Tresenje motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
gostia
Kraj: Idrija

Tresenje motorja

Odgovor Napisal/-a gostia »

Mam Laguno 1.9 dCI 120 KM s cca155k km. Zadnje čase (nekaj mesecev) opažam, da ob prostem teku motorja avto trese. Sicer to ni neko hudo potresavanje ampak čuti se - tega pred nekaj meseci ni bilo...

Kaj je lahko narobe? Nosilci motorja, vztrajnik, ...?

Ma tut kdo od vas take simptome?
gostia

Res nihče tega nima?
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Najbrž nosilec motorja.Pri meni je bila zanič gumica na zgornjem nosilcu.Motor je treslo pri nizkih obratih,ob vžigu in ugašanju pa se je pošteno stresel.Lahko pa je tudi težava pri menjalniku,če je okvarjen kakšen ležaj lahko pride do tresenja.Poskusi v prostem teku pritisniti sklopko,in če tresenje preneha je možna okvara na menjalniku.Vsekakor pa priporočam obisk kakšnega mehanika,ki bo avto dobro pregledal.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
gostia

Točno take simtome ima kot si napisal. Trese samo na minimumu, če pa dodaš samo malo gasa je popolnoma mirno. Tudi med vožnjo je vse OK. Med zagonom sicer nisem opazil nekega hudega sunka, med ugašanjem pa skoraj vsakič pošteno potrese.Praviš da gumica na nosilcu - kateri nosilec pa je to? Kje ga najdem?
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Pelji na servis.

Sicer se pa ob prodaji vozila obvezno pohvali da si ga sam popravljal.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

gostia napisal/-a:Praviš da gumica na nosilcu - kateri nosilec pa je to? Kje ga najdem?
Če odstraniš plastiko z motorja je na levi strani aluminjast nosilec karo oblike,s tremi vijaki in eno gumico.Ta gumica je ponavadi pretrgana.Včasih se samo te gumice ni dobilo,zdaj pa se že dobi.Na renoju je nosilec nekaj čez 100€,za samo gumico pa sem nazadnje dal 25.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
gostia

Evo, zadeva rešena. Zanič je bil nosilec motorja, ki je na spodnji strani avta. Na računu piše "nosilec motorja spodnji LAG2". Zadeva me je prišla 53€ skupaj z delom na pooblaščenem servisu - nekako se mi ne zdi to ravno drago in sem z opravljenim zadovoljen.
Odgovori