Safrane - poraba
meni na racunu pise:teso napisal/-a:ja tole sam material + ravnaje glave.TURBO16V napisal/-a:menjavo dihtngo na glavi mislim da strosek ne bi smel bit vecji od 30000 sit
tesnila gl. zgornja (gar.) 20.900sit
brusenje glave 7500sit
....tako da ce bi samo tesnilo glave menjal (in nic na kolektorjih, pokrovu ventilov...)+ brusenje+ delo
najbrz res pride tam okrog 30-40k
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
hojla tudi jaz imam ze 3 leta safrana 20 16 z 210 tis.prevozenimi kilometri in ti povem da je poraba tam od 7,5 do 14 litrov cisto normalna, je pa avto zakon samo je malo prelen tako da za malo bojl sportno voznjo pricakuj porabo najmanj 12 litrov, jaz do sedaj razen z ABS in xsenon zarometi nisem imel nobenih problemov pa ceprav redno menjujem samo olje in filtre, kar pa ne pride nic drazje kot pa za katerikoli brug avto z taksno masino, da bi pa mejava dihunge toliko stala mi pa ni prevec jasno.Koliko pa imas prevozeno.
Gverila napisal/-a:Ja, koncno sem nasel kolikor toliko ugodnega mehanika vendar vseeno so cene v oblakih. Kot se je izkazalo je samo dela za cca 60.000 SIT plus deli.Se enkrat hvala vsem skupaj za pomoc.
Upam da si se zmotu s tem 60.000 SIT?
Ker ze kar mal nenormalen moras bit ce mislis tolk placat?
Vse skupaj neb smelo bit vec kot 40 KSIT z materialom vred!!!
Ja, kar je, je! Sem ze placal 65.000 SIT za delo in material. Se mi zdi kar sprejemljivo saj je bilo samo dela za 8 ur. (potem pa se garnitura tesnil, tefloni, antifriz, nov pokrov ekspanzijske posode...). Sicer pa ELTON kako ti uspe spraviti porabo na 7.5l
Jaz osebno sploh ne divjam pa mi ni uspelo iti pod 8.9l na relacijski voznji. Ce bi se pa vozil tako kot v casih R19 16V bi pa imel porabo 15 do 20l.
Kaj menite, da bi lahko se bilo narobe?. Menjal sem ze lambda sondo preveril sobe za vbrizg... Avto ima 230.000 km. Na pol sem se ze sprijaznil s tem, da tako to je. Imam pa se en kup drugih problemov. (zamenjani so prednji diski in ploscice in sedaj vsakic, ko se dotaknem zavore mi cel avto vibrira kot nor, potem se mi v desne ovinke pojavlja neki cuden ropot pri zadnjem levem amortizerju in tako naprej) Kaksen predlog?
Renault forever!!!
Ja, avto zdaj prede kot mucka
Diski so pa Lucas. In definitvno se dogaja nekaj spredaj. Jih bom poskusil se precekirat, ce niso slucajno zviti. Prejsnji so bili iztroseni vendar so bile zavore kot se sika. Vse skupaj se zdaj s hitrostjo samo se slabsa. Na avtocesti izgleda kar grozno, ceprav zavore normalno zavirajo. 
Renault forever!!!