Trafic 2019

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
doki

Trafic 2019

Odgovor Napisal/-a doki »

Pozdravljeni.

Imam nov trafic passenger l. 2019, 2.0 dci, 145 KM.

Predvidevam da jih še ni veliko, zanimajo me pa trenutne izkušnje z njim..

Jaz sem imel do zdaj dve vprašanji za servis in sicer:

- regeneracijo DPF mi dela na cca. 500 km in res zasmrdi iz motorja po plastiki ko dela (na sevisu povedali da je vse OK, auspuh motorja je bistveno dvignjen kot je bil na 1.6), zasmrdelo je ko je regeneracijo zaključil glih ko sem se ustavil, ventilator je delal še 5 minut zatem...
- ventilator ročne klime mi pri hitrosti 4 ne piha enakomerno oz. nastavim gumb na 4, malo piha na ful, potem se zmanjša kot bi bil na dva, potem spet dvigne na 4...servis pravi da je to OK (sam ventilator uravnava) in da je tako bilo tudi na motorjih 1.6 od l. 2015-2018..JE TO RES???

HVala
Zoro32

Re: Trafic 2019

Odgovor Napisal/-a Zoro32 »

Jaz imam svojga Trafika od Oktobra 2019, tudi pri men je regeneracija smardela kot da bi se plastika kurila. Na ventilacijo nisem bil pozoren, sem mi je pa pri 4.200 km pojavilo Top up oil level, sem cca. 0,6 l doliv, naslednič se mi je pržgala soet isto opozorilo pri 6.050 km, sem na servisu vprašal pa so rekel da je to normalno pri prvih 8.000 -9.000 km, zdaj pa sledim in si zapisujem kdaj in koliko dolijem!

Drugih tezav nisem do zdaj se imel
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Jaz priporočam menjavo olja po nekaj tisoč kilometrih, ker olje v čisto novih vozilih je zelo vodeno in definitivno drgačno kot je standardno. Problem je edino to, da novi dizli imajo neko posebno olje 0w-20 ELF, ki se ga mislim da ne dobi drgje kot na servisu oz. na kakem ebayu itd.
Uporabniški avatar
tehnoland

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

jaz sem olje prvič menjal na 2500 km. Bomo videli kako bo na dolgi rok. Delam sicer malo km, tako da mogoče niti ne bi kaj vplivalo. Ampak preventiva je vseeno boljša.
obiskovalec

Odgovor Napisal/-a obiskovalec »

Pozdravljena! Sem čisto nov na forumu.

Zelo bi bil hvaležen za informacijo, kako sta zadovoljna z novim Traficom 2.0.
Rad bi kupil nov passanger, a se bojim da ni kaj dosti razlike v moči v primerjavi s predhodnikom (1.6 dci vs 2.0 dci).
Večino časa sem na avtocesti, kjer me je 1.6 na dolgih klancih kar malo razočaral. Ob polno naložem so nas skoraj prehitevali tovornjaki.

Kot drugo mi je zelo pomembna udobnost voznikovega sedeža.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
doki

Dejstvo je tako, da za ta denar oz. okrog 26000 EUR lahko kupiš ali R Trafic ali Opel Vivaro, vse ostalo je dražje - če govorimo za nove kombije, srednja oprema.
Splača se poklicati več prodajalcev, cena novega avtomobila je približno enaka pri vseh, se pa da veliko zmeniti pri dodatnih ugodnosti kot so brezplačni servisi, zimske gume, vinjeta ipd...tukaj se da določene stvari dogovoriti...

Osebno sem z 2.0 zadovoljen, bom napisal nekaj stvari ki so/me motijo:

- realna poraba je okrog 8 - 8.2 L, baje je pri 1.6 okrog 6.5 (ali je to možno glede na ccm/težo kombija?) - "obljuba" je bila da bo poraba okrog 6.5 - 7...ja, mogoče je če voziš 100-110, ampak tudi 1.6 pri 130 baje pije okorog 6.5???
- pri prevzemu me je zmotilo da je na pesti diska bila rja, ampak sem prebral da je to "normalno" ker ni zaščiteno proti rji?
- cel motor je imel na vijakih, posodah itd. oznake flomastra - to pomeni da so v tovarni vse komponente pregledali in označili, ampak moram reč da ni lepo ko na beli posodi za hladilno tekočino ali bremze je modra/zelena pika/oznaka od flomastra ki se ne da zbrisati ??
- regeneracija DPF - nimaš pojma kdaj je dela, glede na to da je najbolj pomembno da avto ne ugasneš ko dela regeneracijo, si jaz pomagam s funkcijo START/STOP - če ta deluje potem regenercije ne dela..
- tipke na volanu niso osvetljene ponoči. Ne vem zakaj ne. Sem prebral da jje tako pri renault, v novih modelih pa baje so razen v Captur/Trafic

Drugače motor je zelo tih, LED luči odlične, udobje super, motor lepo potegne, 130-140 v hrib brez težav s 6 potniki..

Naj drugi še kaj napišejo ki imajo izkušnje oz. novega R Trafic !!
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

En popravek - Vivaro ni več soroden s Traficom, ampak je po novem soroden s spacetourerjem, travellerjem, proace.
Ubistvu je samo še Fiatova različica (Talento) sorodna, ampak ne vem, če se še prodaja pri nas.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
doki

Res je glede oblike, sem pa bolj mislil cenovni razred ...
obiskovalec

Odgovor Napisal/-a obiskovalec »

Hvala lepa za informacijo. Glede na ceno, stroske vzdrževanja, navsezadnje tudi ugodno porabo, odlične LED luči in ergonomijo bo torej to to. Res ugodno novo vozilo v rangu osebnega avtomobila, ki za povrhu še drži ceno.
Odgovori