v naslednjih parih stavkih bom poskusal zadevo cim enostavneje opisati in razloziti ce pa se vedno kaj ne bo jasno pa z veseljem pomagam ZASTONJ!!
potreben material :
-spajkalnik z tanko konico (ne sme biti prevroc)
-malo cina (tankega)
-mirno roko
ko boste spajkali probajte cimprej koncati kajti smd upori so ZELO obcutljivi na vrocino, lot se mora svetiti, ne sme bit moten( kot star aluminij) ce se ne bo sveto pomeni da imate hladen lot in spet nebo svetilo.
najprej odstranite pepelnik tu verjetno nebo problemov
ce bodo problemi :
-pepelnik odprete, potegnete proti sebi in ze je zunaj

nadaljujemo z citalcem kartice:
previdno in z obcutkom potegnemo proti sebi
z obema rokama z eno na levi drugo na desni, da gre ven enakomerno

zgornjo plastiko odstranimo :
na vsaki strani citalca so haklcki citalec lahko odklopimo jaz ga nisem ker je dovolj prostora.

in ze smo pri klimi :
klima gre malo tezje iz svojega sedeza, postopek je isti kot pri pepelniku in citalcu, nikjer ni nobenega vijaka ! ko boste klimo dobili ven sta na zadnji strani dva konektorja ki se pa ne snameta kar tako !!! previdno na konektorju je varovalo !!! varovalo pomaknete v nasprotno stran in konektro se bo sam izklopil !! samo ne na silo !!

klima iz zadnje strani :

Ko boste klimo razstavljali boste potrebovali izvijac:
na vrhu in spodaj so hakelcki ki jih z izvijacem rahlo vdihnete in prvi del klime gre vstran ( zlgajte si tako da boste znali tudi sestaviti )

ko zgornji del odstranite je odspodaj se en isti del ki gre narazen isto kot prejsnji pazite display!! je zelo obcutljiv tipke se vam bodo verjetno razletele ni hudega ker grejo enostavno nazaj!

in sedaj pridemo k bistvu :
ko boste sprednji del oprli boste na desni strani zagledali en kup smd uporov ampak samo eden je pravi

na slikici je lepo prikazan

tale upor lepo pospajkajte na vsaki strani, spajkalnik drzite toliko casa da se cin lepo razlije ! ne prevec ker so upori obcutljivi na vrocino !!! ne spajkajte po uporo ampak samo odzgoraj in odspodaj ! kot je narisano na spodnji slikici

upam da sem vam z tem kaj pomagal na mojem displayu je bila napaka to in sem jo tudi uspesno odpravil
POZOR ! popravilo na lastno odgovornost
ce niste prepricani da vam bo uspelo se lahko tudi zmenimo in vam pac jz to pospajkam BREZPLACNO( no za kako pivo

veliko uspehov pri odpravljanju napak upam da bo taksnih clankov cim vec in da se nebo za vsako figo Racunali !
lp