Šel bi na RACELAND - kaj in kako za amaterje

Uporabni vodiči
Odgovori
Uporabniški avatar
tilen86
Prispevkov: 32
Pridružen: 08 Mar 2015, 17:46

Šel bi na RACELAND - kaj in kako za amaterje

Odgovor Napisal/-a tilen86 »

Pregledoval po forumu, pa nisem našel nič uporabnega na to temo.

Torej, kot čisti amater bi se to poletje vsaj enkrat odpravil dvignit srčni utrip na RACELAND v Krško.
Ker nimam nobenih izkušen, kaj in kako, bi kakšen nasvet prišel zelo v pomoč (verjetno nisem edini, ki bi mu taki nasveti prišli prav).

Kako se pripravit pred odhodom in po vrnitvi?
-Ali priporočate da opravim nek osnovni pregled vozila v mehanični delavnici pred odhodom? Je bolje opravit manjši servis (olje, filter) pred odhodom, ali bolj priporočate to po vrnitvi? Zavore so nekje na polovici, je bolje to "zgonit do konca" na progi, ter po adrenalinskem dnevu vse skupaj zamenjat?
-Ali je sploh priporočljivo delat take servise (olje, zavore) pred odhodom? Tam bo avto nadpovprečno zaviral in pospeševal med 7k in 8k obrati verjetno večino časa/dneva.
Torej all in all, kako se lotit same zadeve, da bo vožnja vozniku v zadovoljstvo (brez nepotrebnih okvar na/po progi) in voznikovi denarnici čim bolj ugodna/smotrna.

Kaj bi naredil z gumami? Trenutni čevlji so še zelo dobri, in bi bilo malce škoda da po enem dnevu racelanda, avto potrebuje nove... Ali bi bilo smotrno vzeti, oz. že doma namestiti nova platišča s kakšnimi dotrajanimi gumami, pa naj bo to za cestno vožnjo ali dirkališče (sem gledal da se take gume da dobiti dokaj ugodno).

-če bi pripeljal s sabo dodatna platišča z gumami, se da to menjat na samem prizorišču (nebi rad z dvigalko in ročnim ključem menjal vseh 4 platišč), ali priporočate da to opravim doma.

Da še enkrat povdarim, sem čisti amater, in verjetno nebi šel v neke skrajnosti avta. Na raceland bi šel zaradi sebe, da si naredim en lep dan in ne da bi podiral neke rekorde proge.

2. del:
Kaj pa priporočate da naredim na vozilu po končanem dnevu? Kakšen osnovni pregled, katerih komponent?

P.S. Vozim Clio RS 197

Hvala za pomoč!
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Prispevkov: 916
Pridružen: 24 Maj 2009, 20:21
Kraj: NM-Tolmin

Re: Šel bi na RACELAND - kaj in kako za amaterje

Odgovor Napisal/-a a_sist »

to temo poglej: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... ik#p510142" onclick="window.open(this.href);return false;

avto in bremze niso iz putra. Poglej če je olja dost preden greš na raceland. Jaz delam servise na 8 - 9k km in ne menjam olja glede na odhod na pisto. Če si z žlajfi na polovici bodo zdržali še 10 racelandov, sploh če si začetnik. Glede gum je odločitev tvoja. Jaz sem prvič svojo prvo desno gumo uničil po 10 krogih na racelandu, ker sem prek nosu vozil in jo je zradiralo. Zdej sicer imam posebej gume za pisto, ampak zdržijo veliko veliko dlje :). Gume montiraš po potrebi. Če imaš ene zlizane in niso za na cesto, pol jih pelji s sabo in jih tam gor našraufaj... Vsekakor se tam ne bat vprašat koga od voznikov za kak nasvet, pomoč, dvigalko ipd.. ker noben ne grize.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
tilen86
Prispevkov: 32
Pridružen: 08 Mar 2015, 17:46

Re: Šel bi na RACELAND - kaj in kako za amaterje

Odgovor Napisal/-a tilen86 »

Super napotki. Hvala!

Bom pregledal vse tekočine preden se odpravim..
Gume bom pa verjetno vzel druge. Se zna zgodit da me bo ravno vožnja preko nosu tepla.

Hvala za link, sem ravno to iskal!
Odgovori