renault laguna 1.6 ali 1.8

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Kolega ima Laguno 1.6 16v, letnik 2002 (vem, da ni neke velike podobnosi, pa vseeno). Avto je len, nikamor ne potegne, ni poskocen, tako da mu je zal, da ni kupil kaksne z mocnejsim motorjem. Je pa za daljso umirjeno voznjo povsem vredu. Pije mu pa tudi podobno kot 1.8 16v, ker jo je pac treba malce bolj tiscat, da kam gre.
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

Mat ma 1.6 16v laguno II pa morm rect da je zlo len avto, no sej ce se pele pol recmo se mal potegne, iz mesta pa adijo :) porabo pa od 7 pa gor (fura se vsak dan kamnik->kranj, otrej nekej mesano) pa vozi tko kot pac mtke furajo. Za izzivlat pa ni tole.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

1.6 masina ima 108KM in 148Nm navora
Zadostno mocna masina, ce se vozi en sam clovek, ki nima zelje po pospeskih in divjanju. Avto je tezko spraviti v pogon, ko pa je v pogonu, pa dokaj pospesuje. Manjka mu predvsem navor. Poraba od 7,0 do 8,5.
Klima blazno zamori masino...zaradi pomanjkanja navora. Divjati se tudi da z njim, ampak motor pride do izraza samo v velikih vrtljajih, kar pa za sabo potegne veliko porabo za tak motor.
Drugace pa sploh ni tako lena masina, kot jo vecina oznacuje.

1.8 masina ima 120KM in 165Nm navora
Baje da je to najoptimalnejsi motor za povprecnega cloveka. Motor je dokaj prozen, ceprav ima samo 10KM vec od 1.6 motorja, ampak pri proznosti je pomemben navor..tudi za speljevanje. Poraba odvisna od stila voznje (to itak pri vseh 16V motorjih) ki baje znasa od 7,5 do 8,5. Zadosti je moci, navora tudi, tudi v nizjih vrtljajih. Za dirkanje je kar dober.

2.0 masina ima 140KM in 195Nm navora
Bencin pri tej se direktno vbrizga v zgorevalni prostor, zato taki konji in navor. Sem sprobal to masino in je ta prava za ta avto...no, jaz rad stisnem po gasu :). Vklop klime se ne pozna, pospeski dobri...skratka ni kaj! Problem je, ker je registracija dokaj draga, poraba pa je baje ob nezni voznji nekje 8 in potem samo navzgor...8,5 do 10 je nekje.
Pravi spas ga je gnati v visokih vrtljajih...nisem meu prilike veliko probat.
Da imam denar na razpolago za bencin, bi ga imel takoj.

1.9 dTi dizel motor ima 98KM in 200Nm navora (do letnika 2000)
Se stari dizel, ki ima vzdrzljive komponente...cipanje baje ni riziko. V osnovi pa je zadosten avto za druzino, ne pa za dirkanje. Poraba je pa mislim da okrog 6,5 - 7,5 (nisem ziher). Navora zadosti, moci pa bolj tak.

2.2 dTi dizel motor ima 113KM in 250 Nm navora (do letnika 2000)
Zadosti moci in navora, le poraba goriva mislim, da je dokaj visoka...ni cudno..2.2 literska masina je. Ko pridejo v zagon letijo cez 200km/h ko sam hudic. Poraba pa od 7 do 8 (?). Oba dTi-ja klepata kot traktorja, ker je imata kompresijo veliko.

1.9 dCi dizel motor ima 108KM in 250Nm navora (samo letnik 2000)
Se pozna nova generacija dizelskih motorjev. Moci je zadosti, navora pa itak tudi. Sem ga meu priliko sprobat in lahko recem, da je ziher po obcutku ekvivalent bencinarju 1.8 ampak pri nizjih vrtljajih napram bencinarju. Od 1800 rpm potegne pune, tako da je malo tudi sportnik. Poraba je od 5,5 do 7 (?), kar je po moje za te zmogljivosti in te teze cisto kul. Za druzinski avto bi ga takoj meu. Vklop klime je neopazen in tudi na porabi se ne pozna.
Motor tisji od dTi-ja, saj imajo zaradi izboljsane turbine manjso kompresijo...glavni krivec za "klepanje" dizlov

Ce hoces bencinarja, potem 1.8, ce pa dizla pa 1.9 dCi. Ce pogledas na avto.net so cene dizlov in bencinarjev skoraj na istem, dTi-ji pa nevem ce ne celo drazji.
To je moje mnenje. Sam ze nekaj casa gledam te letnike in malo primerjam med njimi. Ampak vedno me zabremza denar :evil:

Uspesen nakup! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

oce ima laguno (letnik 98 ) 1.6 16v

meni se zdi dovolj mocen za normalno voznjo sploh ce imas vecino voznje po mestu. tudi s prizgano klimo nisem opazil da bi mu manjkalo moci,
v nenormalne klance z vso familijo gre prav lepo
....za kaksno noro voznjo in prehitevanje ravno ni (ampak moje mnenje ni ravno merilo tukaj )
tudi hitro se ga da peljat, brez problema ce ti ravno zapase

z mesta se mi zdi da pa kar lepo skoci... potem pa zacnem turbino pogresat :lol:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Guli
Kraj: Sevnica

Odgovor Napisal/-a Guli »

ja razlika je ocitna jz mam l94, 1.8 93km, frend pa l99 1.6 16v in je razlika ko peles kr ocitna.. kot pa pravis, avto je len.. sam je pa zakon za vozit..
Uporabniški avatar
Bojci

@pek: 1.8 8V ima 142Nm navora, kar je skoraj isto kot 1.6 16V, zato bo filing v visjih obratih skoraj enak. Ima pa razlike v skoraj 20 konjih, ki se poznajo pri visjih hitrostih. Namrec 1.6 16V leti okrog 200 po stevcu.
Ce si bil s svojim prejsnjim zadovoljen, potem je ekvivalent 1.6 16V.

Pa pri izbiri glej, da bos nabavil vsaj RXT opremo ali pa boljso concord, ker RXE nima automatske klime, kar je zelo nepogresljivo.
Slika
Uporabniški avatar
Guli
Kraj: Sevnica

Odgovor Napisal/-a Guli »

ja obvezno mores met klimo notr :lol:
zupi13
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a zupi13 »

jst mam 1.8 16V in sem zadovoljen z avtom, edino pri klimi se pozna rahel cuk, ko se vklopi kompresor. avto ima cez 270.000 km in je vse BP (edino spredaj sem menjal kpl. zavore). poraba je od 6,7 do 8,5. cez se nisem prisel, ker ga niti ne priganjam v previsoke obrate, imam pa povprecno hitrost 56 km/h na rezervoar (to je cca. 10 km AC, 5 km regionalne in 2 km po mestu). povprecje dveh let je 7,3 / 100...
prostora dovolj, v prtljaznik gresta dve samokolnici :P ali kaj podobnega (moras podreti sedeze...
Uporabniški avatar
Shusuglao

zupi13 napisal/-a:jst mam 1.8 16V in sem zadovoljen z avtom, edino pri klimi se pozna rahel cuk, ko se vklopi kompresor.
to se pri vseh pozna, nima veze s konji
zupi13

Shusuglao napisal/-a:
zupi13 napisal/-a:jst mam 1.8 16V in sem zadovoljen z avtom, edino pri klimi se pozna rahel cuk, ko se vklopi kompresor.
vem, samo pri prejsnji alfi ni bilo tako ocitno. me pa sploh ne moti, ker mam rad Renaulta! :wink:
Uporabniški avatar
Bojci

Shusuglao napisal/-a:
Bolj kot s konji se pozna z navorom.
Slika
zupi13

2,4 JTD :onfire:
Uporabniški avatar
Shusuglao

Bojci napisal/-a:
Shusuglao napisal/-a:
pri meni tudi cukne pa imam 270NM navora
zupi13

meni prej pri 330 Nm ni nc cukal... :oops:
no, zato mam pa zdaj (spet) laguno... :P
timberwolf

Odgovor Napisal/-a timberwolf »

Shusuglao napisal/-a:
Bojci napisal/-a:
Shusuglao napisal/-a: to se pri vseh pozna, nima veze s konji
pri meni tudi cukne pa imam 270NM navora
Sorry ampak pri meni se ne cuti ama niti c od cuk. Ko vklopim klimo vcasih celo ponovno preverim a je sploh vklopljena ker ni nicesar cutit pri vklopu. Priporocam pa tudi, da ce zelite sparat sklopko(racno) na kompresorju, da tik pred vklopom klime stisnete sklopko (motor) toliko da obrati padejo tam vsaj pod 2000 in manj potem pa vklopite klimo. Vklapljanje pri 150 na uro in pri 3-4 ali vec tisoc vrtljajih ni najbolj zdrava zadeva za kompresor, jermene... ne?
Odgovori