Zagon pri LagunaII
Zagon pri LagunaII
Imam tezavo pri zagonu LaguneII. Ko vstavim kartico do konca, bi moral dobiti "kontakt" in nato zagnati motor s START/STOP gumbom. Tezava je v tem, ko dam kartico do konca se mi prizge samo radio, nato pritisnem START/STOP dobim "kontakt" in sele ko drzim na gum START/STOP mi motor zazene. Ima kdo idejo kaj je narobe in ce se da to popravit samostojno? lp.
Mas pametno kartico (prostorocno upravljanje) ??
Za Lagune ne vem kako funckionira verjetno pa podobno kot pri Meganu.
Jaz osebno imam kartico za prostorocno upravljanje.. Ce kartico dam v rezo, se ne zgodi prav nic,razen tega da se prizgejo display-i na instrumentalni plosci in napis "PRESS BREAK + CLUTCH TO START". Ko pritisnem na gumb START/STOP , brez da stopim na stopalke (sklopka, zavora) je delni kontakt. Funkcionira radio,el. pomik sip,vticnica za 12V ter prezracevanje... Ko stopim na sklopko+zavoro ter pritisnem gumb START/STOP zazene motor. Zadeva je tako narejena iz "varnostnih" razlogov. V nasprotnem primeru bi lahko ze prislo do "nesrece" v kolikor imas avto v prestavi in ne stojis na sklopki.
V kolikor pa drzim gumb START/STOP 2,3.sek se izvede ze naslednji program.. (preprogramiranje, skeniranje kartice in spreminjanje kode vziga itd v kombinaciji se z ostalimi gumbi kot so zaklep vozila ipd.)
Lp
Za Lagune ne vem kako funckionira verjetno pa podobno kot pri Meganu.
Jaz osebno imam kartico za prostorocno upravljanje.. Ce kartico dam v rezo, se ne zgodi prav nic,razen tega da se prizgejo display-i na instrumentalni plosci in napis "PRESS BREAK + CLUTCH TO START". Ko pritisnem na gumb START/STOP , brez da stopim na stopalke (sklopka, zavora) je delni kontakt. Funkcionira radio,el. pomik sip,vticnica za 12V ter prezracevanje... Ko stopim na sklopko+zavoro ter pritisnem gumb START/STOP zazene motor. Zadeva je tako narejena iz "varnostnih" razlogov. V nasprotnem primeru bi lahko ze prislo do "nesrece" v kolikor imas avto v prestavi in ne stojis na sklopki.
V kolikor pa drzim gumb START/STOP 2,3.sek se izvede ze naslednji program.. (preprogramiranje, skeniranje kartice in spreminjanje kode vziga itd v kombinaciji se z ostalimi gumbi kot so zaklep vozila ipd.)
Lp
novejs avti pa ja majo nareto tko, da se tut ne zazene motor, ce ne stojis na sklopki...Solero napisal/-a:
Ko stopim na sklopko+zavoro ter pritisnem gumb START/STOP zazene motor. Zadeva je tako narejena iz "varnostnih" razlogov. V nasprotnem primeru bi lahko ze prislo do "nesrece" v kolikor imas avto v prestavi in ne stojis na sklopki.
.)
Lp
vsaj pr moji laguni ne mors zagnat motorja, ce ni sklopka stisnjena
Citalec kartice je tako naret da ko ti vstavis kartico v rezo za zagon on prebere kartico in poslje podatke na prej do racunalnika ta pa nastavi avtomatsko avto na zagon.Tebi to ne naredi in ko ti vstavis kartico notri in drzis gumb par sekund takrat ti lahko zazenes avto samo brez testa in nastavitve zagon.Tako ti lahko tudi js zazenem tvoj avto z mojo kartic seveda ce pridem v tvoj avto.kengeru napisal/-a:Ma probal sem s kartico vse zivo pa nic ne pomaga, tudi z rezervno. Cudno pa se mi zdi, da vse dela OK. Naredu sem ze okoli 500km na ta nacin, pa zaenkrat tece vse brez problema. Ne vem pa, ce je to na spl
osno dobro za avto. Kaksen nasvet?
Re: Zagon pri LagunaII
Ali ti svetijo luci za vzvratno voznjo?
Ko sem to isto tezavo predstavil na servisu so tudi meni rekli, da bo vrjetno potrebno menjati citalec za kartico, nakar se eden od mehanikov spomne na vzvratne luci. Po zamenjavi stikala na menjalniku zadeva spet deluje normalno-torej avto vzge samo na dotik stikala start/stop.
lp marjan
Ko sem to isto tezavo predstavil na servisu so tudi meni rekli, da bo vrjetno potrebno menjati citalec za kartico, nakar se eden od mehanikov spomne na vzvratne luci. Po zamenjavi stikala na menjalniku zadeva spet deluje normalno-torej avto vzge samo na dotik stikala start/stop.
lp marjan
mislu sm rec, da ce ga mas u prestavi, pa nimas stisnjene sklopke, ga ne mors uzgat. more bit sklopka stisnjena do konca, da ga zazenes... tk da ni bojazni, ce ga mas u prestavi pa pozabis stisnat sklopko pred zagonom, da bi ti avto " skocu" kam...sLOVEnec napisal/-a:Ce ga imas v prestavi, ce ne, pa ni potrebna sklopka....ali pac?