KONTROLNA LUCKA ELEKTRONIKE-clio 1.5dci
KONTROLNA LUCKA ELEKTRONIKE-clio 1.5dci
pozdravljeni...
kupil avto en teden nazaj sedaj pa se mi obcasno prizge kontrolna lucka elektronike...in se rdeca stop..utripa....to se zgodi ce pritisnem gas do konca in pridejo obrati cez 3000...ko se mi vse skupaj prizge..samo spustim gas in lucki ugasneti...
prebral sem tudi da ta lucka posveti tudi ce je v gorivu voda...
ima kdo kak nasvet...? drugace ne bo druge kot da avto peljem na tester...
LP
kupil avto en teden nazaj sedaj pa se mi obcasno prizge kontrolna lucka elektronike...in se rdeca stop..utripa....to se zgodi ce pritisnem gas do konca in pridejo obrati cez 3000...ko se mi vse skupaj prizge..samo spustim gas in lucki ugasneti...
prebral sem tudi da ta lucka posveti tudi ce je v gorivu voda...
ima kdo kak nasvet...? drugace ne bo druge kot da avto peljem na tester...
LP
Zdravo.
Na mojem se to dogaja ze kaksna 3 leta. So pa krive sobe. V vbrizgalnem sistemu pade tlak goriva, ko das plin do konca, in lucka sveti. Ko plin spustis, tlak naraste.
Ena soba je bila zanic in ko sem jo zamenjal, je bilo za nekaj casa mir. Zdaj pa se obcasno zopet prizigata lucki. jih bo potrebno pocasi vse zamenjati, ker imajo ze 250.000 km za sabo.
Poisci na forumu, sem o tem ze pisal.
Ajd.
Na mojem se to dogaja ze kaksna 3 leta. So pa krive sobe. V vbrizgalnem sistemu pade tlak goriva, ko das plin do konca, in lucka sveti. Ko plin spustis, tlak naraste.
Ena soba je bila zanic in ko sem jo zamenjal, je bilo za nekaj casa mir. Zdaj pa se obcasno zopet prizigata lucki. jih bo potrebno pocasi vse zamenjati, ker imajo ze 250.000 km za sabo.
Poisci na forumu, sem o tem ze pisal.
Ajd.
Poglej...predno se bos spuscal v kaksne vecje stroske,se prej ustavi na petrolu in kupi cistilec za sobe(se najmanjsi strosek).mirovnik napisal/-a:kaksne so posledice ce ne zamenjas pravocasno? je resitev samo v menjavih vseh sob torej?
LP
Imel sem iste simptome...2krat sem kupil ta dodatek,sedaj imam pa ze kaksnih 7tisoc kilometrov mir.
Drugace je pa mozno,da ti kaksna soba zaliva...ali je problem v visokotlacni crpalki?!
Jaz sem menjal tisto sobo, ki je spuscala najvec goriva v povratni vod. Za preveritev sob je zelo enostaven test - 4 loncki na povratnih vodih. Ce so sobe dobre, bodo nivoji goriva v lonckih priblizno enaki. Pri meni je eden odstopal za se vec kot enkrat. In avto ni izgubljal moci - vsaj opazno ne.
Ajd.
Ajd.
ta debata kje je bolsa nafta...se mi zdi...malo za lase privlecena..tud na agipu se verjetno zgodi..da imajo slabo nafto..tko da ocitno bo treba res se kaksno drugo znamko avtomobila poskusit..al pa kontrolne lucke izklopit...
Oæitno nas je veliko s temi tezavami pri dci-jih..ki se jih resis ocitno samo z zamenjavo avtomobila...
fajn svecke prizigajte danes ...
LP
Oæitno nas je veliko s temi tezavami pri dci-jih..ki se jih resis ocitno samo z zamenjavo avtomobila...
LP
Ja tud to je en nacin,da odpravis tezavemirovnik napisal/-a:ta debata kje je bolsa nafta...se mi zdi...malo za lase privlecena..tud na agipu se verjetno zgodi..da imajo slabo nafto..tko da ocitno bo treba res se kaksno drugo znamko avtomobila poskusit..al pa kontrolne lucke izklopit...
LP
Drugace pa pravis,da imas avto komaj en teden?!To se pravi,da se je ze prejsnemu lastniku to dogajalo...in te je po domace "nategnu"!!
A lahko poves koliko imas prevozenega in letnik.
gre za letnik 2003 in 110.000 prevozenih..po nakupu avtomobila sem lastnika vprasal..ali je kaj narobe...pa je zatrjeval da ne...ne glede na moje prepricevanje da mu nimam kaj naredit tudi ce me je nategnu...je se vedno zatrjeval da ni nic narobe...tko da morda res ni nic vedel..saj ce avta ni nikoli pohodil..po gasu..se mu lucke niso prizigale...no saj je tud svetla tocka avtomobila..poraba po racunalniku...3.5 litra..
mirovnik napisal/-a:gre za letnik 2003 in 110.000 prevozenih..po nakupu avtomobila sem lastnika vprasal..ali je kaj narobe...pa je zatrjeval da ne...ne glede na moje prepricevanje da mu nimam kaj naredit tudi ce me je nategnu...je se vedno zatrjeval da ni nic narobe...tko da morda res ni nic vedel..saj ce avta ni nikoli pohodil..po gasu..se mu lucke niso prizigale...no saj je tud svetla tocka avtomobila..poraba po racunalniku...3.5 litra..
Car danasnjih dizlov je mala poraba in max popravila, ki celo prehitijo stroske male porabe dizla do bencina....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ocitno ti iskalnik ne dela: 
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... highlight=
Pelji na tester in ti bo najverjetneje pokazal napako v tlaku vbrizgalnega sistema.
S kje pa si? Ti lahko kdo predlaga mehanika iz tvoje okolice....
Ajd.
Pelji na tester in ti bo najverjetneje pokazal napako v tlaku vbrizgalnega sistema.
S kje pa si? Ti lahko kdo predlaga mehanika iz tvoje okolice....
Ajd.