Poraba bencina
Poraba bencina
Imam Clio 1.4 16V Dynamiqve, model 2004, kupljen iz druge roke. Zanima me kaksna je poraba bencina za te tipe. Sej vem, da mam mal tezjo nogo, tud racunalnik izpise, da je povprecna poraba vedno tam okoli 8.5 do 8.7 lit/100km, mene pa zanima, al je mozno porabo kej znizat.
Zul me namrec, ko sem peljal zadnjic iz Kranja v Novo mesto in do Dolenjskih toplic, ter nazaj, pa sem pokuril za 5.000 SIT becina. Ce je zdej po 260,80 SIT to niti ni tolk mejhen strosek. Me pa zanima, ker mate ta tip Clota, al je ta poraba normalna al se da kej zmanjsat (ne s tem, da bi bil vec v garazi, hi).
Kaksna je pa poraba bencina vash avtov??? A je le moj tolk zejen, a so tud vasi avteki tolk zejni??? Seveda, ves cas laufa tudi klima, mam pa nastavljeno na 21 stopinj - AC.
Vseeno, ce primerjam cene avtobusnih vozovnic te pridejo za isto relacijo nekako 6.500 SIT, seveda s em, da je porabis veliko vec casa, trikrat se presedes, ne mores nikamor drugam, ne mores vmes na kofe itd..... Glede na to, je poraba mojga Cliota se dokaj ugodna, ampak na splosn pa .....?
Zul me namrec, ko sem peljal zadnjic iz Kranja v Novo mesto in do Dolenjskih toplic, ter nazaj, pa sem pokuril za 5.000 SIT becina. Ce je zdej po 260,80 SIT to niti ni tolk mejhen strosek. Me pa zanima, ker mate ta tip Clota, al je ta poraba normalna al se da kej zmanjsat (ne s tem, da bi bil vec v garazi, hi).
Kaksna je pa poraba bencina vash avtov??? A je le moj tolk zejen, a so tud vasi avteki tolk zejni??? Seveda, ves cas laufa tudi klima, mam pa nastavljeno na 21 stopinj - AC.
Vseeno, ce primerjam cene avtobusnih vozovnic te pridejo za isto relacijo nekako 6.500 SIT, seveda s em, da je porabis veliko vec casa, trikrat se presedes, ne mores nikamor drugam, ne mores vmes na kofe itd..... Glede na to, je poraba mojga Cliota se dokaj ugodna, ampak na splosn pa .....?
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Verjetno, da je poraba kar realna ob predpostavki vklopljene klime. 5000 SIT za tako pot niti ni toliko veliko. Ce bi imel pa klimo izklopljeno bi bila poraba sigurno za kaksen liter manj.
Moj Clio Sport mi je iz LJ do Paga popil po BCju 6,4 litre na 100km
Enako se je zgodilo, ko sem sel na Krk do Baske. Je pa res, da nisem imel prizgane klime. Ce bi jo imel prizgano bi bila poraba sigurno +1 liter vecja. Ni pa velik za 170KM 
Moj Clio Sport mi je iz LJ do Paga popil po BCju 6,4 litre na 100km
killah bee napisal/-a:Verjetno, da je poraba kar realna ob predpostavki vklopljene klime. 5000 SIT za tako pot niti ni toliko veliko. Ce bi imel pa klimo izklopljeno bi bila poraba sigurno za kaksen liter manj.
Moj Clio Sport mi je iz LJ do Paga popil po BCju 6,4 litre na 100kmEnako se je zgodilo, ko sem sel na Krk do Baske. Je pa res, da nisem imel prizgane klime. Ce bi jo imel prizgano bi bila poraba sigurno +1 liter vecja. Ni pa velik za 170KM
no sj men je pa do krka do baske po BCju porabla 8.9l na 100km, ce bi mel pa ksne 15" fletne bi sigurno kaksen l manj
-
R5Gt turbo
-
macckon
Re: Poraba bencina
Clio1,4 napisal/-a:Imam Clio 1.4 16V Dynamiqve, model 2004, kupljen iz druge roke. Zanima me kaksna je poraba bencina za te tipe. Sej vem, da mam mal tezjo nogo, tud racunalnik izpise, da je povprecna poraba vedno tam okoli 8.5 do 8.7 lit/100km, mene pa zanima, al je mozno porabo kej znizat.
tole je pa skoraj prevelika poraba.......men z 1.6 16v masino pa z 17-kam ne pride cez 7.6......pa to je ogromno mestne voznje.......na relacijah je okol 6l.......tko da al mas tezko nogo al pa.....
Tko ti bom reku. Jest mam isti letnik cliota, enaka masina pa mam porabo zmeraj priblizno kot ti, sam fora je to da mam kr tezko nogo. Servise delam redno, tud preventivno ce se mi zdi da nekaj ni vredu.
Ce ga res sparam (ampak to res, voznja kot po jajcih - 100-130 AC, vecinoma relacija) mam porabo okol 7,5l - 8l.
Najmanj mi je zrl ko sm su na morje na Brac lansko leto, in sicer 6,6l. Sam to sm skor znoru k sm se skos cjazu 100-110 po AC.
Ce ga pa zgem, pa da mam vecinoma mestno voznjo, potem je pa poraba 9l-9,5l.
Mogu se bos sprjaznt s tem da ta avto mal vec papca.
Ce ga res sparam (ampak to res, voznja kot po jajcih - 100-130 AC, vecinoma relacija) mam porabo okol 7,5l - 8l.
Najmanj mi je zrl ko sm su na morje na Brac lansko leto, in sicer 6,6l. Sam to sm skor znoru k sm se skos cjazu 100-110 po AC.
Ce ga pa zgem, pa da mam vecinoma mestno voznjo, potem je pa poraba 9l-9,5l.
Mogu se bos sprjaznt s tem da ta avto mal vec papca.
Enigma motorsport
Re: Poraba bencina
JA kako znizat porabo? Malo manj tezko nogo imej, pa bos videl. Na relacijah bi ti lahko precej manj porabil..
lp Dejan
Jst sem vozil Cliota 1.4 16 cca 1 tedn in mi je pil 7.2 ob normalni voznji (na relaciji, seveda sem prehiteva......in vse ostalo ) ko sem ga pa priganjal po AC pa se je poraba povzpela na 8.3 l kar je bilo zame zastrasujoce saj moja kantica pije Max 6.5 L na 100 km in ce delas dnevno lepo stevilo km je vsak liter pomemben....... Bom kar RS nabavu ce res tako malo pije

-
etore
pa kaj ti si corav al kajmacckon napisal/-a:awake al pa ti reskirej 12k za poln tank pa greva na morje pa bos pol ti mal revije bral, jest bom pa enga mrzlega spil.
p.s. vceraj sem bil na morju.....ne bos verjel kolk je bla poraba.....6.3
aja pa po stari cesti sem sel ne po AC....aja pa klime nimam.....
upam da ti moj megane ne bo povzrocal kompleksov in da te ne bo glava bolela ko ti bo dizel vec pokuril![]()
pa brez zamere
LP
pa naj nekdo zaklene to temo, kr nikam ne vodi