Renault Espace VI aka Grand Austral (2023)

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
clio open
Prispevkov: 3124
Pridružen: 13 Nov 2007, 10:40
Kraj: Ljubljana

Renault Espace VI aka Grand Austral (2023)

Odgovor Napisal/-a clio open »

40 let po subjektivnem uspehu Matrinega modela, Renault, ki že dve desteletji zanemarja zdravila za multiplo osebnostno motnjo, lansira šesto generacijo modela Espace. Ali prvo generacijo Grand Australa, kar se pač bodo sčasoma odločili.

Espacova identiteta enoprostorca je v pozabljeni zgodovini tako skupaj z imenom Gordini, značko R.S., Ghosnom in njegovim kovčkom, kmalu tudi zajetnim deležem Nissanovih delnic v francozovi lasti. Do konca desetletja se tja najverjetneje vrne tudi katra, ki je trenutno na turneji po zgledu Fiata 500.

Tokrat kot pravi SUV, ne zgolj kot namig, kar je bila peta generacija, ki jo je promoviral pozabljeni Kevin Spacey, s pogonom na prednji kolesni par, 1.3 TCe motorjem v hibridni izvedenki (ugibam) in opcijo sedmih sežev. Aha, tudi z dvema fontoma v imenu. Sporočilo za javnost razlaga, da si bo platformo CMF-C/D delil z modeloma X-Trail in Outlander. Wikipedia dodaja, da so na tej platformi tudi vse persone modela Kangoo.

Skoraj gotovo pa je, da bodo za primerno vsoto obogatili sedeže z modro črko "A" ter oglasom, ki bo pravil, da je motor s prostornino manjšo od plastenke Radenske v tem SUV vozilu na prednji pogon, plod razvoja ekipe Alpine F1. Dokler se Alpine ne preimenuje v Ampere.

Če sodim po ostalih znamkah, bodo ob predstavitvi več pozornosti namenili procesorju in ločljivosti zaslona infotainment sistema v notranjosti, kot podatkom o uporabnem prostoru. Zagotovo pa ne bo manjkal podatek o psopešku do 100km/h, če le ponudijo izključno električno različico.

Uradni teaser
Slika
Slika
Slika

Edit: popravljam povezave do fotografij
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taxi.
Odgovori