Renault Clio Storia 1.5 dci

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Renault Clio Storia 1.5 dci

Odgovor Napisal/-a GrizZzLy91 »

Najprej en lep pozdrav vsem skupaj :).

Sem že sicer na foromu registriran kar nekaj časa in sem se sedaj odločil, da bo počasi čas, da predstavim tudi svojega mlinčka 8) :) in sicer vozim cliota 1.5 dci 48kw, letnik 2006, prevoženih cca. 142.000 km (kupil sem ga pri 98.000) in sem 3. lastnik tega avtomobila. Moram priznat, da mi je avto do zdaj več kot dobro služil in ni bilo nikoli nobenih problemov, razen pred kratkim, ko sem moral zamenjati tipalo za temperaturo, ki služi za vbrizg in stane cca. 25€, ker avto v mrzloti od sebe ni dav življenja in je samo veselo "verglal" in pa zamenjal sem mu tudi akumulator, ker mi je po 8 letih začel spuščati dušo, notri je bil 50Ah (kar se mi zdi malo premalo za dizlske motorje), zamenjal pa sem ga s Toplo 75Ah in sedaj je razlika več kot očitna in tako kot mora bit heh :oops: :mrgreen:.

Glede opreme je tudi čist navadna oprema, notranji sedeži so edino ta športna vrjanta, ki te držijo notri, ostalo pa je še bolj kot ne vse original na avtu. Stvar, katere sem bil najbolj vesel, ko sem ga nabavil glede videza je bila ta, da je imel tudi spredaj zatemnjene šipe in je to vse lepo vpisano v homologacijski kartonček in sem že imel policajčke, ki so se veselo vtikovali v sprednje šipe in sem jim z največjim veseljem potisnil kartonček pod nos in se jim smejal, njim pa se je kadilo izpod kape :twisted: :twisted: :D :D.

V prihodnje imam plane in svoje želje, da bi ga še obul v 16 colke, najraje tomasonke tn1 :twisted: :twisted: , če bodo finance in če se bodo našla kakšna rabljena platišča z gumami vred :). Prav tako imam tudi namen pošpricati te okrasne plastike na sprednjem in zadnjem odbijaču in seveda tudi na vratih lajšte, ker se že vse veselo dol lušči na sprednji štoštangi in mi že pili živce :mad: :mad: . Pa dobro, počasi se daleč pride, ko bodo finance se bo vse lepo uredilo :) 8) 8) .

Tako da to je to, v glavnem naj slike povedo kaj več, sicer so malce slabše kvalitete ker je vse slikano s telefonom in upam, da se bo dalo videti kolker se da dobro :mrgreen: .

Slika

Slika

Slika

Slika

Če še koga zanima kakšno vprašanje, naj kr vpraša in seveda so komentarji več kot zaželjeni :) :).

Lp vsem forumašem :)
Zadnjič spremenil GrizZzLy91, dne 25 Feb 2014, 18:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Slika
Proud Renault Clio II Owner
Uporabniški avatar
Ales112
Kraj: Kranj

Re: Renault Clio Storia 1.5 dci

Odgovor Napisal/-a Ales112 »

A si se le opogumu pa ga predstavil :D lepo! še kakšna slika notranjosti ;)
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Ales112 napisal/-a:A si se le opogumu pa ga predstavil :D lepo! še kakšna slika notranjosti ;)
Pride tudi notranjost slikana v kratkem, do zdaj pa bo še malo firbcanja haha :wink: :twisted: . Morm se spoprijateljiti s sesalcem, da mi malo uredi zadeve hehe malo za šalo, malo zares :D :D
Zadnjič spremenil GrizZzLy91, dne 25 Feb 2014, 18:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

No in še malo novejših slikic od mlinčka, naj slike povedo svoje...so pa slike od lanskega poletja naprej :wink: :)...

Slika

Slika

Slika

Tkle mamo pozimi 2013 :mrgreen: :twisted: 8)

Slika

Slika

in pa še nekaj malega za 1€ nalepkica iz Tedija, ki se mi zdi, da je prav stilsko oblikovana za napis Clio :wink: :P

Slika

Lp 0X
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

:lol:
paše nalepka kot bi bila za clia narejena
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Shusuglao napisal/-a::lol:
paše nalepka kot bi bila za clia narejena
Mhm se strinjam :D. Drugače pa pride v kratkem objavljen "vodič" menjavanja ledic v stikalih na teh novejših cliotih, katere sem se lotil zamenjati in me je za ta "projekt" nekako bi lahko rekli navdušil oziroma vzpodbudil uporabnik foruma Ales112, ki mi je raložil malce princip dela, in seveda pomoč kolega, ki ima mirnejšo roko za lotanje, da je bilo na delu več rok :mrgreen: :mrgreen: ampak kot se je na koncu ugotovilo, je bila sestava stikal bistveno drugačna kot pri njemu, tako da pride kmalu objavljeno :) 8) .
Uporabniški avatar
marex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a marex »

superca :)
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

No danes sem se odločil, da bom potegnil slike dol s telefona in se spravil k temu, da predstavim upam da kar se da na najbolj enostaven način "VODIČ MENJAVE LEDIC PO STIKALIH":

KAJ VSE POTREBUJETE:
- spajkalnik (manjši je in tanjšo špico ima, boljše je)
- sesalko za lot
- upore in ledice
- dokaj mirno roko
- in seveda elektrolit oziroma po domače cin za lotanje (priporočljivo je tudi imeti pasto oziroma mast, katere naloga je, da potegne lot nase) s to pasto namažete dele za spajkat in je zelo učinkovita :P :twisted: .

NO PA ZAČNIMO!

Najprej je bilo potrebno vse pobrati ven iz avta. Kot se na sliki vidi, za stikale ne potrebujete nobene znanosti, ker se da večina plastik, kjer so notri stikala odstraniti tako, da jih samo malce s kakšnim tankim šraufencigrom potisnete proti sebi in imate vse v rokah hehe :mrgreen: :mrgreen: . Aja razen tistega displaya za prikaz ure se nisem lotil, ker še nisem imel smd ledic doma, ampak razstavil pa sem armaturko narazen, je tudi enostaven postopek, samo odtegnete vse vijake ki se nahajajo spredaj na zračnikih pri steklu, pod letvicami pri volanu in na sovoznikovi strani na strani, ko odprete vrata in še nazadnje morate odstraniti zgornjo plastiko pri števcu in tam notri sta še skrita 2 šraufa za odtegnit in potem samo enostavno potegnete vn armaturko. Edino kar je še, morate odstraniti stebričke, da gre ven armaturka.

No takole zgleda iz avtomobila pobrani deli, ki so prišli v poštev za menjavo ledic.

Slika

Potem smo začeli stikala razdirat...najprej je bilo na vrsti stikalo na sovoznikovi strani za pomik stekel. Vse kar potrebujete je majhen tanek šraufenciger, da lahko odpnete zatiče na stikalu, in ko razdrete vse plastike, pridete do tega:

Slika

Tukaj je potrebno še odstraniti to plastiko dol, kar naredite na enak način, kot je napisano zgoraj.

Na naslednji sliki pa že vidite odstranjeno ledico iz stikala in vezje, kjer je dokaj dobro razvidno, kje je bila ledica notri. Plusa in minusa od ledice ni problem najti na vezju, ker se prav vidi, kje je odščipan plus in minus in se praktično 2 lota razlikujeta od vseh ostalih, ki so med sabo skoraj popolnoma enaki. In kje je plus, kje je minus je čisto logično, najlažje si zapomnite po tem, da na tisti strani, kjer je upor je ponavadi tudi plus, drugače pa malo poglejte pot vezja in vam bo takoj jasno :) :).

Slika
Slika

Tukaj pa je že vstavljena nova ledica in pripravljena za zalotat :)
Slika

in še končen izgled in seveda tudi testiranje svetilnosti ledice (vse se je testiralo že pred montažo, da ne bi slučajno kakšna ledica bila zanič in bi potem to šele na koncu ugotovil heh :oops: :mrgreen: :mrgreen: )

Slika
Slika

Potem sem se lotil naslednjega stikala in sicer na voznikovi strani za pomik stekel in princip razstavljanja je enak, kot pri prejšnjem stikalu in vse ostalo.

Razstavljeno stikalo:
Slika

Pogled na vezje, kjer lahko v vseh 4 kotih vidite kako izgleda zalotana ledica in kako se opazi razlika med drugimi loti:
Slika

odstranjevanje ledic:
Slika
Slika

medtem sem si še označil na vezju, kje potekajo plusi od ledic:
Slika

in potem se je začelo lotanje novih ledic nazaj vendar!!
BODITE PAZLJIVI NA NASLEDNJE: ko boste menjavali ledice na tem stikalu boste opazili, da je na vezju samo 1 upor...torej če prav mislim, gre o zaporedni ali vzporedni vezavi, to nisem čisto prepričan, ampak poanta je v glavnem v tem, da morate na eni strani dati plus ledice na PLUS, na drugi strani pa plus ledice na MINUS. Strani vam točno ne vem povedati ampak najbolje, da to naredite in greste preverit v avto, tako kot sem jaz to naredil, da sem samo nataknil gor vezje na plastiko in priklopil v avtu.

In še slike končnega izgleda zamenjanih ledic na stikalu:
Slika

Takole in smo že pri naslednjem stikalu in sicer je to stikalo za ogrevanje zadnjega stekla. Princip je popolnoma enak kot pri stikalu na sovoznikovi strani, tako da je že vse razloženo edina razlika je, da tam kot boste lahko opazili na sliki lahko plastiko enostavno odstranite in imate več dostopa do menjave ledice

Slika

sestavljeno stikalo nazaj skupaj z novo ledico:
Slika

Počasi se že približujemo proti koncu in tukaj bo predstavjeno stikalo za zaklep vozila znotraj. Postopki za razstavlanje stikala enaki kot vse zgoraj, in potem pridete do 2 ledic...sedaj pa ugotoviti, katera je prava za zamenjati? No to je čisto preprosto, samo pogledate, na kateri strani imate štiftek za klikanje gumba in tista ledica, ki je zraven tistega štiftka je prava za zamenjati :). Jaz druge ledice, ki sveti rdeče nisem menjal, ker mi lepo sveti in je ostala nespremenjena :).

in še slikce tega stikala:
Slika

zamenjana ledica:
Slika

No in veliki finale...zadnje stikalo in sicer za nastavitev snopa luči...to pa je bila borba bi lahko rekli heh :mrgreen: :mrgreen: .
Najprej sva s kolegom, ki mi je ves čas pomagal iskala rešitve, kako bi naredila ledico notri, da bi lahko tudi oranžna plastika ostala notri in najprej je prišla takšna rešitev:

še nespremenjena plastika:
Slika

prva sprememba, ker je bila ledica prevelika in sva mislila, da bi samo odstranila del plastike:
Slika

vendar se je zelo hitro izkazalo, da ta rešitev ni obrodila ničesar, ker ko sva sestavila skupaj, svetloba ni prišla do prednje strani...torej iskanje novih rešitev...potem sva se odločila, da bova ledico pobrusila do minimuma, ker če ledico zbrusiš ji povečaš kot svetilnosti in sva naredila tole:
Slika

kako nama je tako uspelo pobrusiti ledico, bo razvidno iz naslednje slike :lol: :mrgreen: res je bilo smeha polno zraven, ampak tako je bila ledica pobrušena in gotova v 30 sekundah, če ne še prej haha :D :D

Slika

Za povečavo kota svetilnosti ni potrebno tako zbrusiti ledico, dovolj je že, da jo samo malce čez celotno ledico obrusite. In zakaj izolacija pod ledico, je čisto preprosto, ker je ledica ogromna in bi lahko prišlo do kratkega stika.

Vendar se tudi ta rešitev ni prinesla nič svetlobe na prednjo stran in sva tuhtala in tuhtala in na koncu pogruntala naslednje...da boma zvezala notri 3 ledice in jih nastavila direkt pred znakec, da bo svetilo ven :) 8) in to nama je tudi uspelo in sicer na takšen način, da sva v stikalu iz luknje za plus potegnila kabel, zvrtala luknjo in ga potegnila v notranjost stikala...nato sva pritrdila zraven upor in potegnila prvo ledico do prednje strani. Nato sva dobila še en kabel in ga potegnila v notranjosti in nanjga pritrdila drugi upor in na upor ledico, ki je bila potegnjena na drugo stran prednje strani...ja sej vem, zveni že vse več kot komplicirano :mrgreen: :mrgreen: ampak potrplenje :D :D. Sedaj pa se postavlja vprašanje, kam sva potegnila minus od ledice?? Čisto preprosto, ponovno sva pri prednji strani stikala izvrtala na vsaki strani luknjo in potegnila minus ledice na zunanjo stran stikala, kjer sva potem na vsak minus zalotala kabel in ga potegnila do originalnih lukenj za + in - in potem še na koncu vse skupaj pravilno zalotala :).

Seveda sta tudi ti 2 ledici zbrušeni do popolnega minimuma, da sva jih spravila spredaj notri in da se je stikalo dalo sestaviti nazaj brez večjih težav :oops: :).

Se opravičujem, ker sem zgoraj bolj nakladal in na žalost nisem naredil kakšne vmesne slike, ampak je končna slika, kjer se vidi kako je izgledal potek vsega dela montiranja ledic:

Slika

Tako je potekalo vso to delo, dela je bilo za približno en popoldan, tako da tisti, ki imate veselje do lotanja in vsega tega veste, koliko časa vam bo približno to vse skupaj vzelo :D :twisted: 8) .

Na koncu pa še prilagam slikice končega izdelka slikano ponoči...svetilno proti prej je ubijalska in seveda izgled je še bolj fantastičen :). Naj slike povedo svoje :twisted: :twisted:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Tako. To je bilo z moje strani zaenkrat vse, ta vikend pride še menjava žarnice v vžigalniku in če bo sreča in ne bo komplikacij pridejo v menjavo tudi žarnice v konzoli za nastavljanje temperature in ventilacije in vsega tega. Če bo za konzolo ta vikend zmanjkalo časa, upam da bo v bližnji prihodnosti prišla na vrsto, enkrat bo ziher :D :D aja in še display za prikaz ure bo po vsej vrjetnosti prišel v poštev ta vikend, tako da nekaj dela bo za preganjanje dolgčasa hehe :mrgreen: 8) .

Ob vsem tem pa bi se rad zahvalil svojemu kolegu, ki je tudi na foromu pod imenom harty, ki mi je VESTNO pomagal pri menjavi vseh teh ledic in seveda tudi uporabniku foruma Ales112, ki mi je ZELO veliko svetoval vsega okrog ledic in pristopa k delu :D :wink: 8) .

Če pa še koga seveda zanima kakšno dodatno vprašanje, me lahko vpraša tukaj v temi ali pa na PM :wink: :D .

To je zaenkrat to, vse kar se bo še dodatno delalo na osvetlitvi bo karseda sproti objavljeno v moji temi, do takrat pa lep pozdrav vsem :) 0X .
Zadnjič spremenil GrizZzLy91, dne 14 Feb 2013, 20:52, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
Ales112

vau ej, pohvalno za tale vodič ;) mislm da bo marsikomu prišu prav :) kako si pobrusu ledico me je pa prou nasmejal :P

ps. sm pa opazu da so kr precejšne razlike pri tem in mojem avtu ;)
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Ales112 napisal/-a:vau ej, pohvalno za tale vodič ;) mislm da bo marsikomu prišu prav :) kako si pobrusu ledico me je pa prou nasmejal :P

ps. sm pa opazu da so kr precejšne razlike pri tem in mojem avtu ;)
Hvala :) ja praktično sem ga s tem namenom napisal, da bo vsak lahko še dodatno kaj vprašal oziroma si prebral in da bo vsakemu, ki se bo tega lotil delo lažje :) :wink: .

Haha ja sej kot sem napisal, to je bilo smeha zraven za umret :D :mrgreen: . Ja razlike kot vidiš so res, kot da sploh ne bi menjaval na renaultu heh ampak glavno, da se vidi, da se vse da, tudi če je prostora na milimetre :twisted: 8)
Uporabniški avatar
Ales112

se strinjam, vse se da če se če :) tole ti res svet turbolentno, sam sm probou čimbolj omilit svetlobo da osvetljuje samo znakc in ne cele okolce xD zato je pri tep to precej precej močnej ;)

ps. pozabu si edin povedat da si brusu tut zarad tega ker niso mele ledice 180° kota svetilnosti :D
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

lpo napisan..
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Ales112 napisal/-a:se strinjam, vse se da če se če :) tole ti res svet turbolentno, sam sm probou čimbolj omilit svetlobo da osvetljuje samo znakc in ne cele okolce xD zato je pri tep to precej precej močnej ;)

ps. pozabu si edin povedat da si brusu tut zarad tega ker niso mele ledice 180° kota svetilnosti :D
Ja, svetloba je res močna kot vrag, ampak mi je všeč in bo kar tako ostalo hehe :D. Imaš prav ja, sicer sem zgoraj napisal, da sem brusil, da bi dosegel svetilnost ampak nisem pa točno napisal, da sem stikala za pomik stekel brusil, da sem dobil svetilnost, ker so neobrušene svetile nenatančno na znakec in se je to potem z brušenjem rešilo :D. Te ledice pa sem obrusil na roko, samo toliko da sem dobil kot svetilnosti, niso tako na hard pobrušene kot tista pri stikalu za snop luči :mrgreen: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Storz napisal/-a:lpo napisan..
hvala :)
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Aja lhko bi koperov al pa prestavu v vodiče in nasvete pa potem še dopolniš.. k kle notr bojo teži najdl..

Moje mnenje.
Odgovori