplanje izklopt preko racunalnika...vsaj tako mi je en povedu....je pa res da pol lahko kdaj prizgane luci pustis :roll:
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

FastDay napisal/-a:Mislm da se da avtomacko vklaplanje izklopt preko racunalnika...vsaj tako mi je en povedu....je pa res da pol lahko kdaj prizgane luci pustis :roll:
Jst mam tko narjen na meganu.
Notr imam zarnice +50% in mi delajo ze eno leto, je pa res da ne blinkajo ob vzigu avta.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Tommy28 napisal/-a:
FastDay napisal/-a:Mislm da se da avtomacko vklaplanje izklopt preko racunalnika...vsaj tako mi je en povedu....je pa res da pol lahko kdaj prizgane luci pustis :roll:
Drugace pa ne mors pustit prizgane luci nikakor.
Itak piska ko odpres vrata, pa se cela armatura sveti tko da ni panike.
To je isto k da bi reku da bos ploscico od avtoradia pustu na armaturi :lol:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
FastDay

to povej mojmu fotru k je ta vikend pustu luci przgane in akumulator se je lepo izpraznil :lol: :lol: tud men ni jasno kako lahko pustis luci prizgane ce vse sveti in piska povrh 8)
dr. jAcKaSS

Tommy28: Kere firme pa so te +50%? Kolk so ti pa drugac zdrzale zarnice?
Odgovori