kaj je s temi lezaji pri cliotih??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
anze

kaj je s temi lezaji pri cliotih??

Odgovor Napisal/-a anze »

zdravo!!!

evo pa mi je sou spet levi prednji kolesni lezaj pri cliotu 1, pa menjan je biu pred slabim letom ali se kasneje :roll: :roll:
je mozno da mi je sou lezaj tudi zaradi tega, ker sem ga cez ovinke kdaj pa kdaj kr dost prtisnu??? aj gume pa mam 185/14

imate tudi vi taksne probleme s temi lezaji??
katere lezaje bi mi priporocili??

lp
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Men tud ze kar lepi cas tuli lezaj levi ;D Drugace je pa se prvi :D
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Avto v luft, pa zasuci kolo, ce zadeva ne tece prevec lepo se pravi hresci in oddaja cudne zvoke je hin lezaj. Aja pa ce ze menjas menjaj oba lezaja, ker slej ko prej bo crknu tudi oni na drugi strani.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

zal je to pri vseh renaultih velik problem..js sm jih ze par menju, pa zopet dva tulita
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Danes sem glih spraseval po njih. 3k pridejo neorginalni. Kolk pa kaj vi date?
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Ce je sam tri jurje, je pocen. Sicer pa tudi meni pri enem kolesu nekaj skriplje oz drgne(slisim pri nizki hitrosti na parkplacih, ce imam odprto okno), ne znam pravilno opisat zvoka, zveni kot da bi se nekaj ob feltno drgnilo, a je mozno, da je to tudi lezaj al kaj bi lahko bilo?
Don`t worry, be happy:)
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

tudi pri meni se spredaj na levi strani oglasa, pa ne vem kaj tocno je.. .."tik", "tik", "tik"... dela sploh k zavijem v levo. pa bolj se slisi, ce se hitr cez ovinke vozim. je to lezaj? al mogoce koncnik?
trance0

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Pri meni se slisi kot da bi guma rahlo drgnila ob kovino al neki tacga, podoben zvok se mi je pojavil na Tomosu enkrat, ko sem gumo menjal in po tistem se ga nisem nikol vec znebil. Na Twingotu imam ta zvok ze od zime naprej, slisim ga pa na parkplacih ponavadi, ce imam okno odprto in pocasi vozim in sicer se slisi ta zvok vsakic, ko kolo naredi nekje en obrat.
Don`t worry, be happy:)
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

mloncar napisal/-a:tudi pri meni se spredaj na levi strani oglasa, pa ne vem kaj tocno je.. .."tik", "tik", "tik"... dela sploh k zavijem v levo. pa bolj se slisi, ce se hitr cez ovinke vozim. je to lezaj? al mogoce koncnik?
Tole je slisat kot homokineticni zglob ker lezaj skoz tuli v ovinku pa se tuljenje se poudari. Ce pa ropota samo v ovinku pa zna bit zglob.

Aja VSEM ko kupujeta lezaje za 3000 jurje NE TEGA DELAT, to je stran vrzen dnar, das raje kake 2 jurja (tehnicno dam jst 4900 al neki tazga) vec pa mas prvo klasni lezaj ko ti bo zdrzu enkrat vec kot ono s.r.a.n.j.e od pocen lezaja za 3 flike.
Uporabniški avatar
MaTe0

Ja to je zdaj relativno ne :) Ne mores ti vedet kake robe majo :) Mogoce ze velja malo dnarja malo muzike sam nikoli se ne ve :) Ce ti dela tik tik tik potem je pomojem koncnik. Lezaj pa pr meni drgne :) Ko grem v levo tak mocan zvok :) Pa ne znam povedat :P
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

MaTe0 napisal/-a:Ja to je zdaj relativno ne :) Ne mores ti vedet kake robe majo :) Mogoce ze velja malo dnarja malo muzike sam nikoli se ne ve :) Ce ti dela tik tik tik potem je pomojem koncnik. Lezaj pa pr meni drgne :) Ko grem v levo tak mocan zvok :) Pa ne znam povedat :P
Pomicno merilo v roke pa izmeri lezaj.. pogledas v katalog za tip lezaja.. Ter gres v najblizjo trgovino z lezaji kjer jih bos dobil veliko bolj poceni in prave, kot pa preko ne-strokovnih trgovin...

Znamke lezajev: SKF, FAG, INA te tri znamke so najmocnejse v svetu tako da se Renault-u nesplaca pecat se z tem, si jih kr raje pri njih sposodi :twisted:

p.s. upam da si vsaj malo od stroke, da znas izbrat pravilni lezaj,drugace to raje prepusti "strokovnjakom" :wink:
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

js mam originalne not, pa se pozna, da prej "odpove" zaradi vecje sirine feltn :?
Slika
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Tisto, da ce en tuli menjaj oba je brez pomena. Pri teh lezajih je vazna samo sreca, trpijo pa bolj zaradi sirsih felten itd.
Vcasih crkne po 20.000 kilometrih (najkrajsi je bil po par tisoc), vendar zakaj bi menjal oba. Konkretno sem na levi 2x menjal, na desni jhe bil se original pri 170.000 kilometrih. s tem nasvetom bi si samo stroske in delo nakopal.
Menjajte z preso, ne s kladivom, lezaj namazite po semeringu, ker vsi lezaji grejo zaradi premalo masti v lezaju in zanic semeringov. Splaca se kupin NSR za slabih 5 jurjev, naslednja opcija je SKF.
LP, Samojed
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Samojed napisal/-a:Tisto, da ce en tuli menjaj oba je brez pomena. Pri teh lezajih je vazna samo sreca, trpijo pa bolj zaradi sirsih felten itd.
Vcasih crkne po 20.000 kilometrih (najkrajsi je bil po par tisoc), vendar zakaj bi menjal oba. Konkretno sem na levi 2x menjal, na desni jhe bil se original pri 170.000 kilometrih. s tem nasvetom bi si samo stroske in delo nakopal.
Menjajte z preso, ne s kladivom, lezaj namazite po semeringu, ker vsi lezaji grejo zaradi premalo masti v lezaju in zanic semeringov. Splaca se kupin NSR za slabih 5 jurjev, naslednja opcija je SKF.
Zakaj oba? Da nimas dvojnega dela.
Pod ostalo se pa podpisem
Uporabniški avatar
Narodnjak

Odgovor Napisal/-a Narodnjak »

Pred dobrim mescem sm menju zadnji desni lezaj 8500SIT z montazo 8)
Slika
Odgovori