Clio III Rs 197

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Re: Clio III Rs 197

Odgovor Napisal/-a schkorc »

gamblerDH20 napisal/-a:glede fedrov je pa tako. tisti ki pravijo da se razlika ne pozna, prodajajo buče!
Ne vem, če je kdo že kdaj napisal, da se razlika ne pozna :)?
gamblerDH20 napisal/-a:razlika je očitna, predvsem tiste manjše neravnine se čuti mnogo bolj. Na slovenskih zavitih cestah si nekoliko počasnejši, predvsem če ne več kaj je za ovinkom, ker je avto v zadku nekoliko bolj nemiren čez neravnine. Se pa nekoliko manj nagiba v zavoj, tako da na pisti dvomim da si na račun fedrov kaj počasnejši, prej obratno..
we shall see.
In tisti, s katerimi se ponavadi večina ne strinja, opisujemo ravno to, kar si ti napisal :).

Torej na kratko, športne vzmeti so slabe vzmeti (tako kot so 595RS-R slabe gume).
Na dolgo, športne vzmeti naredijo "namenski" avto, uporaben samo za piste in popolne ceste (ki jih ni) in so zato slabe. Serijske vzmeti pa so dobre, ker so vsestransko uporabne (kar bi naj avto bil). Torej s serijskimi lahko dobro voziš po vseh cestah, tudi po makadamu in dirkališču.
Vsekakor pa nisem proti predelavam in serijske stvari je mogoče izboljšati in to narediti dobro. Samo ne s "športnimi" (beri styling) stvarmi.

V tem konkretnem primeru bo nekako cilj dosežen. Gume bodo na pisti hitre, vzmeti bodo tudi skrbele za manj nagibanja, distančniki pa bodo poširili avto. Torej to je to (za ta in samo ta namen- no pa lepo bo zgledalo).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
gamblerDH20

Odgovor Napisal/-a gamblerDH20 »

toto46 napisal/-a:Danes okoli 14.30h sem videl avto v okolici Mengeša-Trzina (nevem točno) in res zgleda brutalno. Pa tiste nalepke na vratih tud dobr izpadejo :D

jaja možno da si me vidu na trzinski obvoznici :D
schkorc napisal/-a:
gamblerDH20 napisal/-a:glede fedrov je pa tako. tisti ki pravijo da se razlika ne pozna, prodajajo buče!
Ne vem, če je kdo že kdaj napisal, da se razlika ne pozna :)?
gamblerDH20 napisal/-a:razlika je očitna, predvsem tiste manjše neravnine se čuti mnogo bolj. Na slovenskih zavitih cestah si nekoliko počasnejši, predvsem če ne več kaj je za ovinkom, ker je avto v zadku nekoliko bolj nemiren čez neravnine. Se pa nekoliko manj nagiba v zavoj, tako da na pisti dvomim da si na račun fedrov kaj počasnejši, prej obratno..
we shall see.
In tisti, s katerimi se ponavadi večina ne strinja, opisujemo ravno to, kar si ti napisal :).

Torej na kratko, športne vzmeti so slabe vzmeti (tako kot so 595RS-R slabe gume).
Na dolgo, športne vzmeti naredijo "namenski" avto, uporaben samo za piste in popolne ceste (ki jih ni) in so zato slabe. Serijske vzmeti pa so dobre, ker so vsestransko uporabne (kar bi naj avto bil). Torej s serijskimi lahko dobro voziš po vseh cestah, tudi po makadamu in dirkališču.
Vsekakor pa nisem proti predelavam in serijske stvari je mogoče izboljšati in to narediti dobro. Samo ne s "športnimi" (beri styling) stvarmi.

V tem konkretnem primeru bo nekako cilj dosežen. Gume bodo na pisti hitre, vzmeti bodo tudi skrbele za manj nagibanja, distančniki pa bodo poširili avto. Torej to je to (za ta in samo ta namen- no pa lepo bo zgledalo).

LP, Primož
So pisali in govorili ampak ne bom po imenih..

Glede namenskega avta se strinjam in to je bil tudi moj cilj, da se stvar usmeri nekoliko bolj na pisto, ker za vsakodnevno uporabo ne grem nikoli na limit, preveč cenim živlenje :D
Samo glede distančnikov se pa ne strinjam. Mislm da me bo to upočasnilo tudi na pisti, ampak preprosto me je preveč motilo da so gume tok notr pomaknjene..
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... d25be87bc5" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupi te felne, pa ne rabiš distančnik. :wink:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Važen je skupni ET in nič druzga ko se gleda tole.

Lahko imaš feltne, ki imajo ET30mm pa bo lepo na robu. Ali pa ET50mm + 20mm distančnik, efekt bo isti (pa še malo težje je vse skupaj). Widetrack al pa serijsko, če hočeš da se ne pelje nič slabše.

Evo zdej se bo pa dolenjska invazija začela :mrgreen:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Damchy
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a Damchy »

Faca si kmetek res.... :) barvna televizija
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

tistele lagunine feltne so tok mehke, da brezveze govort :D samo za po lepi cesti :D sam da luknjo vid se kar sama od strahu že zvije :D drgač če jih rabim vem za enga ki jih ma :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Damchy napisal/-a:Faca si kmetek res.... :) barvna televizija
Ja no, še vsakič ko se je govorilo o ET-ju in fedrih je nastala zmešnjava, a ni res? :wink:

Pa tista zelena faca na koncu je tudi z razlogom, ker nimam nobenih zamer al pa slabih odnosov s kom iz 08 regije, pa jih tudi ne mislim imet.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Damchy
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a Damchy »

Mislim da mene ni blo nikoli v nobeni taksni zmesnjavi....
Hotel sm met ultraleggero....kupu... vozim....
Hotel sem met nizji avto....kljub Cup podvozju.... kupu KW varianto 3... vozim...

Sej ni panike....tu pa tam kaj napisem... to je pa tudi vse.... bolj berem in se ucim.... ceprav imam veckrat obcutek da sem na peskovniku....ampak ok... :)

Pa Dolenjska je 07 obmocje.... prav tako Bela krajina iz katere izhajam sam...1
Zamer pa vsaj z moje strani ni.... :)
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

no lepo da ste prijatelji, sam zdej pa back on toppic ;)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
gamblerDH20

žižekrs napisal/-a:http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... d25be87bc5
Kupi te felne, pa ne rabiš distančnik. :wink:
ma sej sem že gledal, ampak da bi imel pa res kopijo tvojega rs-a mi pa tudi ni.. :D bomo vidl kok bo rediral na pisti, če bo prehudo bom razmišljal dalje..
Uporabniški avatar
MyWay!
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a MyWay! »

:mrgreen:

Jst ko bom velik, bom meu tut ET za 13 mm manjši (beri Ultraleggera). :D
"If Porsche ever did a hot hatch, it would feel like this."
Renault Sport Clio
Uporabniški avatar
gamblerDH20

MyWay! napisal/-a:

Sm mal gledov... to je 1000€+... to bom jaz imel ko bom reeees velik :D
Uporabniški avatar
Duli

Odgovor Napisal/-a Duli »

200€ je ena feltna, 17 col, nova. tku da je manj kot jurja use 4 skup.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Imam jaz ene oz allegerita za prodat z Federal 595. Vse skupaj staro leto dni... več pa na ZS, če češ.
Uporabniški avatar
MyWay!

Odgovor Napisal/-a MyWay! »

gamblerDH20 napisal/-a:
MyWay! napisal/-a:

Sm mal gledov... to je 1000€+... to bom jaz imel ko bom reeees velik :D
2 že mam. 2 pa še dobim lahko po 180 eur/komad nove.
"If Porsche ever did a hot hatch, it would feel like this."
Renault Sport Clio
Zaklenjeno