Pokanje vrat pri zapiranju/odpiranju
Pokanje vrat pri zapiranju/odpiranju
No včeraj se je pojavila praktično prva napaka na Lagunci in to je pokanje vrat pri zapiranju/odpiranju (oziroma mehanizma, ki zadržuje vrata). Vsaj meni gre stvar izjemno na živce. Ve kdo kaj je narobe, kako popravit oziroma koliko stane popravilo?
Laguna Coupe GT
Re: Pokanje vrat pri zapiranju/odpiranju
Če maš še garancijo menjajo v garanciji. Ker pa predvidevam da nimaš več (ker drugač ne bi za ceno spraševal
), menja se celoten mehanizem, so pa to zadnje cajte dokaj pogoste okvare na renaultih. Naši mati so na twingotu menal, poznam pa še 2 z novima meganoma, kjer so tut menjal. Pride pa okrog 150€ z delom če se prav spomnim.
Oče glih prejšnji teden bil da so menjali na voznikovih vratah na laguni 2010 z 38k prevozenih km.
Ja tudi jaz zelo pogosto slišim za tole napako. kot da bi neka škart roba bila vgrajena.
Na bratovi fiat marei stari 12 let nikoli nič menjano. :S
Nič konkretnega na motorju in nič na drugih delih.
Ja tudi jaz zelo pogosto slišim za tole napako. kot da bi neka škart roba bila vgrajena.
Na bratovi fiat marei stari 12 let nikoli nič menjano. :S
Nič konkretnega na motorju in nič na drugih delih.
Hm, kot se je izkazalo je bilo potrebno samo en vijak pritegnit (ga nisem jaz na servis peljal...)
Uglavnem poštimano
Uglavnem poštimano
Laguna Coupe GT
- matejpurgar19
Imel sem enak problem, nekaj časa sem preživljal pokanje ampak ni šlo da nebi zamenjal. Skratka problem sem rešil sam. Kot že rečeno je problem v mehanizmu za zaustavljanje vrat. Problem sem komaj našel tudi če sem mehanizem 5x snel iz vrat. Problem je v plastičnem koleščku ki postane ovalen tako približno kot na skici spodaj. Kolešček se ne vrti ampak skače kar niti ni tako glasno vendar ko se prenese zvok na vrata je pokanje močnejše. Žal slike mehanizma nimam, imam pa sliko izrabljenega kolesca (bela barva). Zelen kolešček na spodnji sliki sem pa izdelal sam na stružnici in ga montiral. Skratka pokanja ni več, vrata se lepo odpirajo in zapirajo.

Upam da sem komu v pomoč.
LP Matej

Upam da sem komu v pomoč.
LP Matej

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
tudi jaz bi za € kupil ta izdelek, dva, tri še kakega zarezervo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Jaz bi tudi to imel... iz kakega materiala si pa naredil?
Zgleda kot novilon...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
- matejpurgar19
Ko utegnem bom naredil nekaj komadov nato se zmenimo za ceno in za pošiljanje.
Glede koleščkov je pa tako, garantirati ne morem da bo to zdržalo toliko kot original koleščki, lahko pa več.
Glede koleščkov je pa tako, garantirati ne morem da bo to zdržalo toliko kot original koleščki, lahko pa več.

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Hvala! Bi rabil ene 6 komadov najmanj, pa še kak za v rezervo. Je velik j*, da razdreš tole?matejpurgar19 napisal/-a:Ko utegnem bom naredil nekaj komadov nato se zmenimo za ceno in za pošiljanje.

- SebastjanM
- Kraj: Celje
Mam pa eno alternativo:
francoz je že v naprej pomislil da se bo tole izrabilo in če dobro pogledate vidite da se vodilo vozi po eni strani kolesca. Torej če se da komu razdret, kolesce obrnit okrog je enako kot bi dal novega. Preizkušeno!
francoz je že v naprej pomislil da se bo tole izrabilo in če dobro pogledate vidite da se vodilo vozi po eni strani kolesca. Torej če se da komu razdret, kolesce obrnit okrog je enako kot bi dal novega. Preizkušeno!
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Kakšna je kaj zadeva s temi koleščki? Je tole kdo se lotil izdelovat, oziroma se da kje kupit?
Laguna Coupe GT
Zgleda, da ne...bi pa tud jaz rabil. Za vse 3 francoze pri bajti:)

ja jaz tudi upam da purgar to 1x naredi, vsaj enega da mam mušter pol bi že dal naprej delat
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS