Laguna II 2.0 16v expression '02
Re: Laguna II 2.0 16v expression '02
Takole se ga spuca:
http://www.youtube.com/watch?v=iQNSCnpxqcM" onclick="window.open(this.href);return false;
Odklopiš bencin, namontiraš tisto štatlo v avto, privšravfaš gor flaške s čistim bencinom in jih vbrizgaš, odpreš tank pa zapreš povratni vod, potem pa 1 uro pustiš da lavfa aja pa motor seveda vžgeš. Mislim da kar oreng pomaga.
LP
http://www.youtube.com/watch?v=iQNSCnpxqcM" onclick="window.open(this.href);return false;
Odklopiš bencin, namontiraš tisto štatlo v avto, privšravfaš gor flaške s čistim bencinom in jih vbrizgaš, odpreš tank pa zapreš povratni vod, potem pa 1 uro pustiš da lavfa aja pa motor seveda vžgeš. Mislim da kar oreng pomaga.
LP
sem se sparvil popravljat svetenje displaya za klimo po teh navodilih
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... =50&t=6455
če bi vedel da je tako simpl bi to naredil že pred dvemi leti, pa se kar nisem upal napasti zadevščine
v pol ure je bilo že vse nazaj sestavljeno in svetleče
niti izvijača nisem potreboval, vse ja samo zataknjeno skupaj, nobenih vijakov, nič
pa nič ne škriplje ali ropota med vožnjo
čudež
upam da bo delalo, ker ponavadi ko se jaz spravim popravljati kaj električnega, še tri druge stvari zraven crknejo
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... =50&t=6455
če bi vedel da je tako simpl bi to naredil že pred dvemi leti, pa se kar nisem upal napasti zadevščine
v pol ure je bilo že vse nazaj sestavljeno in svetleče
niti izvijača nisem potreboval, vse ja samo zataknjeno skupaj, nobenih vijakov, nič
pa nič ne škriplje ali ropota med vožnjo
čudež
upam da bo delalo, ker ponavadi ko se jaz spravim popravljati kaj električnega, še tri druge stvari zraven crknejo
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
display še kar dela
se je pa pokvaril start gumb, zdaj ga je treba tiščati da užge če ga samo pritisneš ne pali, bo treba čitalec malo polepit
povprečna poraba je bolanih 11.5L, grem stavit da spet ne bo šlo čez tehničnega
ve kdo kje dobiti poceni lambdo?
malo slik

se je pa pokvaril start gumb, zdaj ga je treba tiščati da užge če ga samo pritisneš ne pali, bo treba čitalec malo polepit
povprečna poraba je bolanih 11.5L, grem stavit da spet ne bo šlo čez tehničnega
ve kdo kje dobiti poceni lambdo?
malo slik

Pri herkulesu sem zadnjic videl univerzalne precej ugodno - cca 70€.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
meni se ne zdi ravno ugodno, za okrog 70€ so že boscheve na ebayu
od kitajcev sem tole dobil tegale donglja

da lahko na hitro s telefonom berem senzorje in zadeva celo dela
kjut
pa čitalec za kartico sem popravil ker se je jeziček odlomil
najbolj očitna posledica je, da je treba start gumb držati da avto vžge, poleg tega prvi kontakt ni delal, luči na stropu so se prižgale samo z odpiranje prvih vrat in take neumosti

odlomljen jeziček je na levi, poleg čitalca, pritiskati pa bi moral tisti mali rdeč gumbek, ko kartico notri zabašeš
če mene vprašate češka zasnova ki kar prosi po failu
dokaj pogosta napaka
in na srečo preprosto popravilo
malo lepila pa je

dela
med vtikamjem kartice, me je razdražil glasen ventilatorček v ogledalu, tako da sem se še tega lotil, spihal podmazal....za par mesecev bo dal mir
od kitajcev sem tole dobil tegale donglja

da lahko na hitro s telefonom berem senzorje in zadeva celo dela
kjut
pa čitalec za kartico sem popravil ker se je jeziček odlomil
najbolj očitna posledica je, da je treba start gumb držati da avto vžge, poleg tega prvi kontakt ni delal, luči na stropu so se prižgale samo z odpiranje prvih vrat in take neumosti

odlomljen jeziček je na levi, poleg čitalca, pritiskati pa bi moral tisti mali rdeč gumbek, ko kartico notri zabašeš
če mene vprašate češka zasnova ki kar prosi po failu
dokaj pogosta napaka
in na srečo preprosto popravilo
malo lepila pa je

dela
med vtikamjem kartice, me je razdražil glasen ventilatorček v ogledalu, tako da sem se še tega lotil, spihal podmazal....za par mesecev bo dal mir
Čitalec kartice... Itak redna napaka
Ventilatorček pa moram tudi jaz zrihtati....
Isti BT modulček sem nabavil pred poletjem. Sej kar dobro funkcionira v navezavi s Torque PRO. Me je pa malo negativno presenetilo, ko sem pospeške preizkušal
Pa porabe ni ne računa oz. jst ne znam zrihtat.
Isti BT modulček sem nabavil pred poletjem. Sej kar dobro funkcionira v navezavi s Torque PRO. Me je pa malo negativno presenetilo, ko sem pospeške preizkušal
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
edini problem pr teh zadevah je ker kakšnih bol kompliceranih parametrov nočejo brat
no da se odčitat kolk turbina fila hehe 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Tole, tako kot vsi non oriđinal OBD II čitalci, bere in razpozna le standardne PID-e. Renault specifičnih pač ne pozna. Sedaj je odvisno od starosti avtomobila in upoštevanja priporočil in navodil EU glede OBD II standarda, koliko teh PID-ov zna tak kitajc brati. Pri mojem je to:
DTC_CNT......DTC Stored Number
FUELSYS1......Fuel System 1 Status
FUELSYS2......Fuel System 2 Status
LOAD_PCT.....Calculated Load Value
ETC.............Engine Coolant Temperature
SHRTFT1.......Short Term Fuel Trim-Bank1
LONGFT1.......Long Term Fuel Trim-Bank1
SHRTFT2.......Short Term Fuel Trim-Bank2
LONGFT2.......Long Term Fuel Trim-Bank2
MAP.............Intake Manifold Absolute Pressure
RPM.............Engine RPM
VSS..............Vehicle Speed Sensor
SPARKADV......Ignition Timing Advance for 1
IAT..............Intake Air Temperature
TP...............Absolute Throttle Position
AIR_STAT......Commanded Sencondary Air Status
O2S.............Location of O2 Sensors
O2B1S1.........O2 Sensor Output Voltage(B1S1)
SHRTFTB1S1...Short Term Fuel Trim(B1S1)
O2B1S2.........O2 Sensor Output Voltage(B1S2)
SHRTFTB2S1...Short Term Fuel Trim(B2S1)
OBD.............OBD Require To Which Vehicle Designed
DTC_CNT......DTC Stored Number
FUELSYS1......Fuel System 1 Status
FUELSYS2......Fuel System 2 Status
LOAD_PCT.....Calculated Load Value
ETC.............Engine Coolant Temperature
SHRTFT1.......Short Term Fuel Trim-Bank1
LONGFT1.......Long Term Fuel Trim-Bank1
SHRTFT2.......Short Term Fuel Trim-Bank2
LONGFT2.......Long Term Fuel Trim-Bank2
MAP.............Intake Manifold Absolute Pressure
RPM.............Engine RPM
VSS..............Vehicle Speed Sensor
SPARKADV......Ignition Timing Advance for 1
IAT..............Intake Air Temperature
TP...............Absolute Throttle Position
AIR_STAT......Commanded Sencondary Air Status
SHRTFTB1S1...Short Term Fuel Trim(B1S1)
SHRTFTB2S1...Short Term Fuel Trim(B2S1)
OBD.............OBD Require To Which Vehicle Designed

za kakšno globoko diagnostiko to ni, mi je pa všeč da bere vsaj osnovne stvari
no, na včerajšnji vožnji sem opazil nekaj čudnega
prva lambda pade na 0.0V, fuel trim gre na astronomskih 100%, druga lambda pa na 0.9v in tako ostane dokler se lambda ne zbudi iz zimskega spanja in kar je najbolj čudno, to se zgodi v vsakem malce večjem klancu, na ravninah in navzdol dela vse tipitopi
en velik wtf, ali pa jaz česa ne vem
no, na včerajšnji vožnji sem opazil nekaj čudnega
prva lambda pade na 0.0V, fuel trim gre na astronomskih 100%, druga lambda pa na 0.9v in tako ostane dokler se lambda ne zbudi iz zimskega spanja in kar je najbolj čudno, to se zgodi v vsakem malce večjem klancu, na ravninah in navzdol dela vse tipitopi
en velik wtf, ali pa jaz česa ne vem
Ti ne veš 
Če boš gledal mojo temo par strani nazaj, boš vidu da sem jest tut tole gledu in imel ista vprašanja. Za en del motorja, bank1 je kul fuel trim in spark advance, za drug del, bank 2 je pa kr neki. Pomoje to kitajc ne bere ok.
Če boš gledal mojo temo par strani nazaj, boš vidu da sem jest tut tole gledu in imel ista vprašanja. Za en del motorja, bank1 je kul fuel trim in spark advance, za drug del, bank 2 je pa kr neki. Pomoje to kitajc ne bere ok.

ti maš preveč bankov pa je kitajca zmedlo 
če sem prav videl ti piše -100%, meni tudi na neobstoječem banku (bank2) piše -100% in številka se ne spreminja,
na tistem ki pa dejansko je, pa zadeva niha kot mora, edino ko se mu zmrači gre na +100%
če sem prav videl ti piše -100%, meni tudi na neobstoječem banku (bank2) piše -100% in številka se ne spreminja,
na tistem ki pa dejansko je, pa zadeva niha kot mora, edino ko se mu zmrači gre na +100%
Ka bi meu tut preveč v banki, bi blo kul 
A lahko ti sprintaš vse PID-e, ki ti jih ta tvoj kitajc bere? Ta vaša tuna je isti letnik k moj, pa me firbc matra če ma sporoča kej več PID-ov k moj.
A lahko ti sprintaš vse PID-e, ki ti jih ta tvoj kitajc bere? Ta vaša tuna je isti letnik k moj, pa me firbc matra če ma sporoča kej več PID-ov k moj.

če bi vedel kaj so pidi bi jih pa res 
ne vem kje bi lahko pide pogledal
pojavil se je še en čuden problem
xenonke kar naenkrat svetijo zanič, obe enako zanič in to opazno, ne samo za odtenek, dolge in meglenke svetijo neprimerno svetleje in bolj belo
bi rekel da bodo žarnice crknile, samo obe naenkrat? pa obe svetijo točno enako zanič
je lahko kaj drugega narobe?
poleg tega še parabole potrzavajo, kot da bi hotel nastavljati višino ampak jo ne, samo sliši se neko klikanje v žarometih, ko dam kartico notri grejo obe luči normalno gor in dol
porinem avto v grabn?
pojavil se je še en čuden problem
xenonke kar naenkrat svetijo zanič, obe enako zanič in to opazno, ne samo za odtenek, dolge in meglenke svetijo neprimerno svetleje in bolj belo
bi rekel da bodo žarnice crknile, samo obe naenkrat? pa obe svetijo točno enako zanič
je lahko kaj drugega narobe?
poleg tega še parabole potrzavajo, kot da bi hotel nastavljati višino ampak jo ne, samo sliši se neko klikanje v žarometih, ko dam kartico notri grejo obe luči normalno gor in dol
porinem avto v grabn?