Izpušni lonec - Twingo II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
speedfighter
Kraj: Domžale

Izpušni lonec - Twingo II

Odgovor Napisal/-a speedfighter »

Pozdravljeni.

Pri Twingu II (1.2 16V) mi je očitno shodil izpušni lonec (pri 65kkm). Težava pa je v tem, da serviser izpuhov ne uspe nikjer najti primernega lonca za mojega Twinga ( v vseh možnih katalogih so le do letnika 2007, se pravi za prvo serijo). Je edina opcija original ali ve kdo še za kakšno ugodno alternativo?

Bi pa potreboval rešitev v kratkem, ker se konec meseca približuje tehnični pregled, pa zna bit, da bi se zapičili v to zaradi očitnega zvoka :)

Hvala za vsak nasvet.

lp, Boris
Slika
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Re: Izpušni lonec - Twingo II

Odgovor Napisal/-a jurko »

če ti pomaga imam jaz še original lonc od clio 2 doma. camo zdj nevem če bi ti pasal gor

Slika
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kaj pa kakšna firma, kjer vgrajujejo izpuhe, ali pa preveriti na kakšen drug servis, kjer imajo tudi novejše kataloge?????

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
speedfighter

Živjo.

Lonec od Clia žal ne paše, serviser pa je preklical vse razpoložljive izdelovalce in prodajalce loncev, pa ga ni nikjer za Twinga...
Na pooblaščenem servisu bi me prišel cca.200eur z delom, pa še to težko do tehničnega, ampak za ta denar bi že raje razmišljal o kakem športnem loncu in homologaciji?

Se priporočam še za kak nasvet :)

lp
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Odpelji avto kakšnemu, ki se ukvarja samo z izpuhi, pa ti bo naredil univerzalnega, skupaj z vsemi krivinami in nosilci. Ja, je pa res sedaj prilika dat športnega gor... Pri nas se s tem ukvarja Avtogalant. Lahko jih tudi pokličeš, mogoče ti ga bojo naredili ceneje, ker bodo imeli mušter za nadaljno serijo.
Uporabniški avatar
speedfighter

Kakšne pa so sploh okvirne cene športnih loncev? S papirji za homologacijo, seveda :)
Slika
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

speedfighter napisal/-a:Kakšne pa so sploh okvirne cene športnih loncev? S papirji za homologacijo, seveda :)
V Podgorju imaš Ambroža, ki se ukvarja samo z izpuhi pa ti ga lahko skoraj po meri naredi. Od krožnega malo naprej pa levo do konca gor (blizu tehničnih).
RenaultSport
a7

Odgovor Napisal/-a a7 »

Kako da ni? Nekdo ne zna iskat
bosal katalog: http://www.catalogue.bosal.com/pages/ex ... search.php" onclick="window.open(this.href);return false;
->bosal 200-081 -če za Twingo II, 1.2i -16V, 07-, 1149 cc, 75 HP, 55 KW
euroton,
Uporabniški avatar
speedfighter

Hvala za pomoč :)

Sem bil potem v četrtek pri svojem mehaniku zaradi klime, pa mi je spotoma še lonec zrihtal - mislim da od Novaka. Tako da bo zadeva sanirana do tehničnega, da ne bo težav :D

lp
Slika
Odgovori