xenon laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Marsovcek

Re: xenon laguna 2

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Ni čisto tako. Osnovni položaj se lahko nastavlja s pomočjo testerja (kao določanje točke neobremenjenega vozila), dodatno tudi z vijaki. Seveda je pa potrebno preveriti če vse komponente sistema uravnavanja višine delujejo.
Uporabniški avatar
tysonn

Odgovor Napisal/-a tysonn »

sincek sj avtomatiko se stima iz racunalnikom a ni tko?nevem pac mislu sm da bi nastavili....whatever biu sm na servisu in mi dela use tako kot je treba oni so s pomočjo nekih imbus sraufkov v luci nastimali pravo visino in to je to;)
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

z računalnikom jih lahko postaviš v osnovni položaj, kaj pa pol delajo sami senzorji, ki so na sprednji in zadnji osi pa je spet druga pesem, in če na računalniku nastaviš na neko vrednost in so oni senzorji spet na drugi vrednosti bo obveljala njihova pa ne računalniška, mislim pa da sem odgovor že povedal kje še se drugače nastavijo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Včeraj sem opazil, da leva luč ne gori (Laguna II l.2001 z original xenon).
Nisem pa prej opazil nikakršnega žmiganja ali spreminjanja barv...

Torej po novo žarnico? Kam in za koliko?
Sem prebral celo temo - še vedno velja Osram/Philips = zakon, vse ostalo = jajc? In vzet d2r 4300K

Da ne kupujem nove žarnice brez veze, bi najprej preveril pri kolegu, ki ima računalnik: ali tester pokaže kaj je v defektu - žarnica ali balast?
Fantocci

Sem šel malo gledat te barve, 4300 je bolj rumenkasta, moje pa svetijo precej bolj belo od dolgih luči (ki so halogenke). Torej bi moral vzeti 6000K ? Zamenjal bi le eno.
Zadnjič spremenil Fantocci, dne 15 Nov 2013, 12:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Fantocci

Mi lahko kaj kdo reče glede teh barv? Ne vem, katero naročit... Ne bi menjal obe, dokler dela ena originalna.

Tisti, ki ste vzeli 4300K, ali vam sveti z isto barvo kot halogenka ali bolj belo? Obstajajo tudi Philips in Osram 5000K, ki so bile kot opcija v prvi vgradnji:
http://am_application.osram.info/publish/index_en.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Glede na zgornji Osramov katalog so bile v prvi vgradnji le 4100K (Osram Xenarc Original) in 5000K (Osram Xenarc Cool blue Intense). 6000K sploh ne omanja.
Fantocci

Hvala!
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Ce bos menjal samo eno ti bo zal saj nebo enaka svetloba,zato je priporocljivo menjati obe.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Fantocci

No, da rezimiram: xenonko sem dobil v SLO (kao Philips za 38€) in naredil tehničnega... Zaenkrat dela OK, je pa bolj rumene barve od stare (kot ste me opozorili). Glede na to bi verjetno moral naročiti 5000 Kelvinov namesto 4300.

Mi je pa nekaj drugega zanimivo: pregorela žarnica ima oznako d2s, čeprav naj bi bila za Laguno s parabolami brez leč predpisana d2r...
Očitno je že bila menjana in vstavljena napačna.

Čudno mi je, da sta podnožja enaka - zamenljiva...
Uporabniški avatar
Simen

Odgovor Napisal/-a Simen »

Sem se odločil da vprašam kar v tej temi:

Odločam se za nakup komplet rabljenih original xenon luči za laguno 2 (pre-facelift), katere bom zamenjal s trenutnimi halogenskimi in ja vem, da rabim še sistem za pranje žarometov in senzor za uravnavanje višine snopa za modre prijatelje in tehnični pregled :)

Zanima pa me, koliko res bolje svetijo od navadnih žarnic in ali je to odlkop/priklop halogenske z novo xenonsko lučjo, paše vse šrauf na šrauf, konektorji itd.?
Seveda bom gledal, da so za laguno 2 pre-facelift luči, na kaj naj bom še pozoren pri nakupu?

LP in hvala :)
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Meni pranje ni nikoli delalo, imam na zalogi motor, pa je treba cel prvi konc dol vzeti. Xenon sveti dobro, ne pa toliko bolj, da opraviči stroške, premisli. Senzor višine bi rabili vsi, ne samo Xenonci, jebeš polcaje.
Uporabniški avatar
Simen

Ali veš slučajno kako je pranje zvezano, vem da ko imam prižgane luči in ko špricaš sprednjo šipo, da tudi luči potem pošprica, samo na kakšen princip deluje motorček, je povezan na akumulator ali ga sproži ob curku vode?
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

To je druga pralna posoda, ki ima dva motorja. Tudi razvod cevi za dize ni tako enostaven in treba je vgraditi avtomatske dize v odbijač, katere se dvignejo na pritisk vode. Priključki so verjetno pripravljeni že pri posodi. Če gorijo luči in prižgeš pranje šip se sočasno dvignejo dize iz odbijača in operejo žaromete. Bolj plave so žarnice, slabše sveti, še najbolj je 4300, zdaj je standard 5000, da so približali barvi LED parklamp.
Uporabniški avatar
Simen

Če kupim original xenon luči, bo vse pasalo šrauf na šrauf, prav tako konektorji?
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

Simen tak eno vprašanje za popoldanski razmislek. Imaš žarnico tipa H4 in tipa H7, a imata enak konektor? Ko najdeš odgovor na to vprašanje pa reši še to ali imata H4 in D2S ali D2R enak konekto? Ko pa to rešiš si pa dobil odogovor na tvoje vprašanje, če ne dobš odogovora, ponovi vajo v enakem vrstnem redu
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Odgovori