Renault 21 GTS '91 ... nevada

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: Renault 21 GTS '91 ... nevada

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Izpušni sistemi Novak (na "Rudniku", zraven Petrola), jest sm dal za zadnjega neki malga čez 40€, nov se razume, po enem letu glih tak k prvi dan, sam kašen dB je pridobil :wink: Tud nasplošno je zlo dobr narjeno, tko kot smo se zmenil in tud 1x več ne pomislim, da bi šu sam se zajebavat, ker je za delo komplet auspuha od kolektorja naprej računal 80€.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

vem jaz njega
očitno si ga dobil na dober dan, sem ga enkrat šel spraševat če mi lahko odreže srednji lonec ven in namesto tega da cev,
je šefe rekel, da se to ne splača, da on ne bo delal in da se to ne da kar tako preprosto ven odžagat, do denarja sploh nisva prišla
pri zgoraj omenjeni konkurenci so mi naredili vse to nemogoče delo in računali 20€
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Shusuglao

ravno s svetlobno hitrostjo tole ne gre, ampak vsaj motor je notri
Slika
še bencinsko črpalko moram nekako namontirati, potem bom pa videl če bo užgal ali ne

pa tista ekološka črna kanta za bencinske hlape mi ni jasna, preveč je cevk in ne vem kam je bila katera priključena
najbrž bom vse skupaj vrgel nazaj v škatlo z ostalimi deli, za katere ne vem kam pašejo :mrgreen:

v navalu navdušenja sem si privoščil nov downpipe, za preveč denarja
če bi prej videl kako amatersko je zvarjen ga nebi vzel....oz. bi ga dal komu naredit za pol manjši znesek
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

It's ALIVE! mwahahahua haha ha
Slika

pa me že zajebava :mrgreen:
prosti tek je previsok cca 1200rpm,pa ne vedno enako visok, včasih je celo pravi, pa traja par sekund da obrati dol padejo, ko gas pobezam
motorček sem sčistil že poleti, zdaj sem ga pa razmontiral na sestavne dele, pa vse špila kot mora, izmeril senzor lopute- dela,
senzor za temp. zraka je ok, edino za temp. vode ne vem še čisto ker so podatki malo zmedeni; dialogys pravi da so na tem motorju PTC senzorji in so tam podatki za te, haynes pa da so NTC ali ptc odvisno od letnika, glede na vrednosti senzorja za luft bi rekel da so ntc
pa zakaj sta dva senzorja za vodo, mi tudi ni jasno, en je spredaj na glavi, drugi ki ni nikjer omenjen je zadaj, prejšnji motor je imel samo tistega zadaj, a je en za števec in drugi za računalnik, ali en za števec in računalnik, drugi pa za lučko, ali nekaj tretjega... skratka nič jasno

drugače se pa lepo pelje, moči ima v nizkih obratih občutno več in prav lepo vleče, tako kot bi pričakoval od 8v motorja, prejšnji se je obnašal bolj po hondaško; nič navora potem pa še nič moči :mrgreen:

še par sončnih slik od včeraj
Slika

Slika
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Perfektne slike.Ti bi moral delat kot fotograf za EVO časopis.Ja pa sem opazil,da se z vodovodarstvom tudi ukvarjaš. :wink:
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Tista senzorja,ki omenjaš ni mogoče eden od teh senzor klenkanja?
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Cestitke :D ... Dobro si opravil, crna maska je tudi zanimiva :wink: .

Lp
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Nč, zdej lahk pa počas že servisno delavnico odpreš :)

In? Poraba? Se je splačal, al je še prekmalu za sodbe o tem...
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

še prekmalu, naredil sem komaj 200km, samo glede na povišane obrate je nekaj narobe in najbrž ne bo ravno nizka, se je pa splačalo toliko, da se zdaj avto precej lepše pelje

Tista senzorja,ki omenjaš ni mogoče eden od teh senzor klenkanja?
ne, za klenkanje je spredaj na sredini motorja, tadva sta zraven termostata
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Senzor temperature hladilne tekočine potem. En za ecu, drugi za števec. Ponavadi je tako pri teh starih avtih. To je fino preverit če sploh še delajo, predvsem tisti za ecu.

Pa tiste cevke za ogljen filter ti priporočam, da daš nazaj, ker tudi to je lahko vzrok da ne dela tako kot bi moral. Prezračevanje tanka je dostikrat lahko problem, predvsem pri delovanju motorja.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Je možno da sem tebe srečal v soboto med Pivko in Postojno? Sem srečal točno tako 21ko, kaj pa vem, okrog 13h...si bil ti, ker prov veliko jih več ni. :mrgreen:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Shusuglao

moofdi napisal/-a:Je možno da sem tebe srečal v soboto med Pivko in Postojno? Sem srečal točno tako 21ko, kaj pa vem, okrog 13h...si bil ti, ker prov veliko jih več ni. :mrgreen:
začuda ne, takrat sem doma žongliral z gedorami :lol:

Prezračevanje tanka je dostikrat lahko problem, predvsem pri delovanju motorja.
kaj pa je lahko narobe? najprej se je tudi meni zdelo da bi bilo fino imet, potem sem pa ugotovil da tudi turbo nima tega zračenja in sem mislil da ne rabim

kanta z ogljem je pa malo zakomplicirana in dvomim da delajo ventili in nevemkaj je še tisto kar je tam okrog (en ventil s konektorjem ki klika, en brez s cevkami in sama kanta)
tisto reč ki ima konektor sem pustil priklopljeno, samo cevi sem pa onesposobil, da nebi zraka mimo lopute vleklo, ako zadeva ne dela
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

tisto kar klika je ventil ki se odpre samo na štandgasu, drugače je zaprt kolikor vem (ali pa je ravno obratno :lol: ). Naloga je da prezračuje tank, da se notri ne ustvarja pritisk. Fora je v tem da imaš skoraj sigurno povratek nazaj v tank in ti lahko tank zaradi tega napihuje, zato možno da zadeva ne dela tako kot bi morala.

Pri teh zadevah je dostikrat tako da ko vse dela, dela super, ko pa nekaj odklopiš pa ne več.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Prezračevanje tanka, ventil, ki klika... je*emti, da men to neki ne dela... se spomnim, kako mi je napihnilo tank v Dolomitih letos... Kako se to prever?
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

:lol: je vlekel trebuh po tleh kot breja mačka
tudi moj je bil napihnjen samo videlo se ni, pa smrdelo je po bencinu potem še cel dan
Fora je v tem da imaš skoraj sigurno povratek nazaj v tank in ti lahko tank zaradi tega napihuje, zato možno da zadeva ne dela tako kot bi morala.
ja nevada je imela tri cevi, vod za bencin, povratni vod in še en za hlape iz tanka do kante z ogljem v motornem prostoru, na tanku je en čuden čep, ki ne paše nikamor

turbo ima vod in povratni vod, samo za zračenja nima nič, nikjer, še na čepu piše da se ne zrači
drugače je vse narejeno na enak način, tank-> črpalka-> injektorji ->regulator->nazaj v tank
Odgovori