Clio_RS_172-turbo

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Clio_RS
Kraj: Gorenska

Clio_RS_172-turbo

Odgovor Napisal/-a Clio_RS »

Clan Renault Kluba Slovenija
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

kokr sm zasledil na spletni strani od BBperformance, ima ta clio 270KM in 275Nm ter cca 5s 0-100km/h :o

sicer men je bolj vsec varjanta 172 z ITBji (individual throttle bodys), ampak tudi tega turbaca se nebi branu :D
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Ubitacno..pa tisti sound od clio_lowboost_exhaust.wmv je hud :D To bi mene melo.
Loopz

Odgovor Napisal/-a Loopz »

mloncar napisal/-a:sicer men je bolj vsec varjanta 172 z ITBji (individual throttle bodys), ampak tudi tega turbaca se nebi branu :D

Bi se kar strinjal, cliotu se pomojem N/A poda veliko bolje kot prisilno polnenje. Poleg tega pa je smiselnost take moci, kot se jo da izstisniti s turbino, na prednjih kolesih, vsaj zame precej vprasljiva...

Za moj okus bi bil klasicni n/a tuning na 190-200KM najbolj optimalen, seveda z vsem, kar pripada zraven.

Drugace pa baje ta cliotov motor nima prevec rad turbin in se je treba zelo potruditi, da vse dela tako kot more, za daljsi cas. Sicer pa, ce me spomin ne vara, se je pred par leti po Mariboru vozil mk1 s kompresorjem, okoli 230KM in kupom tezav :) ...
RS
melonca'r

Loopz napisal/-a:Drugace pa baje ta cliotov motor nima prevec rad turbin in se je treba zelo potruditi, da vse dela tako kot more, za daljsi cas. Sicer pa, ce me spomin ne vara, se je pred par leti po Mariboru vozil mk1 s kompresorjem, okoli 230KM in kupom tezav :) ...
a ni bil to Cicero (ki zdej vozi rumenega leona z zelo obsirno konjenico)? se mi zdi, da sem ze kr doug nazaj na mobisuxu bral, pa je nekaj pisal o tem podvigu! meu je precejsnje tezave z mehanskimi deli motorja, tako, da je na koncu opustil ta projekt in kupil leona!

pri RSih ni taksen problem pridet na 200KM (izpuh, odmicne in remap) in avto je pravi strup. lep primer je bivsi valetov clio (ce se prav spomnim je meu druge odmicne, pa optimiziran ECU, filter pa se nekaj malenkosti) in je meu avto blizu 200KM, na dargih pa je peljal pod 15s (brez reakcije)!
Uporabniški avatar
legionar
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a legionar »

Next up was BB regular Steve with his (BLACK) 1.8 high boost conversion. Conversion figures quote around 240-250BHP and again the car was straight in there at 247BHP leaving a very happy Steve grinning all the way home.

Finally came the new kid on the block. Our (GREEN) 172 Turbo has been under testing on the road and on our own dyno for just over 18 months but this was its first outing in public with a completed ECU map. The crowds watched with baited breath as the car span up on the rollers to record a whopping 276BHP at only 12 psi of boost! Officially making it the most powerful road going Clio to ever be proven in public. (We would like to point out that this is not the limit as the engine will run upto 20 psi, but we feel this is enough for the gearbox)

Tu je zgoraj govor o clio-tu 1 ne?
Samo 250KM :shock:

Ta drugi pa je ta ki je na sliki tu gor
276BHP at only 12 psi of boost-------- to je 276 konjev pri (bar)? :shock:

koliko bi pa potem mel pri 20psi?
RENAULT CLIO
Uporabniški avatar
legionar
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a legionar »

@mloncar

ti si mel tole v mislih z ITB?
http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=1565

To so tiste plave stvari? Kak pa je delovanje tega oz. kaj je to :oops:
RENAULT CLIO
melonca'r

legionar napisal/-a:Tu je zgoraj govor o clio-tu 1 ne?
Samo 250KM :shock:
to je clio Mk1 1.8 16V ;)
legionar napisal/-a:Ta drugi pa je ta ki je na sliki tu gor
276BHP at only 12 psi of boost-------- to je 276 konjev pri (bar)? :shock:

koliko bi pa potem mel pri 20psi?
12psi je 0.83bara. pri 20psi (1.38bara) pa bo imel verjetno nekje med 320 in 340KM.
Loopz

Odgovor Napisal/-a Loopz »

mloncar napisal/-a:
Loopz napisal/-a:Drugace pa baje ta cliotov motor nima prevec rad turbin in se je treba zelo potruditi, da vse dela tako kot more, za daljsi cas. Sicer pa, ce me spomin ne vara, se je pred par leti po Mariboru vozil mk1 s kompresorjem, okoli 230KM in kupom tezav :) ...
a ni bil to Cicero (ki zdej vozi rumenega leona z zelo obsirno konjenico)? se mi zdi, da sem ze kr doug nazaj na mobisuxu bral, pa je nekaj pisal o tem podvigu! meu je precejsnje tezave z mehanskimi deli motorja, tako, da je na koncu opustil ta projekt in kupil leona!

pri RSih ni taksen problem pridet na 200KM (izpuh, odmicne in remap) in avto je pravi strup. lep primer je bivsi valetov clio (ce se prav spomnim je meu druge odmicne, pa optimiziran ECU, filter pa se nekaj malenkosti) in je meu avto blizu 200KM, na dargih pa je peljal pod 15s (brez reakcije)!

Jup, to je bil Cicerov clio. Takrat, ko je vgradil kompresor, se spomnim, da mu je na prvi furi prepihalo bat, potem je vgradil posebej narejene kovane bate, ampak avta nikoli ni mogel odpreti do konca, ker ni nasel ustrezno velikih injektorjev, tako da je prisel na slabih 230KM pri 0,4 bara. Ce bi porihtal injektorje, bi ga lahko odprl na 0.8b...na koncu pa je vse skupaj razmontiral in prodal avto...(to je sedaj vse bolj po spominu, lahko da sem izpustil kako podrobnost...)

Res je, da bi pri RS-u prave odmicne, izpuh, dober re-map in se kaksna malenkost morale nanesti blizu 200KM, ampak tukaj je najvec odvisno od tega, kaksen motor dobis na zaceteku...valetovega cliota sem spremljal kar nekaj casa, njegovih casov z dragov se sicer ne spomnim, vem pa da lahko (dober) serijski rs pelje zelo blizu 15.0s, z reakcijo vred :wink: ...
RS
Odgovori