naceloma ne...sirina bi morala biti 215.
Res pa je, da je zelo majhna verjetnost, da bi to sel preverjat kdo na tehnicnem, ali tezili policaji...le na homologaciji se zna zataknit, ce se nimas homologacije porihtane.
homoligacija in dimenzije gum
Zanimivo vprasanje.. Jaz osebno imam na zimskih gumah nizji hitrostni razred. Pa me je policaj ustavil ter prekontroliral zimsko opremo in ni bilo tezav. Morda zato ker se ni zavzel oz. v prometni ne pise.. Homologacije pa ne vozim za seboj, ker na vozilu ni sprememb.. Pomoje zaradi tega nebodo komplicirali.petergaja napisal/-a:Zdravo, mene pa zanimajo hitrostni razredi. Vem, da je zima se dalec vendar vseeno. Ali res lahko uporabis za zimske pnevmatike en mansi hitrostni razred?
Npr. 185/60 R15 84 H je napisano v homologaciji, uporabil pa bi 185/60 R15 84 T
H = 240 km/h
T = 190 km/h
p.s.:Tako ali tako je pri nas najvisja dovoljena hitrost 130km/h, pozimi je se to prevelika
-
Andrazzupan
- Kraj: Bled
Mislim da imas na zimskih gumah lahko en hitrostni razred nizji kot pri letnih gumah.
Sam pa imam vprasanje. Imam originalne platisca 6,5x15 in bi kupil nova platisca za cez poletje ki bi bila 6,5x15 in razlicen ET. Kaj bi bilo potrebno narediti. Avto je brez homologacijskega kartoncka. Ali je postopek enak kot ce bi gor dajal 16 col?
Sam pa imam vprasanje. Imam originalne platisca 6,5x15 in bi kupil nova platisca za cez poletje ki bi bila 6,5x15 in razlicen ET. Kaj bi bilo potrebno narediti. Avto je brez homologacijskega kartoncka. Ali je postopek enak kot ce bi gor dajal 16 col?