laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kutos11
Kraj: ljublana

laguna II

Odgovor Napisal/-a kutos11 »

pr eni laguni sem vido stikalo men se zdi da za izklop park senzorjev .Zraven stikala za esp in tempomat sam tud verjetn lucka na armaturni plosci se mora prizgat. A je to kater ze delo prosim za nasvet
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: laguna II

Odgovor Napisal/-a Stupo »

kutos11 napisal/-a:pr eni laguni sem vido stikalo men se zdi da za izklop park senzorjev .Zraven stikala za esp in tempomat sam tud verjetn lucka na armaturni plosci se mora prizgat. A je to kater ze delo prosim za nasvet
Kaj ce je kdo delo? :shock:
Slika
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

kolker vem je zraven stikal za esp in tempomat samo se potenciometer za nastavitev visine snopa luci (ce ni xenon) in pa gumb za izklop "govorece francozinje". ne razumem opcije izklopa park senzorjev? zakaj bi to obstajalo sploj?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Stupo napisal/-a:
kutos11 napisal/-a:pr eni laguni sem vido stikalo men se zdi da za izklop park senzorjev .Zraven stikala za esp in tempomat sam tud verjetn lucka na armaturni plosci se mora prizgat. A je to kater ze delo prosim za nasvet
Kaj ce je kdo delo? :shock:
Ă—2 ... moras 15 minut gledat in se ti posvet kaj naj bi tale post pomenu ... ce je za vklop/izklop PDC-ja je po mojem kvecjemu za prve senzorje ... Zadnji so verjetn vezani na vzvratno prestavo, prve pa verjetn lahko izklops oz. vklops ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Laguna II, kolikor vem nima prvih park senzorjev. Zadnjih res ni smiselno izklapljat.
To so bili verjetno naknadno vgrajeni prednji senzorji. Stikalo je pa lahko bilo na tistem mestu, ker je bilo pac tam fraj mesto.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ce ima senzorje spredaj pol se splaca tako stikalo met (ce recimo stojis v koloni). Za zadaj je pa tako. Novi twingo ki ima senzorje zadaj ima tudi stikalo za izklop senzorjev.
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Tisto tretje stikalo poleg tempomata in ESP-ja je za govorno napravo, ce pritisnes na zgornji gumb, ti pove kaj je narobe z avtom, spodnji gumb pa prepreci govorno javljanje tezav (ekrani se vedno prikazujejo, le govornega opozorila ni).
Laguna II Initiale 1.9 DCI
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

sLOVEnec napisal/-a:Tisto tretje stikalo poleg tempomata in ESP-ja je za govorno napravo, ce pritisnes na zgornji gumb, ti pove kaj je narobe z avtom, spodnji gumb pa prepreci govorno javljanje tezav (ekrani se vedno prikazujejo, le govornega opozorila ni).
Popravljam - > namesto govora je kratek zvocni signal.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Emm, tak ko je denisn napisal.
Laguna II Initiale 1.9 DCI
kutos11
Kraj: ljublana

Odgovor Napisal/-a kutos11 »

sem sklepu po tem da ima eno kontrolno lucko na armaturni plosci. Narisana je prikolica in v njej dve puscici
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

to je ce mas prikolco da ne piska k gres v rikverc
Slika
Uporabniški avatar
garfildd
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a garfildd »

kutos11 napisal/-a:
sem sklepu po tem da ima eno kontrolno lucko na armaturni plosci. Narisana je prikolica in v njej dve puscici
Ce imas original instalacijo za kljuko bi se morali senzorji izklopit takrat ko priklucis prikolico.

V navodilih pise da je tam stikalo za izklop senzorjev ampak ga tudi jaz nimam, sem glih 2 dni nazaj vse obrnil ko sem ugotavljal zakaj mi ne delajo senzorji in seveda rikverc luci, crknilo stikalo na menjalniku...
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Odgovori