velik problem!

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

_west_ napisal/-a:LP

Mel sem isto problem in se ga imam ampak je malo bolje... sicer mam neki olos fersterker (toxic 1600W 4 sistemc) pa mi ven mece ampak samo kadar je prikloljen woofer GZ 500rms... menjal sem kabel za strom 10mm na 20mm in je bolje.. predlagam ti da probas priklopit se en akumolator zraven direktno na fersterker pa da vidis ce je tu problem... meril sem voltazo na fersterkerju in kadar je avto vzgan se povisa za 2 volta... aia za keri avto pa gre???
Bom odgovoril kar obema:
Napetost pri prizganem avtu naj nebi bila nizja od priblizno 12,5V, ojacevalec mislim da se izklopi, ko pride pod 9V.
Meni je pri tem ampu vrglo ven samo kadar je slo v clip.
Drugace pa:
-Preglejte maso, mesto kamor je pritrjena masa mora biti DOBRO zbruseno in masa mora biti trdno pritrjena.
-Iz akumulatorja napeljite maso tudi na sasijo avtomobila, ker tisto kar je serijsko ni namenjeno za kaksno "hujso" avtoakustiko kot navaden avtoradio.
-Kabel mora biti zadosti debel, v primeru toxica 1600 bo 25^mm2 kabel ravno prav debel.
-Moznost za prekinjanje je tudi poskodovana cevna varovalka, kar se neda opaziti drugace, kot ce priklopis volt meter na amp - probaj zamenjati varovalko, ce imas kaksno pri roki.
-Ojacevalec se lahko izklaplja tudi zaradi pregrevanja, meni se je JBL poleti velikokrat izklopil po 30min naziganja.
-Mozno je tudi da je kateri izmed zvocnikov poskodovan in pride v kratek stik in se amp izklopi.

Kako izgleda ko se ojacevalec izklopi? Prenehajo delovati vsi zvocniki? Gori protect lucka?
Poskusi izklopiti woofer (samo cince potegni ven) in porocaj ce se se vedno izklaplja.
Slika
Uporabniški avatar
_west_
Kraj: Hoče

Odgovor Napisal/-a _west_ »

S kablom je ziher vse ok tako kot tudi z varovalko... masa tui kul ker sem na dveh mestih celo sprobal in je enako... vrze mi pa v protect in moram izklopit radio in ponovno vklopit... ko pa imam samo zadnje zvocnike priklopljene pa normalno dela do zdaj mi je pri vseh wooferjih ven metalo sprobal sem pa ze tri tak da se ugotavljam al je fersterker bogi ali pa bi mogoce kaj s kondenzatorejm resil... ker mi ponoci mocno utripajo luci...

LP
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Luci ti nebi smele utripati.
Ce imas moznost probaj s kondenzatorjem.
Koliko debele napajalne kable pa imas?
Kam imas pritrjeno maso, kateri avto imas?
Tudi spredaj daj iz akumulatorja na sasijo dodatno maso, ker serijska je presvoh.
Slika
Uporabniški avatar
_west_

Kabl je 20 prej sem imel 10... masa je pritrjena na zadnje luci oz. tam ko je kabl za maso od zadnjih luci.. gre pa za clio 2003
Uporabniški avatar
đuro_Pb-g
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a đuro_Pb-g »

meni pa vem vrze samo za kako sekundo pol pa nazaj spila!in to dela v presledkih kakih 5 sekund!
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

_west_ napisal/-a:Kabl je 20 prej sem imel 10... masa je pritrjena na zadnje luci oz. tam ko je kabl za maso od zadnjih luci.. gre pa za clio 2003

Jaz imam enako clio 2003 letnik, in imam maso pritrjeno tam kjer je prisraufan zadnji sedez (moras malo pobrusiti kapco vijaka).Uporabljam pa US BLASTER 1371 monoblok 1000RMS, z 20mm2 kablom in dela brez problema.Tako da mislim da sta pri tebi lahko samo dve moznosti: preveliko pregrevanje ojac. ali pa slaba masa!
Uporabniški avatar
_west_

d_leonit napisal/-a:
_west_ napisal/-a:Kabl je 20 prej sem imel 10... masa je pritrjena na zadnje luci oz. tam ko je kabl za maso od zadnjih luci.. gre pa za clio 2003

Jaz imam enako clio 2003 letnik, in imam maso pritrjeno tam kjer je prisraufan zadnji sedez (moras malo pobrusiti kapco vijaka).Uporabljam pa US BLASTER 1371 monoblok 1000RMS, z 20mm2 kablom in dela brez problema.Tako da mislim da sta pri tebi lahko samo dve moznosti: preveliko pregrevanje ojac. ali pa slaba masa!
Samo ce bi se ojacevalec pregrel mi nebi takoj na zacetku ven vrglo ko se sploh ni segret... glede mase pa sem imel tam pri zadnjih sedezih ko je prsrafuan kao ce neki tovor peljes pa lahk zahaklas no na tist nosilec sem mel prej zdaj pa imam tam ko je masa za zadnjo luc
Uporabniški avatar
đuro_Pb-g
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a đuro_Pb-g »

JE KDO IZ MARIBORA oz. OKOLICE KO VE KAJ BI BLO NAROBE,DA BI SE DOBLA PA POGLEDALA V CEM JE PROBLEM!!!! KER MI GRE ZE POSTENO NA ZIVCE!!! :) :(
Odgovori