Clio III l.06 - by obby led luci (update str. 14)
obby napisal/-a:Za zamenjavo zarnice ni potrebno odbijaca dol jemati. Samo za xenon not dat je pa potrebno ker ni zgoraj nikjer prostora za balaste. Malo si bos roko ogulil pri menjavi zarnice. Zdaj ko vem kako zamenjas zarnico nimam 5 min dela. Drugac je malo komplicirano saj bos videl.
No tako pogledal sem! Zarnico se da zamenjat brez problema ne da bi odbijac dol jemal!
Kar se pa xenona tice: Za balaste je pa ze problem, je res zelo zelo malo prostora! Dej mi samo povej koliko kabla je od balasta do zarnice!
Sem mislil da je vec prosstora kot ga pa dejansko je
Renault Clio III Dynamic Luxe 1.6 16V
Renault Clio III RS 197
Renault Clio III RS 197
In kako bi to bilo izvedljivo. Jaz nikakor ne vem kam bi lahko dal balaste in kako bi naredil da nebi rabo odbijaca dol jemati. Saj z roko komaj prides do zarnice kako ces se potem kable vklopit v vtic, ki pride gor na zarnico. To bi mogo z dvema rokama prijet, kar pa to nikakor ni izvedljivo. Ze zdaj si roko malo ogulis.
So pa od te firme:
http://www.tehnoshop.net/index.php?opti ... &Itemid=26
Naj bi bila dosti na nivoju zadeva! Bomo videli
http://www.tehnoshop.net/index.php?opti ... &Itemid=26
Naj bi bila dosti na nivoju zadeva! Bomo videli
Renault Clio III RS 197
Renault Clio III RS 197
- Need 4 ultra speed
Danes sem poizkusal montirati xenon, pa sem balaste namestil. Enega v prostor pri akumulatorju, drugega pa zadaj pri amortizerju. Pri zarnicah se je pa malo zamudilo, me je tema prehitela. Je pa finta, ce hoces zarnico not naredit, moras fedrco ki drzi zarnico dobiti stran in skoznjo potegniti kable od zarnice. Fedrco ni problem stran dobiti, bol problem jo je dobiti nazaj gor. Je zelo tesko z eno roko. Bom se poiskusal, ampak sele po praznikih. Ce tebi (clio III) uspe mi bos povedal kako je najlazje. ClioIII a 54000 sit si dal za xenon.
Need 4 ultra speed napisal/-a:povejte ce je kaj razlike glede svetilnosti, al je to samo lari-far??? Mene tudi ze nekaj casa mikajo ti xsenon wannabe's. Pa zanima me ce kaj skodi fokusom al pa sprednjemu steklu (beri plastiki), ker imajo te xsenonske zarnice vecjo temperaturno vrednost....
To ne drzi!
Navadna zarnica je 55w, xenon pa 35w! In ti manj skodi plastiki xenon kot halogen, ker je hladnejsa! In tudi plastika na zarometu je je hladna in se tudi sneg in zmrad ne stopita, kot pri halogenkah!
Montiral bom jutr kit, ampak sem ze dons postudiral kje in kako balaste! Bo slo brez problema! Ko bo narejeno jutri bom poslikal kam sem jih dal in nalozil slike!
Cena ni bila 54k ampak 39k isto z racunom in garancijo!
Renault Clio III RS 197
Renault Clio III RS 197