Brisalci delajo po svoje - Scenic 1,6
Brisalci delajo po svoje - Scenic 1,6
Pri Scenic 1,6e, 1998, delojo brisalci kar po svoje. Primeri: ko je vkljucen najvecji interval brisanja, brisejo neprekinjeno; ko je vkljuceno neprekinjeno brisanje, se ob zmanjsanju hitrosti ustavijo ipd. Skratka kot, da za njih regulacija ne velja. Mehanizem je v redu. Kje iskati napako?
Hvala za namige.
Miran
Hvala za namige.
Miran
Hvala za vase prispevke. FastDay, Samojed in Tadey, tako kot ste opisali je delovalo se pred kratkim. Sedaj je delovanje brisalcev res samosvoje. Najbolj me moti, ko moram na avtocesti v dezju zavreti oziroma zmanjsati hitrost in se brisalci ustavijo. Za ponovno brisanje jih moram izklopiti in spet vklopiti. Motece je tudi, ce pospricam vetobransko sipo (rocico pomeknem proti sebi) , da jih brisalci obrisejo. Ko je vse delovalo normalno, so se brisalci trikrat sprehodili sem ter tja nato pa onstali v zacetnem polozaju. Sedaj brisejo dokler jih ne vklopim in nato izklopim.
Kot laik bi rekel, da je nekaj narobe s stikalom ali elektroniko (krmiljenjem). Ne vem pa kaj krmili brisalce in kje je ta skatlica.
Lp, Miran
Kot laik bi rekel, da je nekaj narobe s stikalom ali elektroniko (krmiljenjem). Ne vem pa kaj krmili brisalce in kje je ta skatlica.
Lp, Miran
Te cisto razumem...
Tudi sam imam Scenica letnik 1998 in isto tezavo, samo da se mi ti ne dogaja tako pogosto.
Kadar dam na intervalno brisanje, se brisalci na zacetku sploh ne premaknejo, potem zacnejo kar naenkrat sami od sebe brisat, ali pa se celo zgodi, da spustijo kaksen interval ali pa dva in potem to kar v enem susu nadoknadijo.
Se mi je pa tudi ze zgodilo, da sem se ob soncnem vremenu iz sluzbe peljal z vklopljenimi brisalci, ker se jih enostavno ni dali izklopit.
Tudi sam imam Scenica letnik 1998 in isto tezavo, samo da se mi ti ne dogaja tako pogosto.
Kadar dam na intervalno brisanje, se brisalci na zacetku sploh ne premaknejo, potem zacnejo kar naenkrat sami od sebe brisat, ali pa se celo zgodi, da spustijo kaksen interval ali pa dva in potem to kar v enem susu nadoknadijo.
Se mi je pa tudi ze zgodilo, da sem se ob soncnem vremenu iz sluzbe peljal z vklopljenimi brisalci, ker se jih enostavno ni dali izklopit.
No money, no funny...
Napake nisem uspel odpraviti, pravzaprav je niti nisem poiskusal.senik napisal/-a:@jurre: Avto nima senzorja za dez.
@Markomark: Ali si uspel odpraviti napako? Kako?
Lp, Miran
Ker se mi ti bolj poredko dogaja, bom zaenkrat se pustil tako kot je.
Sicer sem pa opazil, da se to dogaja predvsem takrat, kadar je izredno mrzlo.
Tako da sem jo letos se kar v redu odnesel, glede na to kakrsna zima je bila.
To je najverjetneje napaka na stikalu ob volanu.
Predvidevam samo...
No money, no funny...