clio 1.8 16v l.92- obnova

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Glede na to, da je avto uvožen se morda ne da popravit. Tudi meni piše pod opis avtomobila clio 1.2 pa vse ostalo vseeno štima.
Zakaj boš pa kose na uradnem servisu naroču? V trgovini z avto deli dobiš vse za tretino te cene.
Uporabniški avatar
biste
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a biste »

vem da dobiš vendar ojničnih ležajev in pa obročkov ter še kakšno stvar bom dal original... danes sem šel po domače povedan sam pofirbcat kok bi kj pršlo.... seveda bom pa motor najprej podrl da bom videl kako naprej...
najprej moram zrihtat katro za pozimi :D
Uporabniški avatar
biste

pr tek kifelčkih pa rogljičkih in na tehničnem kuker je rekel bam je use možno... jutri bom zletel po možnosti v idrijo z avtom dokler je še registriran in ker je lepo vreme im bomo vidli :D kk pa kj :D hehe
hvala za informacije... in ja avto se bo za pozimi odjavil in registriral šele marca.... Lp!
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Hja no, mislim da bi bili tudi neoriginalni čisto dobri. Ampak, po želji. Zakaj pa sploh generalns? Kot vem je bil motor v super stanju.
Uporabniški avatar
biste

hehe am avto sem cel obovil od zunaj tako da pride še motor in podvozje zdaj na vrsto,, zobat jermen je tud treba zamenjat... na čase mi na 2000 trokira na čase se zavrti samo do 5000 obratov in ja olje pušča... na semeringu za glavno gred cevi za vodo so za zamenjat... pa še kj bi se najdlo... na konc koncev sem pa še jaz picajzl in more bit tip top :D hehe
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

clio open napisal/-a:F7P je 1.8 16V, F7R pa 2.0 16V. F3P ie 1.8 8V (bolj ko ne je bil v lagunah 1 in tudi v cliu baccara), 1.8 16V je pa F7P.

Na tehničnem ne bo videl oznake motorja, ker je tako zbasan vse noter, da se je ne vidi kar tako :) Jim pa pojdi zatežit, ker E serija v cliu je bodisi 1.2 ali 1.4 (energy) z 8 ventili. Glede na to, da so natipkali E7R gre gotovo za napako, ker so bili E7F/J. Če pa imaš pod prostornino motorja kaj drugega kot ~1800 ccm (predvsem imam v mislih 1.2 ali 1.4) pa ne vem, kaj je hujše zlo :D
celo vrsto si naštel a RSi pa si pozabo :icecream:
Uporabniški avatar
biste

po dolgem času nekaj novega:
Slika
končni izdelek... čakamo samo pomlad heh
Slika
Slika

jutri domim r4 s barvanja ki sem jo obnovil za vozit pozimi... naslednji projekt težko pričakovana generalna obnova motorja od cliota:)
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

lepo se svetijo 8)
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
biste

heh saj se morajo... rez da so namazane z eno mažo proti oksidaciji in se malo manj... drugače pa za tole dosežt je blo treba kr orng delat...
Uporabniški avatar
biste

Po nedaj tednih dela v garaži varjenju, brušenju sestavljanju je nastalo tole za zimsko vozilo:)
Slika
Slika
Slika
zahvala gre pa tudi bratoma dr. katra:)
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

škoda to met za winterwagen :)
Uporabniški avatar
biste

ahh škoda je cliota 16v za pozimi ne pa katre...
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

kdaj boš kej zapelu z no :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Re:

Odgovor Napisal/-a boncl »

biste napisal/-a:ahh škoda je cliota 16v za pozimi ne pa katre...
De navš tepen s takm izjavam :wink:
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
biste

Re: clio 1.8 16v l.92- obnova

po dolgem času spet objavlam... evo generalka se je začela učeraj popoune sem sem začel danes bo motor zunaj... ko sva s kolegom podirala to čudo sem se čudil kako da je sploh še delal motor... motor je dobesedno čisto uscan.. ni tesnila ki nebi pučal.. konektorji na šobah so pa tudi usi polomljeni.. ta avto se je zmeraj uštimalo le toliko da se je lahko peljalo...
zanima me ali bi kdo lahko poslal kakšno dukument o samem motorju ali o celem avtomobilu v pdf formatu... da bom imel kaj za prebirat :)
Lp!
Odgovori