Menjava motorja clio
Re: Menjava motorja clio
Preveri,če maš maso z motorja ali menjalnika(vse eno od kot)na karoserijo.
problem je biv v štartrju zdej zadeva lavfa morm rečt da avto kr konkretno leti in supr vleče..
edin problem so šezmer prestave ker kuplnga neprime tko kukr bi mogla sicer prime ampak neki na pov če je avto dvignen pa je v brzini pa je kuplnga prtisnena se kolesa vrtijo.. kaj nardit ? kšna ideja šalta se pa čist odvisn kukr se menjalniku spomne učas gre čist lepo učas pa sploh negre tko da če bo tko naprej pa bo punca vozila avto bo mogla speljevt z drugo ker v prvo skor da noče.. (morš bit zlo gorb) menjalnik je naštelan tko da se ročka nezadane v menjalnik in če je avto ugasnen grev use brzine bp.. kaj nardit?
edin problem so šezmer prestave ker kuplnga neprime tko kukr bi mogla sicer prime ampak neki na pov če je avto dvignen pa je v brzini pa je kuplnga prtisnena se kolesa vrtijo.. kaj nardit ? kšna ideja šalta se pa čist odvisn kukr se menjalniku spomne učas gre čist lepo učas pa sploh negre tko da če bo tko naprej pa bo punca vozila avto bo mogla speljevt z drugo ker v prvo skor da noče.. (morš bit zlo gorb) menjalnik je naštelan tko da se ročka nezadane v menjalnik in če je avto ugasnen grev use brzine bp.. kaj nardit?
Najprej čestitke za swap! Ker po začetnih postih je bolj slabo kazalo
Ti tvoji simptomi mi delujejo na žico sklopke. Preveri, če je dovolj naštelana. Oz jo kar še malo naštelaj!
Lp
Ti tvoji simptomi mi delujejo na žico sklopke. Preveri, če je dovolj naštelana. Oz jo kar še malo naštelaj!
Lp
zajla za sklopko se špona sama tko da nimam kej štelat kukr se naštela se naštela mogu bi hod stopalke mogoče podalšat za kakšn cm pa mislim da bi šlo.. ampak nimam ideje kako, na kakšen način ? kakšna ideja ?
drugače pa hvala za čestitke. jp na začetku je blo bl bogo ker ni blo nobenga cajta pa tud mašina še ni bla zrihtana morm enkrat seštet stroške da vidm kok me je dejansko pršla vgradnja..
drugače pa hvala za čestitke. jp na začetku je blo bl bogo ker ni blo nobenga cajta pa tud mašina še ni bla zrihtana morm enkrat seštet stroške da vidm kok me je dejansko pršla vgradnja..
- R19-racing
- Kraj: koper
edino da podlozis na stopalki ali pa na vilici na menjalniku pod zajlo od sklopke kako puso al podlozko...a je sklopka trda za stisnit?lahko da je zajla proti kuncu pa je se malo pretegnjena...
ne zajla je nova stara ca 14 dni kej tazga ker se je stara strgala če podlagam nima veze ker se itak zajla avtomacko štela tko da lahko zajlo na menjalniku podložim 2 cm in bo isto kurk če ni podložena..
Aja, samonastavljiva je
No v glavnem, sklopka ti ne odvaja, vsaj ne dovolj. Če se boš tako vozil je možnost da zjebeš tudi menjalnik. Zdaj če ni zajla kriva...hmmm... je mogoče potisna plošča ali ležaj... Verjetno bo treba menjalnik dol vzet...
Ti avto na mestu v leru cvili? Oz. če ugasnjenega porineš v npr. 1. brzini cvili in škripa?
Lp
No v glavnem, sklopka ti ne odvaja, vsaj ne dovolj. Če se boš tako vozil je možnost da zjebeš tudi menjalnik. Zdaj če ni zajla kriva...hmmm... je mogoče potisna plošča ali ležaj... Verjetno bo treba menjalnik dol vzet...
Ti avto na mestu v leru cvili? Oz. če ugasnjenega porineš v npr. 1. brzini cvili in škripa?
Lp
0 ne škripa hrusta idin k daš v rikvrc ker se menjalnik ne ustav čist za ostale prestave pa gre notr sam je zlo zlo trdo učer sm neki naštelu bomo vidl kako se bo obnesl.. drgač mi je pa čist jasn da se menjalnik na tak način komot zje.. bomo vidl..
evo da mal napišem..
menjalnik dela mal bolš sm ga mau še naštelov tko da zdej se da prbližn pelat z avtom.. s časom se bo pomoje še mal izbolšaš..
so se mi pa naselil na alternator al servo pumpo eni škržati al neki tazga ker kr grdo ropota bo treba najbršležaje na alternatorju zamenat.. to je plan za pondelk..
dons sm tud mal "pojačov" avto in sicer avtek je dubu štango navrh čez fedra.. morm poslikat pa še mejčkn morm obdelat pa prebarvat da bo lepa..
menjalnik dela mal bolš sm ga mau še naštelov tko da zdej se da prbližn pelat z avtom.. s časom se bo pomoje še mal izbolšaš..
so se mi pa naselil na alternator al servo pumpo eni škržati al neki tazga ker kr grdo ropota bo treba najbršležaje na alternatorju zamenat.. to je plan za pondelk..
dons sm tud mal "pojačov" avto in sicer avtek je dubu štango navrh čez fedra.. morm poslikat pa še mejčkn morm obdelat pa prebarvat da bo lepa..
Kako si zmontiral samonastavljivo zajlo? Če si odstranil zatič predno si zmontiral zajlo si storil napako. 
Enigma motorsport
kakšen zatič ? zajle nisem menjal oz menjal sem jo ccca kakšen mesec nazaj in je zadeva delala ko sem utakno tole mašino not se se pa začel problemi.. drgač pa če nov hmal bolš bom razkopu še enkrat pa še enkrat jovo na novo skup sestavt :S
drugač pa zanima me če kdo ve ali grejo fedri za 1.8 cliota na amortizerje oz šalce od 1.4 ? brez predelave ?
drugač pa zanima me če kdo ve ali grejo fedri za 1.8 cliota na amortizerje oz šalce od 1.4 ? brez predelave ?
zih ? sprobov ?
evo mal slikovnga graediva kaj se je delal ta tedn..
evo obdelana pa pokitana na varih tm k se vidjo..
tko zgleda iz zgorne strani. šravfe bom dav druge najbrš imbus al pa zvezdico..
iz spodne se vid ležišče da se lepo usede.
tkole zgleda v avtu..
tkole smo pa barval (cvetlični lončki pridejo tud pr barvanju prov
)
zravn sm pobarvov še brisavce oz nosivce metlc ker so ble že brez barve.. kšna slikca več pobarvanih delov pa pride k pride
evo mal slikovnga graediva kaj se je delal ta tedn..
evo obdelana pa pokitana na varih tm k se vidjo..
tko zgleda iz zgorne strani. šravfe bom dav druge najbrš imbus al pa zvezdico..
iz spodne se vid ležišče da se lepo usede.
tkole zgleda v avtu..
tkole smo pa barval (cvetlični lončki pridejo tud pr barvanju prov
zravn sm pobarvov še brisavce oz nosivce metlc ker so ble že brez barve.. kšna slikca več pobarvanih delov pa pride k pride
Na Clio II sem imel že vzmeti iz Clio I in vzmeti iz Clio II RS (iste kot 1.8 16v), pa tudi vzmeti iz Clio II sem že imel na Clio I, tako da potem mora tudi pri tebi pasati 
use se da sam če se če
vse si imel na istih amortizerjih ali si menjal ? zanima me če grejo marotizerji od 1.4 skupaj z fedri od 1.8 ker imam namen amortizerje obnovit pa stršat fedre pa kupt nove..