Avto bom odpeljal na servis, vseeno pa prosim za morebitne nasvete.
Laguna 2 - problem z volanom
Laguna 2 - problem z volanom
Pozdravljeni. Sem lastnik renault lagune 2 (1,9 dci; 130 KM), ki je letnik 2005 in ima prevoženih 240 000 km (in še vedno prvo turbino - čudež
). Včeraj pa se je pojavila nenavadna napaka. Ko sem se peljal po ravni cesti se mi je v trenutku prižgalo opozorilo LOW BATTERY, ki je po parih sekundah ugasnilo in se nato vsake pol minute povnovno vklopilo. Problem pa je ta, da ko se je opozorilo prižgalo je postal volan izjemno trd in ga praktično ni bilo mogoče zavrteti, deloval je kot da je zaklenjen. Ko pa je lučka ugasnila je bil volan ponovno ''normalen''. V avtu je dovolj olja za servo, prav tako pa je akumulator star manj kot eno leto, tako da to verjetno ni problem.
Re: Laguna 2 - problem z volanom
Živjo,
mikrojermen poganja alternator in servo za volan....
- mikrojermen
- jermenica in posledično mikrojermen
l.p.
mikrojermen poganja alternator in servo za volan....
- mikrojermen
- jermenica in posledično mikrojermen
l.p.
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
- Little_tortilia_boy
Z laguno sem obiskal tri različne serviserje. Dva serviserja nista ugotovila napake, kljub temu da sta se z avtom peljala in ga pregledala, tretji serviser pa mi je iz prve zamenjal regler na alternatorju, ki naj bi po njegovem mnenju bil vzrok za napako. Vseeno je volan na trenutke še vedno trd in prav tako se opozorilo še vedno pojavlja.
Očitno bo napaka res z jermenico na glavni gredi ter mikrojermenom, kljub temu da serviserji tega ne ugotovijo. Hvala za odgovora.
Očitno bo napaka res z jermenico na glavni gredi ter mikrojermenom, kljub temu da serviserji tega ne ugotovijo. Hvala za odgovora.
Zadnjič spremenil maatq, dne 04 Sep 2016, 12:02, skupaj popravljeno 3 krat.
Če se jermen in jermenica vrtita je težko diagnosticirati zadevo
ampak po simptomih, pa bi vseeno pomislil na to...
Meni se je lani brez opozorila to zgodilo, med vožnjo je naenkrat posvetila lučka za akumulator in volan postal trd...
komaj odpeljal 90% ovinek in še par semaforjev do doma... Smrdelo po zažgani plastiki... klicla serviserja, rekel da naj preverim ali se jermenica vrti, full je štekala itd...
Čim prej zrihtaj, sploh če nimaš dobre asistence
Meni se je lani brez opozorila to zgodilo, med vožnjo je naenkrat posvetila lučka za akumulator in volan postal trd...
komaj odpeljal 90% ovinek in še par semaforjev do doma... Smrdelo po zažgani plastiki... klicla serviserja, rekel da naj preverim ali se jermenica vrti, full je štekala itd...
Čim prej zrihtaj, sploh če nimaš dobre asistence
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Jermenica na glavni gredi za mikro jermen. Isto se mi že zgodilo pred cca 1 mesecem. Menjaj čimprej, pride cca 120€ + delo. Meni jo je v roku 10min po prižiganju in ugašanju "low battery" blokiralo in odtrgalo mikro jermen. Ne vem komu se lahko zahvalim, da sem do menjave ostal samo brez klime, servo volana in altenatorja, ne pa tudi brez mašine, če bi jermen povleklo pod zobatega in bi za bilo ventile.
Laguna 1.9dci, isti letnik. Je pa moja prva turbina naredila skoraj 330k km in je v bistvu preživela mašino
Laguna 1.9dci, isti letnik. Je pa moja prva turbina naredila skoraj 330k km in je v bistvu preživela mašino
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Danes sem doma opazoval jermen in ugotovil, da ko klima deluje na maximum in ko volan zavrtim do konca v levo ali v desno postane le-ta trd, prav tako se prižge opozorilo low battery, v motorju pa se takrat celoten jermen popolnoma ustavi za približno 5 sekund, nato pa se znova zažene. Torej je napaka očitno res na jermenu in jermenici.
Hvala vsem za pomoč.
Hvala vsem za pomoč.
Zadnjič spremenil maatq, dne 04 Sep 2016, 21:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko obrneš na max je servopumpa maksimum obremenjena, posledično tudi jermen in jermenica in očitno takrat blokira.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
jaz sem moral zamenjati jermenico, ki poganja mikro jermen, je takšna, da je v njej guma za blaženje vlkopov klime. (tako mi je vsaj mehanik povedal). Meni je jermen prekurilo, ker je bilo lansko leto, ko je bilo 35 stopninj in se je enostavno zunanji del jermenice ustavil, notranji del, ki je na pogonu pa se je vrtel. Sem mislil, da se mi je avto vžgal, tako se je kadilo izpod havbe.
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.
---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---