R5 1.6D vse sorte

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
R19
Prispevkov: 748
Pridružen: 11 Dec 2006, 19:35
Kraj: Sentjur / Celju

R5 1.6D vse sorte

Odgovor Napisal/-a R19 »

LP
Zanima me za zacetek kaj vse bi se dalo prestaviti iz R19 1.4 v petko dizel
ideja in zelja je za stevec (se da?) in kaj Vi veste da bi se da prestavit:) da bi vse skupaj izgledalo malo novejse sodobnejse in lepse :)
Uporabniški avatar
lisko
Prispevkov: 577
Pridružen: 31 Dec 2003, 06:01

Odgovor Napisal/-a lisko »

Vse se da ce se hoce :) Odvisno samo kako iznajdljiv si.

Tudi motor (saj je 1.4 energy a ne?). Ostalo pa po zelji.....pase pa verjetno nic ne in bo treba improvizirat povsod:) Ce pa imas kak 1.6D motor na zalogi ga pa jaz za solidno ceno odkupim :)
Uporabniški avatar
R19
Prispevkov: 748
Pridružen: 11 Dec 2006, 19:35
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

motor ostane v prvi fazi bi pa menjal stevec in priklopil senzor za vodo ... obrate itd... je kdo kaj takega ze naredil da priklopil taksen stevec ki ga ima 19?
Uporabniški avatar
lisko
Prispevkov: 577
Pridružen: 31 Dec 2003, 06:01

Odgovor Napisal/-a lisko »

R19 napisal/-a:motor ostane v prvi fazi bi pa menjal stevec in priklopil senzor za vodo ... obrate itd... je kdo kaj takega ze naredil da priklopil taksen stevec ki ga ima 19?
Dizlov je tako malo da ga po moje se noben (razen men :D) ni sel predelovat :) V oceh mladih (spet z izjemo men :D) pa je popolnoma nezanimiv(ceprav je voznja prakticno zastonj porabo ima ze tako ali tako dobre 4 litre (v primeru jedilnega olja pa zastonj) ampak moras se pa sprijaznit s pospsekom 16tih sekund do sto....max speed 151........Nisem se nasel lepe stylish dizel petke.....lahko se motim.....ampak osebno je se nisem srecal.

Sam sem iskal obratomer za mojo par let.....povsod ni problema....a ko sem povedal da je dizel se je stvar zakomplicirala:) Bencinar jemlje signal za obratomer kar iz vzigalne tuljave....dizel tega nima. Zato jemlje signale iz alternatorja. Kako uporabit pa tisti signal pa se se nisem ubadal, vsekakor pa se da.
Za senzor vode pa....sam sem si namontiral kr navaden stevc ("na kapilaro)" seveda po tem, ko mi je ze 3x zakuhal....
Za priklopit cajger temparature moras menjat tudi senzor za temp. vode, saj obstojec ni aktiven vse do temp. 117 stopinj kjer samo vklopi opozorilni signal na armaturki.

Pobrskaj malo po forumu. Vem da so fantje tlacil v petko vse mozne armature ampak z ogromno dela in predelav.
grega21
Prispevkov: 33
Pridružen: 06 Apr 2009, 22:53

Odgovor Napisal/-a grega21 »

najdu kako francosko petko, one so mele armaturke kot gt turbo tm pa lh das pol lpo stevc od r19, pa bolje da tud najdes kr celo petko ki je na bencin ker imas prevec dela dab iz diesl nardil na bencin, pa ce bos isakl si isci 3vraten model petke bo bocs zgledala ko bos kej spustu
Uporabniški avatar
lisko
Prispevkov: 577
Pridružen: 31 Dec 2003, 06:01

Odgovor Napisal/-a lisko »

grega21 napisal/-a:najdu kako francosko petko, one so mele armaturke kot gt turbo tm pa lh das pol lpo stevc od r19, pa bolje da tud najdes kr celo petko ki je na bencin ker imas prevec dela dab iz diesl nardil na bencin, pa ce bos isakl si isci 3vraten model petke bo bocs zgledala ko bos kej spustu
Sej nikjer ne pise da bi iz diesla delal na bencin :) Ce pa ze bi pa sam motor menja.....ostalo je vse enako :)
nikolov
Prispevkov: 10
Pridružen: 26 Avg 2012, 17:43

Re: R5 1.6D vse sorte

Odgovor Napisal/-a nikolov »

Pozdrav
Problem je sledeč , pri petki mi nekaj ropota zvok je podoben kot da je zanič ležaj vendar se pri vožnji levo desno ne sliši nič ,samo kadar se pelje naravnost in ko malo popustim plin se sliši kot da zaruži ležaj in se to čuti tudi na volanu . Je pa isto ali je avto v brzini ali ne .Nad hitrosti 90 utihne sliši se pa od 30-80 ne ves čas samo občasno "zaruži". Očitno je nekaj na tem delo kolesa-volan , je to ležaj ali je možno da je kaj drugega?
Odgovori