Bom odgovoril kar obema:_west_ napisal/-a:LP
Mel sem isto problem in se ga imam ampak je malo bolje... sicer mam neki olos fersterker (toxic 1600W 4 sistemc) pa mi ven mece ampak samo kadar je prikloljen woofer GZ 500rms... menjal sem kabel za strom 10mm na 20mm in je bolje.. predlagam ti da probas priklopit se en akumolator zraven direktno na fersterker pa da vidis ce je tu problem... meril sem voltazo na fersterkerju in kadar je avto vzgan se povisa za 2 volta... aia za keri avto pa gre???
Napetost pri prizganem avtu naj nebi bila nizja od priblizno 12,5V, ojacevalec mislim da se izklopi, ko pride pod 9V.
Meni je pri tem ampu vrglo ven samo kadar je slo v clip.
Drugace pa:
-Preglejte maso, mesto kamor je pritrjena masa mora biti DOBRO zbruseno in masa mora biti trdno pritrjena.
-Iz akumulatorja napeljite maso tudi na sasijo avtomobila, ker tisto kar je serijsko ni namenjeno za kaksno "hujso" avtoakustiko kot navaden avtoradio.
-Kabel mora biti zadosti debel, v primeru toxica 1600 bo 25^mm2 kabel ravno prav debel.
-Moznost za prekinjanje je tudi poskodovana cevna varovalka, kar se neda opaziti drugace, kot ce priklopis volt meter na amp - probaj zamenjati varovalko, ce imas kaksno pri roki.
-Ojacevalec se lahko izklaplja tudi zaradi pregrevanja, meni se je JBL poleti velikokrat izklopil po 30min naziganja.
-Mozno je tudi da je kateri izmed zvocnikov poskodovan in pride v kratek stik in se amp izklopi.
Kako izgleda ko se ojacevalec izklopi? Prenehajo delovati vsi zvocniki? Gori protect lucka?
Poskusi izklopiti woofer (samo cince potegni ven) in porocaj ce se se vedno izklaplja.