clio 1.5 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

verjetno znajo bit res sobe problem, ena soba stane na uradnem servisu 270 EUR, so pa 4. Treba je priklopit na racunalnik in preverit na kateri sobi javi napako in najboljse se narediti test sob (da se zmeri katere so OK in katere ne).
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Pa naj še kdo reče, da servis dizla ni drag :)
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Mogoče se jih da samo očistit. Ne vem točno kje to delajo, vem pa da priklopijo gor neko tekočino in sčisti šobe. V večini primerov ni potrebna zamenjava.
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Testiranje teh Delphijevih šob je kar problem. Postopek poteka približno tako, da povratni vod vsake šobe spelješ v posebno kantico, laufaš motor nekaj časa, in ugotoviš, v kateri nivo goriva odstopa od ostalih (to počnejo tudi na uradnih servisih).

Pri meni je bil problem, da je bil v vsaki kantici drugačen nivo :?: :?: :?:
Tako mi ni preostalo drugega kot poizkušati z eno novo šobo valj po valj.

Sicer pa mi je uporabnik Emc2 napisal, da je dal za nove 110€, samo ne vem, kje.

Na koncu pa še opozorilo: če boš pa kupoval na Renaultu, naj povem, da me je pri vsem tem Renault Slovenija krepko nategnil, ker bi mi moral priznati garancijo na 10 mesecev staro šobo, ki je ostala odprta - motor je klenkal oz. detoniral. Ampak oni po kanticah natančno vedo (yeah right :icecream: ), katera šoba je zanič. Seveda so to samo izgovori in so ostale šobe, ki niso bile zamenjane (med njimi tudi tista, ki je po njihovo povzročala klenkanje), od takrat naredile že 80K km. Tako da si pri šobah z Renaultovo garancijo lahko nekaj obrišeš :rocol:

lp,
Luka
Uporabniški avatar
sabla

Odgovor Napisal/-a sabla »

Ko je šoba enkrat hin, jo nima smisla pucat 8) ...
Jest sem pred kratkim menjal že drugo.....
Sedaj pa se mi je pričela vžigati kontrolna lučka z navitjem (oranžne barve), in nimam pojma kaj je.... na tester ga pa tudi ne mislim vozit vsakih 14 dni in plačevat ...
mirovnik

Odgovor Napisal/-a mirovnik »

kar se teh lučk tiče...prižigajo se tudi meni že eno leto...imel na servisu..tudi naredili test z pretočnimi lončki...na koncu smo se odločili da dokler avto dela naj dela...

tko da če z avtom drugače nimaš težav se vozi naprej..., ker verjetno imaš itak problem samo če poženeš avto in imaš v visoki prestavi...če pa bi ga vozil kak penzionist ki počasi pritiska na gas pa se mu ne bodo prižgale...tko da srečno:)

LP
Odgovori