menjava jermenov
menjava jermenov
Zivjo!
Caka me menjava jermenov na 120 000 km pri Laguni 1.8 16V. Sem klical na en pooblascen servis pa pravijo da samo ves material stane cca. 70 000 SIT !?!?!?! A so jermeni zlati a kaj ???
A kdo ve kje bi se dalo ceneje dobiti neoriginalne dele ?
LP
Joze
Caka me menjava jermenov na 120 000 km pri Laguni 1.8 16V. Sem klical na en pooblascen servis pa pravijo da samo ves material stane cca. 70 000 SIT !?!?!?! A so jermeni zlati a kaj ???
A kdo ve kje bi se dalo ceneje dobiti neoriginalne dele ?
LP
Joze
Pejt v kako lokalno z avtodeli zalozeno trgovino. Ce poves lokacijo ti bo marsikdo znal povedat kje dobis kej poceni.
- V Ljubljani vem za Potokarja (pri restavraciji Diavola za Delovo zgradbo)
- Domzalah je tut Potokar (pri Gasilnem domu)
- Mostah je ATS Cilensek (pri soli)
- Radomljah je Motomat (tam kjer delajo novi rondo)
- Kamnik je <pozabu ime> (Nasproti Framata na Duplici)
Teh par se trenutno spomnem iz glave, zihr jih je pa se velik tle okol.
Ce se noces nategovat z ceno, se izogibej uradnih servisov pa najd kakega dobrega lokalnega fusarja.
- V Ljubljani vem za Potokarja (pri restavraciji Diavola za Delovo zgradbo)
- Domzalah je tut Potokar (pri Gasilnem domu)
- Mostah je ATS Cilensek (pri soli)
- Radomljah je Motomat (tam kjer delajo novi rondo)
- Kamnik je <pozabu ime> (Nasproti Framata na Duplici)
Teh par se trenutno spomnem iz glave, zihr jih je pa se velik tle okol.
Ce se noces nategovat z ceno, se izogibej uradnih servisov pa najd kakega dobrega lokalnega fusarja.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Dej za foro tle poklic kolk te pride celoten servis:
AVTO SERVIS BRANE POGACAR s.p.
Vrhpolje 19
1241 Kamnik
info:
Tel.:01/839 29 84
GSM:041/689 888
Kokr sm pogruntov je eden izmed bolj kvalitetnih mehankarjev v nasem koncu (poleg tega sravfa dost masin za rally) pa nardi zlo ugodno. Bil glihkar pri njemu ko sm mel servis pa sm spet ugodno skos prsu.
AVTO SERVIS BRANE POGACAR s.p.
Vrhpolje 19
1241 Kamnik
info:
Tel.:01/839 29 84
GSM:041/689 888
Kokr sm pogruntov je eden izmed bolj kvalitetnih mehankarjev v nasem koncu (poleg tega sravfa dost masin za rally) pa nardi zlo ugodno. Bil glihkar pri njemu ko sm mel servis pa sm spet ugodno skos prsu.
Renault Megane
Jeseni sem iskal robo za 1.6 16V. Material (ce bi ga sam kupoval) bi me prisel okoli 80 jurjev. Sponarji so dragi ko hudic (tudi ponaredki), ostalo ne vem na pamet. Sem se pa zmenil potem na servisu, kjer so postimali vse skupaj za nekaj cez 100 jurjev.
Ocitno je roba draga, tako da se dobro pozanimaj, tudi v smislu ali se splaca.
Btw, servis BHS in se en drugi sta bila po predracunu drazja od Reala v Ljubljani.
Ocitno je roba draga, tako da se dobro pozanimaj, tudi v smislu ali se splaca.
Btw, servis BHS in se en drugi sta bila po predracunu drazja od Reala v Ljubljani.
LP, Samojed
materiala je res tolk:
grt. jermena: 25 ksit
vodna crpalka: 20 ksit
napenjalci: cca. 20 ksit
drobni material: cca. 7 ksit....
to je original material. s tem, da imas vodno crpalko zunaj (vsaj moja laguna jo ima) in jo poganja mikro jermen, tako, da ti je ni treba zdaj menjati, razen ce kaze znake puscanja...
grt. jermena: 25 ksit
vodna crpalka: 20 ksit
napenjalci: cca. 20 ksit
drobni material: cca. 7 ksit....
to je original material. s tem, da imas vodno crpalko zunaj (vsaj moja laguna jo ima) in jo poganja mikro jermen, tako, da ti je ni treba zdaj menjati, razen ce kaze znake puscanja...
-
renault no 1
Ce imas laguno mk2 so cene sledece
Zob. jermen Gates 9000
Lez. zob.j. Ruville 18000
Rolca zob. j. (lezaj) Ruville 12900 X2(imas 2 lezaja)
Crp. vode Dolz 9300
Ce pa imas mk1
Zob.jermen Gates 6900
Lez. zob jermena enak kot pri mk2
Rolce enako, crp. vode tudi
Upam da sem ti kaj pomagal za naslov pa kontaktiraj na privat.
(da si ne delam brezplacne reklame
l.p. grega
Zob. jermen Gates 9000
Lez. zob.j. Ruville 18000
Rolca zob. j. (lezaj) Ruville 12900 X2(imas 2 lezaja)
Crp. vode Dolz 9300
Ce pa imas mk1
Zob.jermen Gates 6900
Lez. zob jermena enak kot pri mk2
Rolce enako, crp. vode tudi
Upam da sem ti kaj pomagal za naslov pa kontaktiraj na privat.
(da si ne delam brezplacne reklame
l.p. grega
- Ruff_RydeR
- Kraj: Kamnik
Ruff_RydeR ni problema!
Da porocam kako se je rezpletla moja zgodba. Za foro sem klical na servis, kamor je ta avto vozil prejsnji lastnik. Gre za manjsi pooblasceni servis, pa me je zanimalo ali so cene povsod enake. Prijazni gospod je vnesel podatke v racunalnik in mi povedal, da tega avta se pa spomni. In sicer je imel neko tovarnisko napako in mu je moral jermen ze enkrat menjati. Tako da se lahko kasno leto se brezskrbno vozim.
Hvala vsem za informacije, mi bodo se prav prisle. Ceprav vidim da tale veliki servis ne bo poceni. Tudi cene, ki jih ponuja "renault no 1" niso nic boljse od originalov. V tistih 70 000 pri originalnih delih pridejo namrec se mikro jermeni in rolce, potem smo pa nekje na istem.
Pa se eno vprasanje, da ne bo tema zamrla.
Koliko je dejansko dela z menjavo jermenov in koliko ur ponavadi zaracunajo ?
Da porocam kako se je rezpletla moja zgodba. Za foro sem klical na servis, kamor je ta avto vozil prejsnji lastnik. Gre za manjsi pooblasceni servis, pa me je zanimalo ali so cene povsod enake. Prijazni gospod je vnesel podatke v racunalnik in mi povedal, da tega avta se pa spomni. In sicer je imel neko tovarnisko napako in mu je moral jermen ze enkrat menjati. Tako da se lahko kasno leto se brezskrbno vozim.
Hvala vsem za informacije, mi bodo se prav prisle. Ceprav vidim da tale veliki servis ne bo poceni. Tudi cene, ki jih ponuja "renault no 1" niso nic boljse od originalov. V tistih 70 000 pri originalnih delih pridejo namrec se mikro jermeni in rolce, potem smo pa nekje na istem.
Pa se eno vprasanje, da ne bo tema zamrla.
Koliko je dejansko dela z menjavo jermenov in koliko ur ponavadi zaracunajo ?