Vzigalna tuljava-Obratomer

Vse ostale teme
Jernejc

Vzigalna tuljava-Obratomer

Odgovor Napisal/-a Jernejc »

Pozdravljeni!

Imam Renaul Clio-ta letnik 2000 1.2
Nanj bi rad prikljucil obratomer ki sem ga izdelal, vendar imam problem, ker ne vem na kateri kontakt vzigalne tuljave ga priklopiti. Signal se dobi iz primarnega dela navitja, vendar ne vem kateri je to. Kable ima razlicnih barv in tudi oznacene z A B C D. Ce se kdo spozna na to naj mi prosim pomaga.
Tukaj so slike
Slika[/img]
Slika[/img]
Slika[/img]
Slika[/img]
Uporabniški avatar
xdss
Kraj: Semic-Bela krajina

Odgovor Napisal/-a xdss »

Ej vsa cast da se spravljas tole rihtat vendar ce ces obratomer lahko priklopis ce imas sedaj stevce brez obratomerja tudi stevce z obratomerjem pa ti bo skoraj vse delalo ok-preizkuseno.Kje se pa nahaja nimam pojma :oops:

lp x
Ko j..e sistem
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Zaj garantiram ti da bela ziher ni ker gre na maso. probej vsakega posebej spelat pa bos vidu sej zakurit nimas kej. UPAM :roll:
Štrom for wife, UPS for life.
Jernejc

Nemorm sprobat ker ma sek. navitje tud to 400V spice :!:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Kake barve pa so vse barve od obratometra? Barve zick?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
firediver

Odgovor Napisal/-a firediver »

Obratomer mora imet na vhodu filter zaradi teh spic, ce ga nima, ti ga bo skurilo!
Ce imas problem in si tega ne priznas, imas ze dva problema!
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Tukajle mislim da je ena zica 12V (ko obrnes kljuc), drugi dve gresta na racunalnik, ki ju izmenicno "preklaplja" na maso, bela gre na blok kondenzator. Pri izklopljenem konektorju daj kontakt in pomeri kje je +12V.
Zna pa tole mal zezat, ker nimas signala ki bi sekal v +, ampak imas samo "luknjo, ko pade na nulo" ce me zastopis. Pa se frekvenca bo napacna, ker bo polovicna.
LP, Samojed
firediver

Odgovor Napisal/-a firediver »

A nista po dve tuljavi vezani zaporedno in zato tudi skupaj vzigata - torej na vsak obrat enkrat.
Ce je zaporedje vzigov 1-3-4-2 in sta zaporedno vezani tuljavi za valja 1&4 ter 2&3, potem vzge natanko enkrat na obrat?

Mogoce se motim, ma mislim, da se ne..
Ce imas problem in si tega ne priznas, imas ze dva problema!
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

lej tule nekaj pise zaj nevem ampak zdi se mi da je modelu ratal :P
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... =obratomer
Štrom for wife, UPS for life.
Jernejc

Hm nism glih kej ornk zvedu s te strani, bom probu frekveco ujet na keri zici z multimetrom. Obratomer sm sam naredil na ledice, in nima barve zic, priklopit je treba 12+ GND in vhodni signal, ki pa najb bi bil z primarja tuljave,maso ma pa vezano kar direkt na sekundar. Mam pa tudi potenciometer s katerim nastimas pri kaksnih obratih se zadnja ledica prizge, in bi mi mogoce zadoscal tud samo polovico obratov :D. Bom proval najdt kej, ce pa kdo ve kaj vec, naj pa takoj pove. Imam tudi sliko kater kontakt je pravilni pri Twingo-tu, samo pri Clio-tu je pa spet vse drugac :?
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Ti tole kaj pomaga?
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

A to ma petka enako ? :) Sam ti obratometri so v trgovini kr dragi ;( 12k
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Jernejc

Kaj ce mi pomega? Tvoje vprasanje?
Jernejc

Jaooo, sele zdele sm vidu tist "tole" k se da kliknt, ker se prej ni dal, zato sm vprasu, da si pa spremenu me pa tud ni nc obvestil, tko da sele zdele po 1 mescu tole vidm, se je vse kr ustavl mal,zdele pa takoj u avto sibam sprobat ! :) hvala!!!! upam da bo delal, bom porocal
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

ja ratalo mi je :!:
na tisti spletni strani so bile se sheme, ki jih danes ne najdem vec :!:
fora je pa v tem da se signal razdeli na dva dela, tko da ce priklopis samo na eno zico imas polovicni signal - kar pomeni seveda polovico obratov :!:
v shemi so bili doloceni upori, in sicer 2. Vsakega si moral vezati na svojo zico in potem z drugima koncema skleniti skupaj v Y varianto ter potem z eno zico na obratomer. to je to
vec pa ne bi znal povedati, lahko pa pogledam pod pokrov ce se kaj vidijo barve zic na katere imam priklopljeno :!:
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Odgovori