Homologacija platisc

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

Ce ti pise v unmu kartoncku ta dimenzija notr pol ni treba ce pa ne pise je treba it pa na LPP!
Slika
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

ni homologirana ta dimenzija.
Slika
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

Jest bi pa kar tukaj prasal, ker je ze tema o homologaciji platisc odprta. Zanimam me naslednje: imam R19, letnik 94. Homologirana platisca so 175/70-13, zdej pa bom dal gor 195/50/15, ki brez problema pasejo gor in tudi odstopanje je res minimalno 0,1%. Vprasanje imam, kako priti do homologacijskega kartoncka, ker se mi niti ne sanja ne, kje bi ga lahko dobil. Ga pa nimam. Kam se naj obrnem, da ga bom 100% dobil. Kako pa potem v nadaljevanju. Moram se na Lpp-ju narociti na homologacijo platisc in ko po posti prejmem "povabilo", potem se takrat oglasim in mi pregledajo in konec. Nocem, da bi me kje zaradi cesa zajebaval. Ali je to vse kar potrebujem. Kolk bo to vse skupaj kostalo? (Okvirno)

Hvala! :D
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

za homologacijo vecjih platisc rabis tuv
potem se gres na lpp narociti, cez 10 dni dobis posto z vabilom, gres tja z avtom, novimi platisci in papirji zanje, oni pogledajo stevilke na papirju in platiscih, gres domov in cez dva meseca dobis homo karton na dom (jaz ga prej nisem imel, avto je letnik 89)
ce bos imel sreco ti bodo morda celo vse pravilno napisali :roll:

cena za nov karton je okrog 5k, koliko je pa vpis platisc pa nebi vedel (od 5-7k bi rekel takole na pamet)
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Jap :) Cena je 5k za nov kartoncek + 8k je vpis v kartoncek :) To je ena stvar :) problem je ker mores tak dolgo cakat :) Samo saj dobis tisto potrdilo in ti s tem policija nic ne more.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
immortal
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a immortal »

Kaksne cifre sploh pregledajo na lpp-ju. A to et, razmik vijakov al kaksne so to cifre. :roll:
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ne ne :) Pregledajo cifre vrjetno ce mas slucajn remusa st. proizvoda nekaj takega. Na platiscih pa tud ce mas kako serijsko stevilko. Sam ponavadi na LPP ne gledajo tega :) Niso tak zaguleni kot v mb
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
xdss
Kraj: Semic-Bela krajina

Odgovor Napisal/-a xdss »

MaTe0 napisal/-a:Jap :) Cena je 5k za nov kartoncek + 8k je vpis v kartoncek :) To je ena stvar :) problem je ker mores tak dolgo cakat :) Samo saj dobis tisto potrdilo in ti s tem policija nic ne more.

Mateo pri nas imamo take policaje da ne jebejo tega.Sem se naganjal 10 min na polno glede tega lista z policajem ko me je vstavil.Popizdim klicem nasljedni dan na lpp da vidim kaj je res in mi ena zenska ko ureja zadeve-vpisuje rece da ta list je brez pomena in da oni niso rekli da je to dovolj za policaje :x .Sedaj pa jebaj jeza :roll: Aja pa vse pregleda detalno na pregledu bar meni in deklici je :wink:

lp xdss
Ko j..e sistem
Uporabniški avatar
Doc
Kraj: L'usine Renault Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Doc »

Ce prav razumem imas potem samo 185/55 R15 in ne mores niti spodobnih zimskih gum v "obicajni" Clio dimenziji 175/65 R14 dati gor ???? :shock:
"C'est le privil?®ge des grands de ne retenir que l'essentiel."
Uporabniški avatar
clioIII
Kraj: K r a n J

Odgovor Napisal/-a clioIII »

Isto ima moj dynamic lux v homo kartoncku vpisano samo dimezijo 195/50-16!

Ne pa tudi 185/60-15 ki jo imajo ostali!

Za zimske gume je smotano saj je razlike vsaj 2X TOLIKO!!!

15" je 15k, 16" pa 33k, pa feltne tolk drazi,..... :cry:

To res nimajo poslihtan! Pol ce damo drugo dimenzijo gor 15" moramo homoligacijo it delat na LPP???

lEPO CE BI SE POZANIMAL JA!
Renault Clio III Dynamic Luxe 1.6 16V
Renault Clio III RS 197
Odgovori