Clio I 1.8 16V, l.'93 - Jaguar (zimsko spanje)

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Clio I 1.8 16V, l.'93 - Jaguar (zimsko spanje)

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

No, pa sem se js koncno zbral malo poguma, in slik seveda, da vam predstavim se nasega hisnega ljubljencka. Sicer je pisan na starega, a ker sem vecinoma za volanom js, lahko poenostavimo, da je prakticno moj. :lol:

Za nase razmere je idealen avto, ceprav je mali. Za na vrt, za v LJ in koncerte je odlicen. Ni ravno nek styling vrhunec, pa tud neka zverina ni. Je pa zato ubogljiv in varcen. Razlog, zakaj bi rad bil Jaguar, je pa njegova barva. :wink:

Glavni podatki:
- motor: 1.2i (D7F) 43kW/60KM
- letnik: 1998
- prevozenih 130.000 km

In ker je bilo vreme ta vikend idealno, sem se odlocu, da postorim neki koristnega. In tako sem se lotu poliranja. Slikano je z mobitelom, zato me ne ostevajte zarad kvalitete slik. Drugace je razlika ogromna, pomladil sem ga vsaj za ene par let. 8)

In tu je...
Slika Slika Slika

Verjetno ste opazli, kaj me muci. Sprednji odbijac. :cry:
Slika

Zdej pa predlogi! Kaj se najbolj splaca? Nabavit drugega, al barvat? :oops:

In se kot zanimivost, posneto dan za poliranjem. :lol:
Slika

Nacrti za prihodnost: Zaenkrat se nic, ker avto ni cisto moj. Mogoce uspem starega prepricat za kake lite 13ke, kej vec pa ne. Se za avtoradio in zvocnike sem ga prosu pol leta, ceprav sem js dal denar. Ko bo pa res moj moj, se bo pa zacela akcija iskanja stirikolesnika z isto oznako, le nekoliko starejsega in zato 2,25krat mocnejsega. :twisted: To so zaenkrat sanje, a ce se potrudim se lahk kmal uresnicijo. Navsezadnje pa sanje niso prepovedane, sploh o Renaultih. :P

O madona sem se razpisu... :oops:
Zadnjič spremenil Waxxx, dne 05 Nov 2011, 20:12, skupaj popravljeno 5 krat.
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

Prvi odbijac pa kar prosi da ga das v barvo :) pa meglenke notr
bolje se ti splaca barvat :wink: cca. 10K sit, ali se ceneje.

ce bos nabavlal litke daj gor vsaj 15-ke.

pa mogoce mal spustit, pa sipce zatemnit. ...
Slika
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

barva je sweeet :)

ps:dam prav tesotu :wink:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
Waxxx

Za kakrsne koli lepotne dodelave, bo treba pocakat verjetno do naslednje pomladi.

Kar se barvanja odbijacev tice... Si mislil v barvo karoserije, al v crno? In 10k je verjetno za enega. Ker ce bi v barvo karoserije, bi itak moru oba. :D
Slika
Uporabniški avatar
tešo

ja v barvo karoserije, crna ni barva :D
Slika
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

No takole je moj zgledu k mi ga je fotr dal :D Potem se je pa zacelo....

Ce ga mas namen postimat ti zelim obilo uspeha, z malo truda lahko postane mini Jaguar :wink:
Uporabniški avatar
Waxxx

Hehe, hvala za zelje. Zaenkrat se nimam nekih planov, razen postimat odbijac(a). Bomo videli kaj bo cas prinesu. Denarja zaenkrat itak ni, s stipendijo se komaj prebijem cez mesec. :roll:

Kot sem ze reku, sanjam o 16 ventilcu. :oops: Se prej pa moram fax zakljucit. In pol bi ga razvaju, pa razvaju in razvaju. 8) Ampak pustmo zdej to...

Pa se vprasanje glede barvanja:
Se mora cel odbijac obarvat v barvo karoserije, al se da izvest kot je serijsko, da ostane po sredini trak crn?
Slika
Uporabniški avatar
tešo

Waxxx napisal/-a: Pa se vprasanje glede barvanja:
Se mora cel odbijac obarvat v barvo karoserije, al se da izvest kot je serijsko, da ostane po sredini trak crn?
sam preceni kaj se ti bolje dopade, ce bos dajal se letvice v barvo vozila kljuke ter speglca potem daj cel odbijac v zeleno barvo.

moje mnenje; farbaj tko kot je serijski, pa bo orenk bolje
Slika
kljukec_

Odgovor Napisal/-a kljukec_ »

Ej kaj pa avtorske pravice, tvoja slika je na Velenje.com, pod slika dneva :)
Uporabniški avatar
Waxxx

kljukec_ napisal/-a:Ej kaj pa avtorske pravice, tvoja slika je na Velenje.com, pod slika dneva :)
Sem jo js poslau uredniku. 8) Nc bat! Vse je pod kontrolo.

Se ucim forsirat preko medijev. :lol: (ne me resno vzet, vbistvu mi je kolega reku naj jo posljem)

EDIT: Upam da ne odprejo kake glupe diskusije na to temo.. :roll:
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx

No, pa je pri nam prislo do nekaterih sprememb.

Kot prvo, v druzino je privekal nov malcek. Zal ni Renault, ampak meni je vsec. Moji so po dolgem premisljevanju raje vzeli nov avto, ker le tako skoraj zagotovo ves kaj imas, in ves kako je bil avto vzdrzevan od prvega kilometra dalje.

In tukaj je....

Opel Astra Classic 1.6 Twinport

Motor:
- 1.6 16V (76kW/103KM)
Oprema:
- avtomatska klima
- 4 x Airbag
- servo volan
- ABS
- elektricni pomik stekel spredaj
- ogrevanje zunanjih ogledal
- daljinsko centralno zaklepanje
- ...
Cena:
- cca. 2.850.000 SIT

Pa se slike:
Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Cliota je bilo skoda prodat, zato je (ne boste verjeli) pripadel meni! Kar pomeni:

Waxxx je sedaj cisto pravi renojevc!

:smt025

No, pa se ena skupinska slika:

Slika

Se opravicujem ker je zelenko malce blaten. Najina prva voznja pod mojim lastnistvom je bila v Lasko. In valda, tudi policajem sem moru pokazat svojo novo prometno. :lol: Ampak... je blo vse regularno, sem napihu 0.0! :wink:

Tako! Konec je z vlaki, konec je z avtobusi, js pa MOJ Clio sma nerazdruzljiva! 8)
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Skrij tistega opla pa zacni cliota rihtat :) Hehe ne hecam se saj je lep opel sam ni vreden svoje cene :) Prevec hocjo met zanga ;P Kaksni so kaj cilji za cliota?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Waxxx

Cilji?

Hm...

Zaenkrat postimat te odbijace. Verjetno bo barvanje na meniju. Ker me res zivcira, in ga ne morem gledat takega sekastega. :icecream:

Razmisljam da bi ga spustil kak cm. Ker se mi zdi da se prevec nagiba v ovinkih. Ampak to je se na dolgi palici.

Glavni cilj je obdrzati ga v dobrem stanju dokler ne zberem za kej mocnejsega. :twisted:
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx

No, in sem se koncno spravu na Cliotu odpravit lepotno napako. Ker ta zbledeli odbijac mi je bil ze v sramoto. :oops: Tako da sem lepo vreme tega vikenda s pridom izkoristil.

Najprej poglejmo stanje na zacetku. Sele ko sem snel tablico sem opazu kaksna je res razlika. Res ogabno! :(

Slika Slika

Prav tako je zbledela tudi plastika pod brisalci. Tukaj je ze sneta. Nato pa je se odbijac "dol padu". Sem se pol s takim mal okol furu. Koncno sem bil opazen. :lol:

Slika Slika

Po demontazi, finem brusenju in temeljitem ciscenju je seveda sledilo barvanje. V Merkurju sem nabavu sprej za plastiko (oz. dva, ker je en bil premalo). In stvar je ratala taksna:

Slika Slika

Ko pa je bilo spet vse na svojem mestu, je bilo veselje nepopisno! :wink: Razlika je vec kot ocitna. In sramota se je prelevila v ponos. :P

Slika Slika
Slika
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

upam da se nebo lusclo :roll: no tudi jst bi mogu mojo plastiko pri brisalcih pihnt, no ceprav ni spet tok pobledela....vglavnem dobra ideja :idea: 8)

morm priznat da je pa res vidt k nov :D
Zaklenjeno