Stran 1 od 9

Megane IV

Objavljeno: 21 Mar 2017, 12:23
Napisal/-a mvnuk
Pozdravljeni

Ima še kdo težavo z motorjem pri meganu 1.2 tce 100. Namreč med hitrostjo 50 in 55kmh cuka. Pojavlja se v 3 4 in 5 prestavi.

Servis trdi na naj tankam 100okt benzin :). Ampak kolega ima enak motor pa tanka 100 in ima enak problem...

lp

Re: Megane IV

Objavljeno: 21 Mar 2017, 16:03
Napisal/-a B1 16v
Prebrskaj na forumu, je že veliko o tem napisanega. Meni ne cuka (sicer M3 1.2 TCe 132 PS).

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 12:16
Napisal/-a Janezek
Pozdravljen.

Tudi sam imam enake težave, sicer pri 130 KS modelu.

Žal pa pri Renaultu pravijo, da je to čisto normalno za tak motor. In po domače povedano, se lahko pišem v r....

Avto sem imel zaradi tega nekajkrat na servisu. Sprva so rekli, da je res nekaj narobe: menjali računalnik, svečke,... pa ne vem kaj še. Ko pa so ugotovili, da problema ne znajo rešiti, je prišel "prijazen" gospod - predstavnik Renaulta in mi pojasnil, da je to čisto normalno za tak avto, serviser pa mu je samo prijazno pritrdil. Tako da, kot sem že zapisal, se lahko,....

V kolikor boš rešil težavo bom zelo vesel, če javiš kako in kaj - lahko tudi na "zasebno".

Lep pozdrav.

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 12:24
Napisal/-a mvnuk
Janezek
Zakaj nam pa to ne povejo pri prodaji ?? ah ja san če bi nam to povedali nebi nihče kupil :)

Glih včeraj sem bil na servisu in mi je rekel, da naj počakam na drugi teden ker "baje" dobi odgovor iz Francije.

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 13:37
Napisal/-a Janezek
Ja žal je tako. Meni so po vsem tem dali za "probo" testni avto z enakim motorjem, da sem se lahko prepričal, da sem zares kupil pravo kanto (ker je seveda tesni avto isto cukal).
Temo sem že "odprl" na tem furumu - malo poglej nazaj - a žal odgovorajajo večinoma serviserji ali dealerji REnaulta, ki se jim pač to vse skupaj zdi normalno (beri: jim MORA biti normalno).

Žalostno pa je, da so sprva napako priznali in menjali pol mašine, ko pa je gospod inženir prišel iz LJubljane in povedal, da je to za kanto od REnaulta normalno, so mu vsi prikimali. Jaz pa seveda izpadel kot totalen bebec. :(

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 13:42
Napisal/-a mvnuk
Jaz bom jim kar odpeljal avto v salon pa ga naj imajo tam... Pol še te pa iz renault slovenija kličejo kako ste zadovoljni z obiskom servisa ....

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 15:42
Napisal/-a B1 16v
Pa so dele rednično menjali? Imaš kakšen dokaz?

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 18:17
Napisal/-a Shusuglao
mvnuk napisal/-a:Pozdravljeni

Ima še kdo težavo z motorjem pri meganu 1.2 tce 100. Namreč med hitrostjo 50 in 55kmh cuka. Pojavlja se v 3 4 in 5 prestavi.
nadležna reč, koliko obratov pa ima pri tej hitrosti in prestavi? cuka bolj če pelješ po ravnini ali če greš v klanec?

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 19:12
Napisal/-a mvnuk
cuka kje koli ... če se peljem po ravnini in v klanec

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 20:36
Napisal/-a Janezek
B1 16v napisal/-a:Pa so dele rednično menjali? Imaš kakšen dokaz?
Prvič so mi menjali računalnik za gorivo. Papirja nisem dobil nobenega - sem pa vsaj videl ta modul-računalnik, ki bi naj bil zamenjan.
Drugič bi mi naj menjali cinšule in svečke, nobenega potrdila ali karkoli. Tretjič naj bi poskusno probali menjati lamda sondo,....
Skratka ko sem se se vsega navolil, in skušal se skušal pritožiti na stvarno napako, sem ugotovil da nimam nobene pravice ker je avto na lizing. Poleg tega stvarne napake ne morem uveljavljati, ker je uradni odgovor Renaulta, da avto čisto normalno deluje.
No, potem se je pojavilo še škripanje podvozja, ki ga tudi niso mogli odpraviti. Zato sem šel na drug pooblaščen servis, kjer so mi napako odpravili - so dobili že tovarniška navodila.
Ker vozi avto žena in imava dva majhna otroka avto uporabljamo minimalno - ker je tudi nevaren; parkrat se je že zgodilo, da avto "težko" spelje - kljub dodajanju plina avto nima moči; tusi elektronika večkrat podivja, skoraj vedno ga je potrebno 2x zagnati, da se res vžge,....
V glavnem . hvala bogu da imamo še starega REnaulta, s katerim se rajši in bolj sigurno vozimo.
Pri novem pa vztrajamo še zato, ker bi izgubila min. 4k, če ga greva menjat, poleg tega ga seveda nobena avtohiša ne vzame v račun, ker je avto še "nov".

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 21:20
Napisal/-a joztom
Računalnik za gorivo, kaj naj bi pa to bilo?? To te lahko še leta drpajsajo, brezvezniki. Izgleda da je kriv podtlačni regulator, ki je len, ali ne tesni. So pa velike težave z downsizing motorji, ker relativno precej žrejo in so slabše odzivni.

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 21:37
Napisal/-a jereb007
Nesrečnik...

Glej, posnami zadevo kaj se dogaja z avtom, naloži na Youtube pod privatno, pošlji link Renaultu Slovenija, če te ne vzamejo resno, objaviš vse z imeni vred na družabnih omrežjih. Se razširi kot požar.

Če je to res normalno, jih vprašaj zakaj KIA ne cuka pri 50km/h, pa VW tudi ne...

Sem imel isti problem z dokazovanjem na drugi korejski znamki. Tako kot praviš je cukal pri 2800 obratih. So dali na tester ni napake, turira avto na mestu in mi pravi saj je vse OK. Sem rekel serviserju pelji se... ... ne ne saj je vse OK, na testerju vidim.
Obrnem oči naokoli, si mislim, te bom po hrbtu s tistim testerjem... ... šel do šefa delavnice, mu rekel, če je že vsak smrkavec s testerjem tukaj strokovnjak...

Potem se je šel le peljat, pa je rekel, lejga pa res cuka... ... a bejž no...

So nekaj menjavali, brez učinka...
Pridem po avto, spet isto... arogantnost s strani servisa, kao, da sem jaz čuden...
Pišem na koreja. slovenija, me poizkušajo potolči, potegnejo s servisom...
Pišem na koreja.koreja mr. Mijagiju, če je tako poslovanje zgled njihove znamke...

Potem se je pa vse dalo...

Vztrajaj, pa takoj jih zabij nazaj... če ne, avto direkt v salon, čez zaprta vrata (je zbezljala elektronika):)

Re: Megane IV

Objavljeno: 19 Apr 2017, 22:48
Napisal/-a Megane2005
Meni tudi cuka pri 50km/h ravno pri Kii in serviserji niso nič bolši od Renaulta.

Re: Megane IV

Objavljeno: 20 Apr 2017, 17:15
Napisal/-a jereb007
Saj ni nobeden rekel, da so. Tisti serviserji, ki so res dobri kmalu zapustijo tak servis. Če bi jih pošteno plačali bi še bili tam.

Re: Megane IV

Objavljeno: 28 Maj 2019, 13:50
Napisal/-a vojcj
Pozdravljeni,
Po tem prebiranju težav in napak sem se odločil, da tudi sam napišem svojo zgodbo. Megane 4 2017, TCE 130, klasika-cukanje, poleg vseh šlamparij na avtu (ne vem ali Španci pijani sestavljajo oziroma nastavljajo blatnike in havbo). In v boj z mlini na veter. Prvo leto PSC Logatec, za cukanje seveda prvič slišijo. Redni servis, test, odgovor avto se ne more odločiti ali bi se peljal ali ne. OK si rečem, naj se vteče, mogoče bo bolje. April 2019, redni servis Malgaj Ljubljana, povem za cukanje, ogdovor bomo porihtal. Dobim avto nazaj, z besedami ima now software, sedaj je OK. Z mojo, ki vozi ta avto se odpeljeva s servisa, glej ga zlomka zukanje, isto sranje. Naslednji dan zjutraj klic iz Renault Nissan, kako ste zadovoljni? Kot bi mi nekdo spustil direkt potem pa rekel, a greva na pivo. Čisto sem popizdil. Klic na servis avto nazaj, testiranje avta s serviserjem in strokovno ugotovijo, da avto res CUKA!!!. Po cca 10 dneh, ko sem klical, dobim odgovor ja veste bomo zamenjali motor! Ventili so zabiti in sajasti. Odlično si mislim. Po 31 dneh sporočijo, avto je sedaj ok. Vmes sem se pozanimal pri nekaj mehanikih, dobil mnenja, da je motor zgolj posledica nečesa drugega in ne vzrok. Danes, po slabem mesecu od prevzema avta z novim motorjem, napaka ISTA!!! Cukanje in jutri gre avto spet nazaj. Omenil bi še sprenevedanje glede garancije, saj zakon jasno pravi, da se pri bistvenem delu garancija šteje znova, torej 5 let ali 100.000 km. Zadevo sem predal odvetniku, saj te ne jemljejo resno, žalostno kakšna nadutost, kot bi bil avto zastonj.
Skratka zaključek je ta, lahko povem avto je všečen, samo tako šlampasto sestavljen, da je FIAT pojem kvalitete. Vedno mi je bil Renault simpatična znamka, do tega nesrečnega Megana. Sam vozim Mazdo, kjer imajo popolnoma drugačen pristop, pa naj bodo to vpoklici, kjer dobiš res vljudno pismo in tudi glede ostalih stvari, dobiš občutek, da ti želijo pomagati, pri Renaultu pa v stilu pa kaj hočeš to je to in tiho bodi.
Lep pozdrav