Hvala za odgovore, ce se boste izkazali za koristne imam se kup drugih vprasanj
Safrane - poraba
Safrane - poraba
Lep pozdrav vsem skupaj. Sem se cisto "frisen" uporabnik foruma in me zanima vase mnenje. Pred nedavnim sem si omislil safrana 2.0 16V letnik 98 in se mi zdi, da je poraba nenormalna.
Pri cisto penzionisticni voznji mi pije cca 10 litrov s klimo brez nje pa od cca 9. Imel sem R19 16V pa mi je v redkih primerih in s kar tezko nogo porabila 10 litrov. Na preventivnem pregledu izpusnih plinov so mi namerili vrednost CO2-ja tam okoli 3.2.
Mejna vrednost pa mislim, da je okoli 0.3. Svetovali so mi naj menjam lambda sondo ali katalizator. Lambdo sem zamenjal katalizatorja pa ne saj mislim, da ne vpliva na zmanjsanje porabe. Po zamenjavi sonde ni nobene razlike pri porabi. Aja, pa se to. Ko je avto vroc ali pa, ce vec dni stoji se mi najprej zazene po treh cilindrih po dolocenem casu pa se zbudi se cetrti. Svecke so bile zamenjane. A je mogoce problem v kablih ali celo v sobah za vbrizg goriva? (mogoce je tudi poraba vecja zaradi sob?)

Renault forever!!!
Jah, safrani so bli znani po veliki porabi, sploh pa je 2.0 mal presvoh, ma premal navora, ker je avto zelo tezek, zarad vse tiste zvocne izolacije. 2.5 je idealna izbira.
Avto je pa drgac bomba, za mene najboljs kar je reno kdajkoli naredil. Vsa tista dodatna oprema, pa udobje, res skoda da so pol naredl grdega velsatisa
Avto je pa drgac bomba, za mene najboljs kar je reno kdajkoli naredil. Vsa tista dodatna oprema, pa udobje, res skoda da so pol naredl grdega velsatisa
My R21 1.7 8V GTS Manager was my life! ...but before I get a decent Turbo, this one will do just fine 

dobrodosel v svet velikih avtomobilov z velikimi motorji
ne primerjaj devetnajstke s tem
meni se zdi omenjena poraba prav lepo normalna, morda se za kak liter in pol prenizka
tam okrog 11 bi bila kar v redu
tudi z 2.5 motorjem nebi bila nizja, samo lepse bi bilo za vozit
poraba bi bila lahko vecja zaradi slabih (ali zapacanih) injektorjev, ampak kakor sem napisal, meni se za ta avto ne zdi visoka
lahko das zmerit kompresijo (da vidis ce je notranjost motorja ok),
ocistis injektorje- ultrazvok obvezno, strosek je tam od 10-20k sit
pa poglej kable ce so tip top in vse konektorje tam okoli (na injektorjih senzorjih...)
....morda nebi bilo neumno ce bi ga dal na tester da ti pogledajo ce ni kaksen senzor crknil
kaj pa vzigalne tuljave?
ce jih ta motor ima jih daj pogledat
no idej imas zdaj en kup
ne primerjaj devetnajstke s tem
meni se zdi omenjena poraba prav lepo normalna, morda se za kak liter in pol prenizka
tam okrog 11 bi bila kar v redu
tudi z 2.5 motorjem nebi bila nizja, samo lepse bi bilo za vozit
poraba bi bila lahko vecja zaradi slabih (ali zapacanih) injektorjev, ampak kakor sem napisal, meni se za ta avto ne zdi visoka
lahko das zmerit kompresijo (da vidis ce je notranjost motorja ok),
ocistis injektorje- ultrazvok obvezno, strosek je tam od 10-20k sit
pa poglej kable ce so tip top in vse konektorje tam okoli (na injektorjih senzorjih...)
....morda nebi bilo neumno ce bi ga dal na tester da ti pogledajo ce ni kaksen senzor crknil
kaj pa vzigalne tuljave?
ce jih ta motor ima jih daj pogledat
no idej imas zdaj en kup
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Hvala lepa fantje (in mogoce dekleta
) malo ste mi razjasnili obzorje vendar se nisem cisto zadovoljen vsaj kar se porabe tice. Govoril sem z znancem, kateri ima safrana 2.5 pa pravi, da se res sicer vozi zelo pocasi AC Nemcija 120-130km/h s porabo 7 litrov
No, vseeno jutri imam rezerviran termin testerja v renault minuti tako, da bom videl pri cem sem. Vsaj upam tako. Ko bom izvedel diagnozo avta se bom pa se oglasil za nadaljnje namige. Saj lahko, kajneda?
Seveda ste pa se vedno dobrodosli s svojimi komentarji in nasveti. Hvala.
Renault forever!!!
Ja, okej se bom poskusal sprijaznit s porabo ampak vseeno prejsnji teden sem imel relacijo hrvasko morje lepo pocasi 80-90 km/h pa lepo v peti se pravi cisti upokojenec
vendar sem imel vseeno porabo 9.6l. Moti me predvsem kot sem ze opisal vziganje avta po treh cilindrih. Sicer pa upam na konkretne podatke s testerja.
Renault forever!!!
Evo najnovejsih podatkov. Bil sem na testerju, ki pa je kot je bilo pricakovano pokazal normalno stanje. Se pravi brez posebnosti. Po dolgotrajnem pogovoru z mehanikom sva nekako prisla na idejo merjenja kompresije, katera pa je ravno tako pokazala vse normalne vrednosti. In potem pride se nasvet nasega forumasa astegn-a, kateri se je pokazal kot koristen. (hvala astegn) Ja, zadnja dva meseca opazam izginjanje hladilne tekocine in od takrat se mi tudi dogaja ta stvar s tremi cilindri. Po razgovoru z mehanikom sva pogledala se svecke in srednje dve sta bili rjavi, zunanji dve pa lepi sivi. Mehanik mi je skoraj z gotovostjo zatrdil, da v dva cilindra doteka hladilna tekocina tako, da bo potrebna zamenjava tesnila na glavi motorja. No, in sedaj smo pa tam. Kaj mislite koliksen je strosek in kam naj zapeljem na popravilo?
Sem iz Novega mesta. Prav lepa hvala vsem, kateri ste mi pomagali do tega zakljucka. Srcno upam, da je napaka samo ta, (ki je ze gotovo kar zajeten financni zalogaj) ker ne bi rad prezivel vec casa na servisu kot pa na cesti.
Kar z idejami na plan.
Renault forever!!!