megan 04 1.5 dci mar delam jaz samo za avto?
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Pozdravljeni
Turbino podmazuje olje iz motorja in ne "nafta" ( torej boljše olje ko je v motorju - boljše je tudi mazanje ).
Zadnji zavorni diski komplet z ležajem in ABS kockicami ( brez tega jih je težko dobiti, čeprav obstajajo ) za vaše vozilo predstavljajo strošek cca 80€ za kos.
Glede na to, da prevozite veliko kilometrov v sorazmerno kratkem času pa vzamite v račun, da bo tudi okvar v enem letu več kot pri drugih, kjer se naredi na leto mogoče 20000 KM. Kakor tudi ne bi bilo slabo pri vsakem servisu priklopiti vozilo na tester, ter preveriti pravilno delovanje vseh sklopov. preventiva je cenejša, kot pa kurativa.
Lep pozdrav
Turbino podmazuje olje iz motorja in ne "nafta" ( torej boljše olje ko je v motorju - boljše je tudi mazanje ).
Zadnji zavorni diski komplet z ležajem in ABS kockicami ( brez tega jih je težko dobiti, čeprav obstajajo ) za vaše vozilo predstavljajo strošek cca 80€ za kos.
Glede na to, da prevozite veliko kilometrov v sorazmerno kratkem času pa vzamite v račun, da bo tudi okvar v enem letu več kot pri drugih, kjer se naredi na leto mogoče 20000 KM. Kakor tudi ne bi bilo slabo pri vsakem servisu priklopiti vozilo na tester, ter preveriti pravilno delovanje vseh sklopov. preventiva je cenejša, kot pa kurativa.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
- djordjevic
Ni mi najbolj jasno...kako si kupoval avto z 120.000 kilometri in nisi vprašal oziroma pogledal ali je veliki servis narejen ali ne???????plavno napisal/-a:imam eno uprašanje. pred slabima dvema mesecema sem kupil megana 1.5 dci 2006 letnik z 122 000 prevoženimi km. sam sem prevozil do sedaj malo več kot 2000 km. in danes se mi je med vožnjo prižgal ključ. mi lahko gdo povej kaj to pomen??? a morm narest velik servis ali ?????
lp
Drugače pa redni servis....ja....in pa na BC ti mora izpisati, koliko je do servisa..če pa tudi tega nisi pogledal, potem pa ne vem, kako si kupil avto...oziroma si sploh prebral navodila od avtomobila????
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
meni pa ni najbolj jasno ko folk kupuje tezgonjene avte, pol pa je toliko malomarni da ne naredi takoj velikega servis za lastno preventivo. špara se na napačnih mestih.
drugače pa bi avtorju zelo zelo priporočal , da bi pred naslednjim nakupom dobro premislo, če se splača rablena jajca, raje kupi novo kio za 13 jurjov pa maš 7 let garancije al pa novega renoja z garancijo. maš več od tega , kot pa da se zaj jebeš s tem rabljenim sranjem, ker koliko je razvidno uporabljaš avto zelo dosti in ne vem če se ti splača pokvarljiv star avto. in če si preračunaš nakupno ceno avta pa koliko si sedaj že noter vložo, nisi več daleč od cene novega. pač moje mnenje.
drugače pa bi avtorju zelo zelo priporočal , da bi pred naslednjim nakupom dobro premislo, če se splača rablena jajca, raje kupi novo kio za 13 jurjov pa maš 7 let garancije al pa novega renoja z garancijo. maš več od tega , kot pa da se zaj jebeš s tem rabljenim sranjem, ker koliko je razvidno uporabljaš avto zelo dosti in ne vem če se ti splača pokvarljiv star avto. in če si preračunaš nakupno ceno avta pa koliko si sedaj že noter vložo, nisi več daleč od cene novega. pač moje mnenje.

Posebej ker se da podaljšano garancijo dokupiti tudi za 120kkm ne samo za 80 kkm...Patrik napisal/-a:meni pa ni najbolj jasno ko folk kupuje tezgonjene avte, pol pa je toliko malomarni da ne naredi takoj velikega servis za lastno preventivo. špara se na napačnih mestih.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Re: megan 04 1.5 dci mar delam jaz samo za avto?
Sočustvujem s tabo, ker sem tudi jaz imel težave z dizami pri megane 05 1,5dci z 260 kkm in tudi mene je stalo cca 250€. S tem, da so mi neki domači mojstri ob izpisu opozorila "Check injection" pač računalnik resetirali in pobrali €... Ob najslednjem opozorilu sem ga pa le peljal k majstru v Gotovlje (sej ga vsi poznate in ni potrebno zanj reklamo delat). On popravi dize in vse vredu dalje. Sedaj pa sem lastnik Scenica 2004 1.9dci z 208 kkm in če ti povem, da sem v zadnjem mesecu menjal motor, turbino, pa še kaj, potem se nimaš kaj pritoževat, ker sem jst tisti, ki delam samo še za renoja in naj povem, da bo to moj zadnji reno v življenju (pred meganom sem imel še cliota becinarja-tudi brez komentarja razen motorček prostega teka, lagri itd...).alex78 napisal/-a:Pozdravljeni vozniki meganov pa tudi drugih "reenoltčkov"...
Pa da se ne bo še kter najdu češ, da ne servisiram in pazim na avto naj povem, da se pri meni delajo olja (sintetičnega iz uradnega servisa) na 10kkm in nič ne pomaga.
V tega scenica sem že zdeval toliko, da bi si lahko kupil enga i30 (pa nisem pristaš Hyundaja). Ne bom več jamral, sem pač eden tistih, ki nimajo sreče z Renojem, da je pa slika še boljša, sem pa danes na forumu prebral, da mam tisto serijo, ki se ji ročna sama od sebe lahko vklopi med vožnjo. No komment...
- djordjevic
Samo par stvari da razčistimo...rslove napisal/-a:Sočustvujem s tabo, ker sem tudi jaz imel težave z dizami pri megane 05 1,5dci z 260 kkm in tudi mene je stalo cca 250€. S tem, da so mi neki domači mojstri ob izpisu opozorila "Check injection" pač računalnik resetirali in pobrali €... Ob najslednjem opozorilu sem ga pa le peljal k majstru v Gotovlje (sej ga vsi poznate in ni potrebno zanj reklamo delat). On popravi dize in vse vredu dalje. Sedaj pa sem lastnik Scenica 2004 1.9dci z 208 kkm in če ti povem, da sem v zadnjem mesecu menjal motor, turbino, pa še kaj, potem se nimaš kaj pritoževat, ker sem jst tisti, ki delam samo še za renoja in naj povem, da bo to moj zadnji reno v življenju (pred meganom sem imel še cliota becinarja-tudi brez komentarja razen motorček prostega teka, lagri itd...).alex78 napisal/-a:Pozdravljeni vozniki meganov pa tudi drugih "reenoltčkov"...
Pa da se ne bo še kter najdu češ, da ne servisiram in pazim na avto naj povem, da se pri meni delajo olja (sintetičnega iz uradnega servisa) na 10kkm in nič ne pomaga.
V tega scenica sem že zdeval toliko, da bi si lahko kupil enga i30 (pa nisem pristaš Hyundaja). Ne bom več jamral, sem pač eden tistih, ki nimajo sreče z Renojem, da je pa slika še boljša, sem pa danes na forumu prebral, da mam tisto serijo, ki se ji ročna sama od sebe lahko vklopi med vožnjo. No komment...
a si prvi lastnik avta? Če si, si jako slabo skrbel za njega da imaš take težave. Če nisi prvi lastnik pa to vzroke za to štorjo pripišeš lastnikom pred tabo zaradi nevestnega vzdrževanja...
Ne bom se ponavljal, ampak lastništvo vozila je strošek. In ljudje napraskajo za avto, nimajo pa denarja za kvalitetno vzdrževanje. Kolikor berem po forumu je celo lastnikom novih vozil problem avto, ki je sicer v garanciji ob nenadni okvari problem peljati na pooblaščen servis in uveljavljati garancijo... Raje sami čačkajo po avtu in improvizirajo... Avto vzdržujejo po sistemu best effort, ko pa se napak nabere preveč in so posledica neodpravljanja vzrokov se avto za silo pokrpa in proda naivnežem naprej ter pizdi vsepovsod kakšen šrot Renault prodaja... Packi so preprodajalci, ki uvoženim avtom zbijajo kilometre in tako pačijo sliko. Kupci pa so naivni, ker avto ne dajo pregledati nekomu, ki se na te reči spozna, predvsem pa ker kupujejo take zgonjene avte od dvomljivih prodajalcev. Vsakega Renaulta se da na podlagi VIN ugotoviti kje je bil prdan, prvega lastnika in vse garancijske posege. S tem lahko dokaj dobro preveriš stanje kilometrov... Malo nerodno je, če je imel avto zadnje garancijsko popravilo pred 12 meseci pri 130kkm, sedaj pa se prodaja kot super duper ohranjen z 90kkm...
Sam imam Renaulte forever, zadnjih 5 vozil pri hiši je bilo novih. Pač vzamem v zakup, da me poleg kupnine vozila čaka še strošek registracije in zavarovanja, strošek pnevmatik in seveda tudi strošek rednega servisa. Slednji stroški (razen kupnine) so pri rabljenih in zgonjenih avtih enaki če ne celo višji kot pri novih. In če je recimo letni strošek zavarovanja za avto (govorim za mojega) 750 EUR zavarovanje, 200 EUR gume (porazdelejno komplet letnih in zimskih na 4 leta) in 170 EUR redni servis potem je strošek lastništva vozila 1120 EUR na leto dodatno k kupnini. Pri 25k vrednem avtu je to malo, pri 5k vrednem avtu pa veliko. Veliko ljudi na tak strošek pozabi in posledično trpi samo vozilo (slabe gume - varnost, samo osnovno zavarovanje - improvizacije pri poškodbah in neopravlajnje servisov in odprava napak).
Jebi ga, vsak avto odpove, če ni vzdrževan, pa naj bo to Renault, BMW, VW ali Mercedes.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Tudi dizli grejo. Pred Scenikom sem imel Megane II 1,5dci pa je spraskal več kot 260kkm.zizek napisal/-a:Grejo grejo,samo ne dizli.djordjevic napisal/-a:Brez zamere, samo pri avtih z 200k km in več pa menda lahko pričakuješ, da bodo določene stvari za zamenjat. Ipak ni renault mercedes, da bi šel brez generalke 500k km ...
Sem 2. lastnik in od prvega lastnika (slovenca) imam vse račune o rednem vzdrževanju, tko da bi si človek mislil, da je bil vesten. V mojem lastništvu pa še nisem naredil 15kkm in predno sem ga sploh začel vozit, je bil deležen velikega servisa in vse kar mu je pripadalo. REs, da nimam veliko denarja in si ne morem privoščit spodobnega avta (beri merkla ali audirobertp napisal/-a: Samo par stvari da razčistimo...
a si prvi lastnik avta? Če si, si jako slabo skrbel za njega da imaš take težave. Če nisi prvi lastnik pa to vzroke za to štorjo pripišeš lastnikom pred tabo zaradi nevestnega vzdrževanja...
Ne bom se ponavljal, ampak lastništvo vozila je strošek. In ljudje napraskajo za avto, nimajo pa denarja za kvalitetno vzdrževanje. Kolikor berem po forumu je celo lastnikom novih vozil problem avto, ki je sicer v garanciji ob nenadni okvari problem peljati na pooblaščen servis in uveljavljati garancijo... Raje sami čačkajo po avtu in improvizirajo... Avto vzdržujejo po sistemu best effort, ko pa se napak nabere preveč in so posledica neodpravljanja vzrokov se avto za silo pokrpa in proda naivnežem naprej ter pizdi vsepovsod kakšen šrot Renault prodaja... Packi so preprodajalci, ki uvoženim avtom zbijajo kilometre in tako pačijo sliko. Kupci pa so naivni, ker avto ne dajo pregledati nekomu, ki se na te reči spozna, predvsem pa ker kupujejo take zgonjene avte od dvomljivih prodajalcev. Vsakega Renaulta se da na podlagi VIN ugotoviti kje je bil prdan, prvega lastnika in vse garancijske posege. S tem lahko dokaj dobro preveriš stanje kilometrov... Malo nerodno je, če je imel avto zadnje garancijsko popravilo pred 12 meseci pri 130kkm, sedaj pa se prodaja kot super duper ohranjen z 90kkm...
Sam imam Renaulte forever, zadnjih 5 vozil pri hiši je bilo novih. Pač vzamem v zakup, da me poleg kupnine vozila čaka še strošek registracije in zavarovanja, strošek pnevmatik in seveda tudi strošek rednega servisa. Slednji stroški (razen kupnine) so pri rabljenih in zgonjenih avtih enaki če ne celo višji kot pri novih. In če je recimo letni strošek zavarovanja za avto (govorim za mojega) 750 EUR zavarovanje, 200 EUR gume (porazdelejno komplet letnih in zimskih na 4 leta) in 170 EUR redni servis potem je strošek lastništva vozila 1120 EUR na leto dodatno k kupnini. Pri 25k vrednem avtu je to malo, pri 5k vrednem avtu pa veliko. Veliko ljudi na tak strošek pozabi in posledično trpi samo vozilo (slabe gume - varnost, samo osnovno zavarovanje - improvizacije pri poškodbah in neopravlajnje servisov in odprava napak).
Jebi ga, vsak avto odpove, če ni vzdrževan, pa naj bo to Renault, BMW, VW ali Mercedes.