NOVI GRAND SCENIC Bose Edition

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
blazz
Kraj: novo mesto

NOVI GRAND SCENIC Bose Edition

Odgovor Napisal/-a blazz »

evo nahitro predstavim svojo novo pridobitev,katerega si lastim šele 3 dni 8) ...avto je zamenjal megana cabrio letnik 2010. ja vem ,bistvena razlika.

Drugače gre za Grand Scenic Bose Edition, 1.6 dci 130 KM. Avto ima 7 sedežev in vso možno opremo kar se jo lahko da na avto ( visio sistem,bixenon,navigacija,steklena pomična streha itd.... No razn popolnega usnja.
Avto me je izjemno presenetil.Pričakoval slabše vozne lastnosti,ter udobnost,samo je res pozitivno presenetil.

No nahitro prilagam par slikic.

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: NOVI GRAND SCENIC Bose Edition

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Izredno lep avto (razen felten, ki so pomoje popoln udarec mimo, kar se Renaulta tiče)! :shock:

Kako se obnaša motorček? Res me zanima malo več okrog tega glede na to, da naj bi bil zamenjava za 1.9, ki ga vozim...
Uporabniški avatar
blazz

feltne v živo res zgledajo bol k na sliki. Sam niso pa tko napačne,stvar okusa. :wink:
drugače motor pa tudi presenetu. Mala poraba,izredno tih motor,star-stop sistem dela odlično,in pelje se super.
Moslim da je reno naredu korak v pravo smer s tem motorjem,sicer pa bo seveda čas pokazal svoje.
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

kako se pa visio obnese? :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Lepa avto, feltne so tudi meni bolj všeč tist 17 col, ki jih ima za doplačilo na voljo Dynamique. Drugače pa res dobro opremljen avto, jih bo malo takih. Srečno vožnjo.
Uporabniški avatar
blazz

jurko napisal/-a:kako se pa visio obnese? :)

ja visio je res kar dobra zadeva,preklop dolgih in kratkih luči samodejno,in res deluje supr. Mogoče me mal mot tisto opozarjanje čez črto,sam drugač pa res deluje vse supr.
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

drhouse napisal/-a:Izredno lep avto (razen felten, ki so pomoje popoln udarec mimo, kar se Renaulta tiče)! :shock:

Kako se obnaša motorček? Res me zanima malo več okrog tega glede na to, da naj bi bil zamenjava za 1.9, ki ga vozim...
Tote felge so najbolj hude :!: :D

Lep je tak da ga ahti :wink:

lp
Uporabniški avatar
drhouse

To praviš sam za to, ker so podobne tvojim :P

Glede motorčka: Kako pa je kaj s porabo, prožnostjo? Kakšen navor ima to? Malo se mi upira misel na 1.6 motorček v kakšni kravi kot Laguna ali Espace, sam zgleda, da gre trend v to smer...
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

če prov vem ma ta motor 320NM navora pri 1750 vrtljajih :) :)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Takega Scenica, 2012 model z 1.6 dCi smo imeli lansko leto na testu in je daleč od tega, da bi bil podhranjen. Prav lepo ga je voziti :)

Glede Visio sistema pa... sva se nekoč, davno tega, z mojo vozila po avtocesti, je bilo ravno po dežju in naredila se je prečudovita mavrica, sva jo oba občudovala in se kar naenkrat znašla na odstavnem pasu :shock:
Od takrat jih občasno še slišim, da naj vozim in ne buljim okoli :) In kako vezo ima to z Visio sistemom? No, lansko leto, ko smo imeli Scenica z Visio sistemom na testu, sem ji prav posebej omenil to opcijo in da z njo ne moreva več nevede peljati čez črte. Ji je vzbudilo zanimanje, pa sem jo posadil za volan in sva šla en krog, Lj-Trbovlje. Jo je malo naprej od Litije minilo in je zadevo izklopila.
Na ozki regionalni cesti se piskanja hitro naveličaš. Na avtocesti pa zna priti prav.
Slika
Uporabniški avatar
blazz

ja kr se tiče motorja se strinjam z Drejchom da je daleč od podhranjenosti. Motor ima res dober navor in lepo porabo za 1600 kg težak avto,ki ima dokaj visok upor zraka zaradi višine.. Moj ima trenutno 5,7l porabe. In vožen čisto normalno brez kakih hudih šparanj.

Tko da mislim da bi se tut v kaki laguni tale motor lepo peljal. Res da pa ni RS :wink: .

Za visio sistem pa res dobra zadeva zaradi preklopa luči,sam glede črt mi pa res ni neki všeč,zna bit pa koristno.
Uporabniški avatar
drhouse

U, mater pa je res šparovček... Tako porabo imam jst s cincanjem 110 - 120 po AC :oops:
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Nisem za enoprostorce sicer, ampak tale avto je res krasen. Srečno vožnjo! 8)
Indeed.
Uporabniški avatar
blazz

drhouse napisal/-a:U, mater pa je res šparovček... Tako porabo imam jst s cincanjem 110 - 120 po AC :oops:

ja mislm da je to kar res lepa poraba glede na velikost in težo avta.

djordjevic - HVALA :wink:
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

U, mater pa je res šparovček... Tako porabo imam jst s cincanjem 110 - 120 po AC
:?: Jaz imam 5.2 - 5.3 pri takšni hitrosti z 2.2dCi in 1,8tonskim avtom... :lol:

Aja...PS: Svetoven avto :smt043 Pride še kakšna slika notranjosti? :)
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Zaklenjeno