A kdo mogoce ve razlog in kje popravit to jutri
Kompresor klime ???
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Kompresor klime ???
Zacelo se mi je dogajat to, da mi ko klimo vklopim normalno se tud kompresor vklop a se po nekaj trenutkih izklopi sam od sebe in zopet vklopi in tako dalje. Klima je mehanska oz. rocna. Ravno ko se odpravljam na morje mi more zacet gnojit klima. Ker Murphy bemovsepospisku
Re: Kompresor klime ???
Kdaj si pa nazadnje klimo servisiral??killah bee napisal/-a:Zacelo se mi je dogajat to, da mi ko klimo vklopim normalno se tud kompresor vklop a se po nekaj trenutkih izklopi sam od sebe in zopet vklopi in tako dalje. Klima je mehanska oz. rocna. Ravno ko se odpravljam na morje mi more zacet gnojit klima. Ker Murphy bemovsepospisku![]()
Jaz sem jo prejsni teden.
Diagnoza je bila sledeca:
-olja v kompresorju manj kot 1/4.
Plina pa manj kot 1/3.
Avto je pa star 4 leta in ima 148.000 km.
Klima prej ni bila nic servisirana, tako da je mozno da ti kompresor na suho laufa potem pa varnostni ventil blokira delovanje kompresorja.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
- killah bee
Kdaj je bila nazadnje servisirana ne vem, ker imam avto sele pol leta
Lahko da je bila, lahko pa da ne
Sem hitr skoknu na Avtohiso Moste se pozanimat, kak problem bi bil lahko in se dobil sledec odgovor:
- Lahko oz v 99% naj bi bilo premalo plina notri in ker se tlak zelo poveca kompresor izklopi, da prepreci, ka pa vem. On je sanju o eni eksploziji cevi
Ker je kao velik pritisk, kar mi je cisto jasno.
Upam, da je treba samo nafilat in da bo delalo brez kakih drugih komplikacij
Ce se pa se kak najde z moznim vzrokom pa kar na dan. Jutri moram zadevo porihtat, ker v soboto ponoc me ni vec
Lahko da je bila, lahko pa da ne
Sem hitr skoknu na Avtohiso Moste se pozanimat, kak problem bi bil lahko in se dobil sledec odgovor:
- Lahko oz v 99% naj bi bilo premalo plina notri in ker se tlak zelo poveca kompresor izklopi, da prepreci, ka pa vem. On je sanju o eni eksploziji cevi
Upam, da je treba samo nafilat in da bo delalo brez kakih drugih komplikacij
Ce se pa se kak najde z moznim vzrokom pa kar na dan. Jutri moram zadevo porihtat, ker v soboto ponoc me ni vec
- killah bee
NI
Klima nafilana a ne spusca. Po filanju smo jo zalaufal in je masina zopet pokazala prevelik tlak, okol 26 barov
Deluje oz. ne deluje tako kot prej
Zakaj prevelik tlak
Uglavnem jest bom popizdu
Kaj pa ce je prevec plina. Ce je vec kot 88% plina notri bo isklapljala. Podobno je delal pri meni na laguni.killah bee napisal/-a:NI![]()
![]()
![]()
Klima nafilana a ne spusca. Po filanju smo jo zalaufal in je masina zopet pokazala prevelik tlak, okol 26 barovin kompresor je zopet izklopil
![]()
Deluje oz. ne deluje tako kot prej![]()
Zakaj prevelik tlakJe mozno da presostat al kaj je ze daje napacne podatke o tlaku
Je kaka druga mozna varjanta
![]()
Uglavnem jest bom popizduJutri picim na morje brez klime
Jafak ane
Red steelers
Do prevelikega tlaka lahko pride zaradi vec vzrokov,kar je nato posledica da varnostno stikalo izklopi kompresor.
Vzrok prevelikega tlaka;precec plina,mora biti tocno dolocena kolicina,
nedelovanje ventilatorja kondezatorja kar je posledica prevelike temperature in znova prevelikega tlaka,
zamasen ekspanzijski ventil ali cevi.
Vzrok prevelikega tlaka;precec plina,mora biti tocno dolocena kolicina,
nedelovanje ventilatorja kondezatorja kar je posledica prevelike temperature in znova prevelikega tlaka,
zamasen ekspanzijski ventil ali cevi.
tako je; tlak plin mora biti v mejah, ce je ze v osnovi vecji, potem je iz izhodu iz kompresorja vecji, kot bi moral biti.
Drugace pa je lahko okvara v zamaseni ekspanzijski cevki...ampak to se nisem nikoli slisal, da bi tam nastal problem...
Delovanje klime sem ze napisal, tako da napnite mozgane se ostali, ceprav je verjetno prevec plina noter.
Drugace pa je lahko okvara v zamaseni ekspanzijski cevki...ampak to se nisem nikoli slisal, da bi tam nastal problem...
Delovanje klime sem ze napisal, tako da napnite mozgane se ostali, ceprav je verjetno prevec plina noter.

Kot vidite sem cisto nov tukaj, tako da malo tolerance, prosim.
Da ne bom nove teme nacenjal, bom kar tukaj vprasal. Torej, mam Megana 97 1.6 z rocno klimo.
Klima sicer dobro dela a kaj ko mi ob mestni voznji temperatura motorja naraste do plafona, ko klimo ponovno ugasnem, pa se pocasi spusti na normalo. To se ne dogaja na odprti cesti, tam je temperatura motorja v normalah klub prizgani klimi.
Izgleda mi, kot da bi imel problem s hladilnikom, kot da ni pravega pretoka zraka. Malo sem se sklanjal in hladilnik resnicno ne izgleda ravno najbolje.
Preden se zapeljem do servisa (kjer itak najraje vse zamenjajo) bi mi prav prisel kaksen nasvet.
Da ne bom nove teme nacenjal, bom kar tukaj vprasal. Torej, mam Megana 97 1.6 z rocno klimo.
Klima sicer dobro dela a kaj ko mi ob mestni voznji temperatura motorja naraste do plafona, ko klimo ponovno ugasnem, pa se pocasi spusti na normalo. To se ne dogaja na odprti cesti, tam je temperatura motorja v normalah klub prizgani klimi.
Izgleda mi, kot da bi imel problem s hladilnikom, kot da ni pravega pretoka zraka. Malo sem se sklanjal in hladilnik resnicno ne izgleda ravno najbolje.
Preden se zapeljem do servisa (kjer itak najraje vse zamenjajo) bi mi prav prisel kaksen nasvet.
- killah bee
Evo, dans sem se mal poigral in sprobal par zadev in opazil sledece.
Zakaj mi kompresor izklopi in klima ne deluje?
Zato, ker ne vrti ventilatorja
Potem malo odstranim konektor na ventilatorju in opazim da je zelo zapacan, pospricam malo popucam,ker velik nisem ravno mogu, ni bilo pravega orodja za to. Priklopim in klima dela
Jo se mal hecam, da vidim ce bo kaj odklopilo pa ni nic. Delala je ko urca
Upam, da je to to in, da ne bo vec problemov.
Bom obvescal naprej, ce se bo problem zopet pojavu.
Zakaj mi kompresor izklopi in klima ne deluje?
Zato, ker ne vrti ventilatorja
Upam, da je to to in, da ne bo vec problemov.
Bom obvescal naprej, ce se bo problem zopet pojavu.
Jaz imam tudi podoben problem kot ga je imel killah bee. Kompresor se vklopi, nato pa takoj zatem tudi izklopi. To se ponavlja ves cas, ce imam seveda vklopljeno stikalo za klimo. Posledicno hladi zelo slabo...
Plina imam nedvomno dovolj, presostat naj bi bil po izjavi elektricarja dober, kompresor je tudi zdrav, prav tako mi dobro deluje tudi ventilator za hladilnik (se takoj zavrti, ko vklopim klimo pri stojecem vozilu).
Zanimivo je to, da mi na avtocesti (kadar peljem bolj hitro) klima zelo dobro deluje ?!! Kaj bi lahko bil vzrok?
Plina imam nedvomno dovolj, presostat naj bi bil po izjavi elektricarja dober, kompresor je tudi zdrav, prav tako mi dobro deluje tudi ventilator za hladilnik (se takoj zavrti, ko vklopim klimo pri stojecem vozilu).
Zanimivo je to, da mi na avtocesti (kadar peljem bolj hitro) klima zelo dobro deluje ?!! Kaj bi lahko bil vzrok?
l.p., Mr. B