Pozdravljeni,
zanima me ali mi zna kdo napisati kaj menjati pri pomembnejših servisnih intervalih. Laguna 3, 2,0 dci 96kw, letnik 2008?
Redne servise delam na 15k, pri 120k sem menjal dodatno mikrojermen, pri 150k sem opravil veliki servis (filtri, olje, vodna črpalka + olje v menjalniku).
Mogoče je kaj potrebno s filtrem trdih delcev (DPF)?
Že v naprej se zahvaljujem za vse informacije.
Laguna 3 2,0 dci servisi
Re: Laguna 3 2,0 dci servisi
Ta se itak čisti sam. Če imaš probleme z zmogljivostmi, preveliko porabo in veliko mestne vožnje pa lahko na servisu zalaufajo prisilno regeneracijo...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
OK, to sm že vedel, ampak potrditev ne škodi 
Kaj pa druge info?
Kaj pa druge info?
- kangoo_oasis
- Kraj: Slovenske Konjice
2.0 dci je najboljši diesel motor Renaulta in kaj več od tega, kar si naštel ne rabi. Sploh, če menjavaš na 15000 olje in pogosto tudi zračni filter in filter goriva (naša nafta je precej slaba), potem si dober tam nekje do 500.000 km... . trenutno ga ni čez tak motor...
Pozdravljeni.
Vem da je malo stara tema, pa vseeno.
Moja Laguna je 2.0 dci Grandtour, Intiale, 150 km, l. 2008, pri 95.000 km uvožena iz Italije, sem dobil vse račune s servisev, tako da sem siguren.
Sedaj jo imam že več ko dve leti, servisira jo mi privat mehanik, ki pozna Renaulte dobro, tudi prejšnje mi je vedno popravljal, sem zelo zadovoljen.
V Italiji so servisirali na 30.000 km, kot je predpisano, vedno Olje ELF Solaris 5W - 40.
Meni mehanik sam svetuje,kateri del je boljši ponaredek ko original, že tudi pred tem avtom prej je, je mlad fant, sva bila tudi sodelavca, sam sem bil dolga leta avtomehanik, tako da me ne more kar okoli prinest nekdo.
Kar se tiče servisiranja samega, delam servis na 25.000 km, menjam pa:
- olje, cca 7,5 l gre v ta motor
- filter olja
- filter za nafto obvezno
- kabinski filter
- klima filter
- pregleda če je še kje kaj na avtu, luči ipd...
Vse ostalo je po potrebi. Mene pride servis z vsemi deli in delom cca 150 €, se mi zdi zelo dobro.
Do sedaj ni bilo izrednih zadev, tako da upam tudi ostane dalje samo pri tem, vendar je treba upoštevati, da so kake zavore ( cca 60.000 km ploščice), pa kak končnik, ležaj, odvisno kako se z avtom voziš in kje...
Sam osebno sem zelo zadovoljen s tem avtom, res je dober, tudi motor so mi hvalili pred nakupom, prej sem imel Laguno III, 1,5 dci, 110 KM, l. 2008, pa nisem bil tako zadovoljen...Saj avto je ok, če se vozita 2, tudi poraba je nekje 6,0 litra...ostalo pa ni prostora za sedeži, prtljažnik je še nekako, samo visoko je odprtina, psa npr. že ne moreš peljat...Grandtour je pa nekaj drugega...
Tudi oprema je bila bolj običajna za slovenski trg, sej nekako lušten avto, pa sem ga po sili razmer prodal, ja, mi je pa pri 95.000 km pri 1,5 dci počila turbo cev, stane kar 260€, pa plovec se je zataknil pred tem, tako da mi je nafte zmanjkalo, drugega pa nič posebnega...
Toliko malo z moje strani.
Lp
Vem da je malo stara tema, pa vseeno.
Moja Laguna je 2.0 dci Grandtour, Intiale, 150 km, l. 2008, pri 95.000 km uvožena iz Italije, sem dobil vse račune s servisev, tako da sem siguren.
Sedaj jo imam že več ko dve leti, servisira jo mi privat mehanik, ki pozna Renaulte dobro, tudi prejšnje mi je vedno popravljal, sem zelo zadovoljen.
V Italiji so servisirali na 30.000 km, kot je predpisano, vedno Olje ELF Solaris 5W - 40.
Meni mehanik sam svetuje,kateri del je boljši ponaredek ko original, že tudi pred tem avtom prej je, je mlad fant, sva bila tudi sodelavca, sam sem bil dolga leta avtomehanik, tako da me ne more kar okoli prinest nekdo.
Kar se tiče servisiranja samega, delam servis na 25.000 km, menjam pa:
- olje, cca 7,5 l gre v ta motor
- filter olja
- filter za nafto obvezno
- kabinski filter
- klima filter
- pregleda če je še kje kaj na avtu, luči ipd...
Vse ostalo je po potrebi. Mene pride servis z vsemi deli in delom cca 150 €, se mi zdi zelo dobro.
Do sedaj ni bilo izrednih zadev, tako da upam tudi ostane dalje samo pri tem, vendar je treba upoštevati, da so kake zavore ( cca 60.000 km ploščice), pa kak končnik, ležaj, odvisno kako se z avtom voziš in kje...
Sam osebno sem zelo zadovoljen s tem avtom, res je dober, tudi motor so mi hvalili pred nakupom, prej sem imel Laguno III, 1,5 dci, 110 KM, l. 2008, pa nisem bil tako zadovoljen...Saj avto je ok, če se vozita 2, tudi poraba je nekje 6,0 litra...ostalo pa ni prostora za sedeži, prtljažnik je še nekako, samo visoko je odprtina, psa npr. že ne moreš peljat...Grandtour je pa nekaj drugega...
Tudi oprema je bila bolj običajna za slovenski trg, sej nekako lušten avto, pa sem ga po sili razmer prodal, ja, mi je pa pri 95.000 km pri 1,5 dci počila turbo cev, stane kar 260€, pa plovec se je zataknil pred tem, tako da mi je nafte zmanjkalo, drugega pa nič posebnega...
Toliko malo z moje strani.
Lp
Laguna III, 2.0 dci Grantour, Intiale Paris
Sam delam servis na 15k na 2,0dci, 96 kW (čipan motor iz 130 na 165 KM in navor dvignjen na 389 Nm).