Megane Coupe 1.6 16V l.02

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Ales112
Kraj: Kranj

Re: Megane Coupe 1.6 16V l.02

Odgovor Napisal/-a Ales112 »

hm res gredo malce težje dol, najbolši način je da jih od spodej navreš s šraufncigerjem, če vlečeš, vleč ta del kjer je nataknjen ne celega kazalca (se pravi to na sredini števca) jest mislm da ne boš nič odlomu, samo pogumno in z občutkom seveda ;)
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

fajn je prej slikat števc da vidš položaje kazalcov ko sestavlaš nazaj..
Uporabniški avatar
LEFTY

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Ok pa sem spet tam. Zgleda da sm precenu lahkotnost tega dela. Verjetno sem skuril tisti del vezja kjer so nalotane diode za osvetlitev lcdja za kilometre. Vse ostale k sm jih nalotal tam k so kazalci delajo lepo, tu pa nikakor. Pa sem prelotaval pa probaval pa nic. Ali morda kdo ve ce v vrsti diod ki osvetljujejo ta lcd, crkne ena, ali potem tudi ostale ne svetijo? Pa odkar mi te ne svetijo mi ne sveti tudi ura na sredini armature??? Je to kaj povezano? :-P oooooh še se bom zajebaval.

Hvala
Uporabniški avatar
Ales112

Storz napisal/-a:fajn je prej slikat števc da vidš položaje kazalcov ko sestavlaš nazaj..
to je res, ampak lahk pa tut tko nardiš da natakneš števc gor nardiš en manši krog in potem popravš cagre da kažejo kot morajo ;) sam nism sliku pa je isto ok ...
LEFTY napisal/-a:Ok pa sem spet tam. Zgleda da sm precenu lahkotnost tega dela. Verjetno sem skuril tisti del vezja kjer so nalotane diode za osvetlitev lcdja za kilometre. Vse ostale k sm jih nalotal tam k so kazalci delajo lepo, tu pa nikakor. Pa sem prelotaval pa probaval pa nic. Ali morda kdo ve ce v vrsti diod ki osvetljujejo ta lcd, crkne ena, ali potem tudi ostale ne svetijo? Pa odkar mi te ne svetijo mi ne sveti tudi ura na sredini armature??? Je to kaj povezano? :-P oooooh še se bom zajebaval.

Hvala
hm to je mal čudno.... če mene prašaš ne morš tega kr tko skurt, ker so itaq upori na vezju in tut v primeru da bi narobe dau + in - nebi nč skurl samo tut nč nebi svetl... edino ne vem, če si tm tko zalotou da se je + in - skp držu mogoče, najbolš da to pove nekdo ki se malo bolje spozna (če bi že bla kakšna povezava zna bit edino pri varovalkah, pa še to nebi vedu)...
Uporabniški avatar
LEFTY

Uaaaaaa olajšanje! :D Prekleti kitajci! Tam k sem lotal diode za lcd na števcu (rdeče) je bil pol na diodah zamenjan, ker sem prebral da naj bi te diode imele negativni pol tam kjer je kot diode nekoliko porezan, pri rdečih pa je bilo ravno obratno in potem valda ni svetl. Dva dni sm se zajebavu s tem. :mad:
No v glavnem zdj je tudi števc poštiman tako da je notranja osvetlitev končana, kot sem si želel. :D 8)

Kazalce pa sm si jz označil kar tako da sem na pravo mesto prilepil selotejp ki mi označuje kje mora kazalec biti. :wink:

Sam da se je vse izšlo, pa še kidat sm ga mogu vsakič ko sem sprobaval če dela vse... :mrgreen:
Uporabniški avatar
Ales112

LEFTY napisal/-a:Uaaaaaa olajšanje! :D Prekleti kitajci! Tam k sem lotal diode za lcd na števcu (rdeče) je bil pol na diodah zamenjan, ker sem prebral da naj bi te diode imele negativni pol tam kjer je kot diode nekoliko porezan, pri rdečih pa je bilo ravno obratno in potem valda ni svetl. Dva dni sm se zajebavu s tem. :mad:
No v glavnem zdj je tudi števc poštiman tako da je notranja osvetlitev končana, kot sem si želel. :D 8)

Kazalce pa sm si jz označil kar tako da sem na pravo mesto prilepil selotejp ki mi označuje kje mora kazalec biti. :wink:

Sam da se je vse izšlo, pa še kidat sm ga mogu vsakič ko sem sprobaval če dela vse... :mrgreen:
da ti je le uspelo ;) sicer pa nism prepričan o tem da majo rdeče smd-ledice drugje negativen pol, vse smd-ledice ki sm jih uporablu do zdej so mele negativen pol na tisti strani kjer je en kot porezan (neglede na barvo) ;)
Uporabniški avatar
LEFTY

Ja, sm tut jz komi verjel. Zato sm bil tok bl jezn ker sm se zajebavu zarad tega tok cajta. Hehe. Sem šel celo gledat fotke, k sm jih posnel med delom, kako je blo v originalu in potem.

No če sm že tok kle zvedu bom pa še mal povrtal. :-D
Neki sem že brskal pa nism kej dost najdu... Če slučajn se da kje dobit rdeče kazalce za števc??? Neki sm sam probal štrihat ampak ni to lih estetsko. :-P

Hvala
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

LEFTY napisal/-a:Hoj!

Če ima kdo kak nasvet kako dobit igle/kazalce dol s števca??? Jz zdaj to razdiram in obdelujem... :P in vlečem na polno pa ne grejo dol. Delam kaj narobe? Ne bi rad jih odlomil. :?
če se bo še kdo mučil s kazalci, najboljši pripomoček so vilice, resno
samo nekaj je fino podložiti pod vilice da se podlaga s številkami ne poškoduje :D
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
LEFTY

Ja to pa res, sem pozabil omenit. Jz sm jih dol dubu z vilicami in podložu. Vilce so zakon za to! Je pa res da sem jo skor zvil preden sm dol dubu, pol sem porejtu da precej pomaga če mal zvijaš vilco levo desno tako da razmajaš kazalec... ;)

Kje dobit rdeče cagre? Če kdo ve mogoče. :P
Uporabniški avatar
Ales112

LEFTY napisal/-a:Ja to pa res, sem pozabil omenit. Jz sm jih dol dubu z vilicami in podložu. Vilce so zakon za to! Je pa res da sem jo skor zvil preden sm dol dubu, pol sem porejtu da precej pomaga če mal zvijaš vilco levo desno tako da razmajaš kazalec... ;)

haha no jest na srečo nism rabu vilce, mam pa še vedno cele kazalce :D

rdeče najlažje dobiš od kakšnega zbitga avtomobila ki ma rdeče, naprimer tale moj megane ima rdeče ;)
Uporabniški avatar
LEFTY

Ja to sem tudi iskal, al pa da bi nabavil pač števec z rdečimi cagri pa pol premontiral, sam dvomim da bi pasali kr katerikoli kazalci od drugih modelov ali znamk na moj števc???

A ti maš zbitga megana, oz. jih ne rabiš? :D :P Kako to da ma tvoj megan rdeče, a nimajo megani 1 sam oranžne ali bele???
Uporabniški avatar
Shusuglao

LEFTY napisal/-a:Ja to pa res, sem pozabil omenit. Jz sm jih dol dubu z vilicami in podložu. Vilce so zakon za to! Je pa res da sem jo skor zvil preden sm dol dubu, pol sem porejtu da precej pomaga če mal zvijaš vilco levo desno tako da razmajaš kazalec... ;)

pobarvaj jih
prosojno rdeč sprej ali barva za makete, če barvaš peš s čopičem, naj bo ta bolj finih dlak, pa barvo naredi bolj redko da lepo steče
mora uspeti, če pa ne pa obriši barvo dol in ponovi vajo :wink:
Uporabniški avatar
LEFTY

Ja o spreju sem najprej razmišljal, to pa da mora biti barva prozorna pa sem opazil ko sem štrihal z neprosojno barvo za makete s čopičem. hehe :P Za sprej ne vem kako posprejat samo spodnjo stran kazalca tako kot je bil v originalu (oranžen), s čim prelimat??? Al nej kar celega špricnem? Pa kaki sprej uporabit? A tisti že zmešani so OK k jih majo v štacunah za dom, avto, vrt...?
Nč bomo ponovil vajo, zbrusit dol in ponovno. :D
Shusuglao Hvala
Uporabniški avatar
Shusuglao

hmm ne vem kako bi ga pomalal, da bo videti dobro, tudi če celega prebarvaš bo še vedno prosojen in ne vem če se bo dobro videl
morda bi ga moral s sprednje strani pobarvati na rdeče, zadnjo pa z vodobrusnim zmatirati da bi postala bela, tisto bi potem v teoriji razpršilo svetlobo ki pride v kazalec
malo boš moral čarati :wink:
Uporabniški avatar
Ales112

LEFTY napisal/-a:Ja to sem tudi iskal, al pa da bi nabavil pač števec z rdečimi cagri pa pol premontiral, sam dvomim da bi pasali kr katerikoli kazalci od drugih modelov ali znamk na moj števc???

A ti maš zbitga megana, oz. jih ne rabiš? :D :P Kako to da ma tvoj megan rdeče, a nimajo megani 1 sam oranžne ali bele???
ne moj megan je še v dobri formi :) se je pa že jurko neki zanimou zanje, tko da bova pomoje enkrat zamenala :D (čeprou je zdj že neki tut sam štrihou)

zgleda da majo 1ke tut rdeče :D

sicer se pa strinjam,poštrihaš pa je problem rešen, sploh če maš bele cagre ni tak problem in je samo barvanje še lažje kot pa če maš rdeče :D
Odgovori