Velikost Feln na Meganu

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
Swight_17
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Swight_17 »

Lep pozdrav prvo :wink:
Torej tezava je, da sem bil pri mehaniki in vprasal ce gre 15'' felna gor in je reko da ne gre, da je prevlka, da bi motlo stevec kilometrov, da je bolse da tak pustim(13 radkape).Potem sel sel k vulkanizeru, ki mi je rekel da je 14'' se sprejemljiva da 15'' pa nebi slo gor pa da bi bila globina pnevmatike prevelika itd.
Zdaj se mi zdi to malo noro, ker imam na novo pobarvan avto in zatemnjena stekla in 13'' radkape :?

Zdaj pa me zanima ce kdo res ve 100%, da grejo 15-ke in 16-ke gor na megana ker baje je razlika, ker na megana coupe grejo vecje felne na navadnega megana pa ne.Avto zgleda super in mi je res skoda ce se bom v prihodnosti vozil na radkapah :(
Uporabniški avatar
xdss
Kraj: Semic-Bela krajina

Odgovor Napisal/-a xdss »

Ti tvoji majstri :eating: :eating: :eating: Gor imajo tudi na coupeju 19 col ene 16 col z gumami 195 45 ti bojo sle goesle gor brez problema

lp x
Ko j..e sistem
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Prvo lep pozdrav tudi tebi.

Uporabnik Marky ima na svojem navadnem meganu 17ke gor.

Ni problem v kotalnem obsegu, ker kotalni obseg kompenziras z visino gume.

Tako da ni noben problem dat niti 17 col gor.

Za primer: ce je dimenzija pnevmatike 195/50-15 in bi jo rad zamenjal z 16 col pac uzames 195/45-16 in se nic ne spremeni.

Mi je pa zanimivo, da so ti to govorili mehaniki in vulkanizerji, ki bi se morali spoznati na ta smorn :o
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

megane, kaksenkoli je, gre gor vse, kar ima 4x100 razmik vijakov in sredinsko luknjo fi 60 mm.

coupeju zelo sedejo 17", ceprav so 15ke tudi kul.

Pa ziher si vido kaksnega z velikimi felnami, tako da...

Majstri pa so res pravi majstri, kar jih je...
Slika
Uporabniški avatar
Swight_17

Ful sn vesel da grejo 16-ke gor :D .Sem ze mislo, da nebo nic.Mogoce me niso resno jemali, ker se nisn polnoleten.Nevem.Vglavnem oba sta mi rekla, da ne gre.Jaz sem ze mislil kupit 14-ke za 120k :x pa sem si v zadnjem trenutku premislil, ker nisem hotel meti takih malih feln.
Torej pozna kdo kaksnega mehanika v Mariboru ali v okolici Maribora, ki bi mi z veseljem namontiro 16-ke.To sprasujem tak za informacijo ker sem tisti denar porabil za temnenje sip in zdaj se zracni filter.Ampak naslednje leto pa bi rabil mehanika.

lp
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

V mariboru to lahko naredi vsak vulkanizer, ampak priporocam na AMZS, ali pa RDO-Center, ker so ustrezljivi.

Mogoce bo se kdo kaj dodal..
Slika
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

ja najdes take papke, jst sem tud pr vulkanizerju gledal 15'' felge pa mi je reku da to ne bo slo da mam presvoh avto, kr neki.

debili
Slika
madmitch
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madmitch »

Kot prvo, ce si jih spraseval tako kot tukaj na forumu, so njihove reakcije pricakovane, saj revezi niso vedeli, kaj bi rad.
Kot drugo, nekdo prej ti je ze napial, da za steven (in vse ostalo), je vazen zunanji premer gume. Torej samo platisce ne bo vplivalo na nic, dokler bodo gume prave (zunanja mera). Ce ti nihce noce tega narediti, pac kupi 15" platisca, primerne gume, odpelji se do prvega vulkanizerja, da ti jih skupaj da, vrni se domov, dvigalko pod avto in menjat. Potem se lepo odpelji do drugega vulkanizerja, da ti jih scentrira. Stvar opravljena.

Predvsem pa zacni razmisljati logicno in BERI, kar ti tukaj kdo napise. Ker ce ti nekdo napise, da se da in kako, nikar potem ne vprasaj se enkrat: "ja ka te se da felne gor dat?" NAJPREJ PREBERI.
Uporabniški avatar
TiZ

Odgovor Napisal/-a TiZ »

zakaj rabs mehanika??? kups feltne z gumami 17" ...gume 205/40, na vijake 4x100 z dvigalko dvignes auto, odsraufas stare feltne dol, prisraufas nove gor, uzames TUv in se odpeles do RTI al LPP oddas vlogo za homologacijo, stvar homologeras in uzivas u voznji (prepisano iz Prirocnik menjave gum za telebane)
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Odgovor Napisal/-a VIA »

Ce gres z 205/40ZR17 na RTI z dobro voljo da bos placal kot norc in ti bojo pol lepo homologirali,ti povem da to pri njih ne gre kr fu**** kot zemlja!
Jaz na svojem Coupeju tut tam nisem nic uredil z kolesi.Vse ostalo je slo,to pa ne...

Ti priporocam in tudi vsem drugim da se enostavno zapeljete na LPP in tam uredite homolomo kr na RTI so zategnjeni ko sto mater :mad:
Slika
Uporabniški avatar
birkoff

Odgovor Napisal/-a birkoff »

VIA napisal/-a:Ce gres z 205/40ZR17 na RTI z dobro voljo da bos placal kot norc in ti bojo pol lepo homologirali,ti povem da to pri njih ne gre kr fu**** kot zemlja!
Jaz na svojem Coupeju tut tam nisem nic uredil z kolesi.Vse ostalo je slo,to pa ne...

Ti priporocam in tudi vsem drugim da se enostavno zapeljete na LPP in tam uredite homolomo kr na RTI so zategnjeni ko sto mater :mad:
In kaki je bil argument RTIja, da nisi naredo, ce si mel papirje in vse potrebno?
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Odgovor Napisal/-a VIA »

Felne so za Megane Coupe tipa BA in ne DA kot imam jaz (sedaj lahko da sem sfulal kr se ne spomnim vec).
Skratka po domace povedano felne so za Coupe novi tip in ne za stari tip-a v bistvu sta to itaq ista avtomobila le da je drugi facelift!Papirji so pa napisani za novi tip ker so to novi tip feln.
Na RTI so zabiti da dol pades!
Slika
Uporabniški avatar
birkoff

Odgovor Napisal/-a birkoff »

To se pravi da nisi mel dobrih paprijev... jebi ga tak je, natancni so.. ce vse stima, lahko shomologiras vse!
Uporabniški avatar
Solero

Odgovor Napisal/-a Solero »

Tocno to in zagovarjam RTI!
Ko bos mel prave papirje se lahko pogovarjas za homologacijo. Vsi niso "Renault-freaki", da bi vedeli da gre za ista avtomobila le "face-lift" ju loci, v bistvu ne rabi vedet, zato pa imamo papirje..

Glede platisc pa to. Vecina mehanikov ni zagovornikov vecjih dimenzij platisc kot je "tovarnisko predpisano". Zaradi "predcasne" obrabe raznih mehanskih sklopov, ki so preracunani na neko obmocje obratovanja.
Vecina nas gleda samo na to,da pac ima avto vecjo porabo. Ampak to je najmanj kar je.. za seboj potegne cel kup tezav,ki se z casom lahko pojavijo zaradi prevelikih dimenzij pnevmatik, ker je material pre-obremenjen.

Zadnjic sem gledal en test.. opravljen na GOLFu 5. Zavorna pot (od 100-0 km/h) z dimenzijami gum 15" - 195/50 in 17" - 215/45 je bila pri 17" priblizno za dolzino avta daljsa zavorna pot na suhem cestiscu.. na mokrem pa ze kar 2x vec.

Ce delas dosti "km" z avtom je res bolje, da pustis dimenzije pnevmatik v predpisanih mejah kot je to tovarnisko in mu tako ne krajsas zivljenske dobe. Vse ima neke posledice..

Za tvojega Megana.. pa je tovarnisko ,R13/R14/R15 odvisno od modela in motorske razlicice..

Lp
Uporabniški avatar
Swight_17

Solero napisal/-a:Tocno to in zagovarjam RTI!
Ko bos mel prave papirje se lahko pogovarjas za homologacijo. Vsi niso "Renault-freaki", da bi vedeli da gre za ista avtomobila le "face-lift" ju loci, v bistvu ne rabi vedet, zato pa imamo papirje..

Glede platisc pa to. Vecina mehanikov ni zagovornikov vecjih dimenzij platisc kot je "tovarnisko predpisano". Zaradi "predcasne" obrabe raznih mehanskih sklopov, ki so preracunani na neko obmocje obratovanja.
Vecina nas gleda samo na to,da pac ima avto vecjo porabo. Ampak to je najmanj kar je.. za seboj potegne cel kup tezav,ki se z casom lahko pojavijo zaradi prevelikih dimenzij pnevmatik, ker je material pre-obremenjen.

Zadnjic sem gledal en test.. opravljen na GOLFu 5. Zavorna pot (od 100-0 km/h) z dimenzijami gum 15" - 195/50 in 17" - 215/45 je bila pri 17" priblizno za dolzino avta daljsa zavorna pot na suhem cestiscu.. na mokrem pa ze kar 2x vec.

Ce delas dosti "km" z avtom je res bolje, da pustis dimenzije pnevmatik v predpisanih mejah kot je to tovarnisko in mu tako ne krajsas zivljenske dobe. Vse ima neke posledice..

Za tvojega Megana.. pa je tovarnisko ,R13/R14/R15 odvisno od modela in motorske razlicice..

Lp

Hvala za odgovor
Odgovori