radar
NUJNU UPRASANJE
dns 15 do 10ih zvecer so me na lavrici dobili na radar, in sicer sem vozil 77km/h, me je slikal bel focus, nekaj metrov naprej me je pa ustavla patrula, in mi izdala placilnu nalog za 500eur oz 250eur ce v 16 dneh placam in pa 5 kazenskih tock.
Vendar ce velja tisto kar je nekaj tem visje zapisal darkdog, s 5km/h toleracne, potem bi moral jaz dobiti kazen 250eur in 3 kazenske tocke.
Ker imam moznost za pritozbo sprasujem tukaj ce se je vredno pritozit in ce so tisti podatki od darkdoga pravilni, ali bom use skupaj zgubil in moral placati 500eur kazni.
hvala
dns 15 do 10ih zvecer so me na lavrici dobili na radar, in sicer sem vozil 77km/h, me je slikal bel focus, nekaj metrov naprej me je pa ustavla patrula, in mi izdala placilnu nalog za 500eur oz 250eur ce v 16 dneh placam in pa 5 kazenskih tock.
Vendar ce velja tisto kar je nekaj tem visje zapisal darkdog, s 5km/h toleracne, potem bi moral jaz dobiti kazen 250eur in 3 kazenske tocke.
Ker imam moznost za pritozbo sprasujem tukaj ce se je vredno pritozit in ce so tisti podatki od darkdoga pravilni, ali bom use skupaj zgubil in moral placati 500eur kazni.
hvala

...meni je pred leti ratalo na enako foro,.....samo mors zapisat, da se ne strinjas z izmerjeno vrednostjo in da zelis vpogled o stanju merilne naprave,....torej certifikat instituta jozefa stefana, kdaj je bil radar nazadnje umerjen in testiran,...nakar dodas da je po analizi dne tega pa tega zgoraj naveden institut podal mnenje o relativni izmerjeni torelanci, ki pa je takrat znasala 3-5% izmerjene vrednosti!
Vendar ne smes napisat da se pritozujes na placilni nalog,...ampak zahteva za sodno varstvo, ker kak bos v zadeva: napisal pritozba, te bo komandir policije, ki je pristojen za resevanje pritozb odjebal in zavrnil,...zato napisi zahtevo za sodno varstvo, kar pomeni, da zelis da pristojni organ, ki je v tem primeru sodisce preceni dejansko stanje.
...drugace pa ti je najboljsa pritozba ko je policaj sam v avtu, da ti ni pokazal izmerjene vrednosti, kar pa bo privedlo do tega, da ko bosta prisla na soocenje bo sodnik predlagal tretje mnenje(to bi bil sodelavec), ki pa ga ni, policaj pa bo najverjetneje reko, da ne more 100% trdit, ce ti je pokazal radar, saj ima dnevno veliko preverjanj hitrosti! in potem bo od tega kolko si preprical sodnika velika tvoja kazen oz. ce je to prvi prekrsek cestno prometni -kazni ne bo!!!
Ne pozabi pa da z zahtevo za sodno varstvo izgubis moznost polovicke!
Vendar ne smes napisat da se pritozujes na placilni nalog,...ampak zahteva za sodno varstvo, ker kak bos v zadeva: napisal pritozba, te bo komandir policije, ki je pristojen za resevanje pritozb odjebal in zavrnil,...zato napisi zahtevo za sodno varstvo, kar pomeni, da zelis da pristojni organ, ki je v tem primeru sodisce preceni dejansko stanje.
...drugace pa ti je najboljsa pritozba ko je policaj sam v avtu, da ti ni pokazal izmerjene vrednosti, kar pa bo privedlo do tega, da ko bosta prisla na soocenje bo sodnik predlagal tretje mnenje(to bi bil sodelavec), ki pa ga ni, policaj pa bo najverjetneje reko, da ne more 100% trdit, ce ti je pokazal radar, saj ima dnevno veliko preverjanj hitrosti! in potem bo od tega kolko si preprical sodnika velika tvoja kazen oz. ce je to prvi prekrsek cestno prometni -kazni ne bo!!!
Ravno zaradi takih komentarjev ljudje izgubljajo pritozbe in potem fasejo polni znesek.Te izjave da je policaj sam in da mu sodnik ne bo verjel je kozlarija.deejayam napisal/-a:...meni je pred leti ratalo na enako foro,.....samo mors zapisat, da se ne strinjas z izmerjeno vrednostjo in da zelis vpogled o stanju merilne naprave,....torej certifikat instituta jozefa stefana, kdaj je bil radar nazadnje umerjen in testiran,...nakar dodas da je po analizi dne tega pa tega zgoraj naveden institut podal mnenje o relativni izmerjeni torelanci, ki pa je takrat znasala 3-5% izmerjene vrednosti!
Ravno zato je drzava pooblastila ljudi da v imenu nje pac delajo red.Ce bi to drzalo, potem tudi ce sta dva policista ne bi bilo prav, kajti lahko reces, da sta oba policista naperjena proti imeni in govorita laz, samo da bi mene potunkala.
komentar zgoraj je ena izmed neumnosti ki se vrstijo v cestnem prometu.
Torej po tej logiki, vsakic ko te ustavi policist na motorju in ti napise placilni nalog je njegov placilni nalog nekredibilen ker ni sodelavca zraven.
to je bedarija in neumnosti, ki vsekakor ne vzdrzijo resne presoje.
Policist ti na kraju samem lahko pokaze certifikat o testiranju laserskega merilnika, pa tudi svoj izpit ti lahko pokaze za laserski merinlik, verjemte pa da so ti merilniki vsi redno in strogo testirani ravno zaradi "pametnih" obcanov ki se spuscajo v to.Torej to odpade in se tega ne posluzujte., ker boste samo vi na slabsem.
Pritozite se lahko ali na postopek ali pa na kazen oziroma krsitev. Je pa potrebno razmisliti ali imate dobre kontra dokaze sebi v prid in ne proti policiji.
Vecina jih to pozabi in se pritozijo, potem pa na sodiscu trosijo taksne kozlarije, da je sodniku slabo.
Zadnjič spremenil darkdog24, dne 01 Mar 2009, 13:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Domnevam po napisanem da je bila omejitev hitrosti 50km/h torej naselje.rokec992 napisal/-a:NUJNU UPRASANJE
hvala
Ce je temu tako, si vozil 27km/h prevec od dovoljenega, nakar se odsteje toleranca 5km/h in pride ven 22km/h prevec. To je potem 72km/h.
Kazen za prekoracitev hitrosti nad 20km/h je zapisana v 32.clenu 7 odstavek tocka c. globa je 500 eur in 5 kazenskih tock.
Krsitev je bila pravilno napisana in tu ni nobenega dvoma.
Polovicka je 250 eur.
Ce te je pred tem slikal stacionarni radar potem obstaja slika o tem, saj te je visje ustavila policijska patrulja.
Sliko lahko vidis in jo imas pravico videt, samo moras napisati zahtevek za sodno varstvo, nakar polovicko izgubis.
Verjemi ko imajo sliko si ne mores vec pomagati nic.Na sliki je tvoj avto, datum, ura, meritev, hitrost itd......vse je crno na belem.
Kaj bos storil je pa na tebi samem.
Fantje prepoceni placujete drzavi evre, ki bi lahko ostali vam v zepu.
aha tega pa nism vedu. sm samu na hitr tisto sliko pogledu pa tam pise da ce je prekoracitev od 16-25km/h kazn 250eur in 3 KT, in je tocka b v tistmu odstavku. samo zato sm tu napisu. drgac pa mislm da se ne bom nc prtozval, kr nocem polne kazni placvatdarkdog24 napisal/-a:Domnevam po napisanem da je bila omejitev hitrosti 50km/h torej naselje.rokec992 napisal/-a:NUJNU UPRASANJE
hvala
Ce je temu tako, si vozil 27km/h prevec od dovoljenega, nakar se odsteje toleranca 5km/h in pride ven 22km/h prevec. To je potem 72km/h.
Kazen za prekoracitev hitrosti nad 20km/h je zapisana v 32.clenu 7 odstavek tocka c. globa je 500 eur in 5 kazenskih tock.
Krsitev je bila pravilno napisana in tu ni nobenega dvoma.
Polovicka je 250 eur.

casiop3 napisal/-a:a lahka se poves kj vec o tem ... neki sm slisu pravit da ce se zoper dolocenega policaja pritozi vec k 3-je ljudje ga majo pol neki bol pod nadzorom ... tk je en reku .. ce poves kj vec o tem al je to sam larifari
Dejansko bi bil pod nadzorom, ce bi se v 3 postopkih njegove stranke telesno poskodovale in se pritozile, potem bi notranja sluzba vzela to malo pod drobnogled.
To je bistvo tega kar skoz ponavljam.Ljudje imajo neke cudne ideje in zaradi teh idej potem tisti, ki dejansko nasedejo temu in se pritozujejo brez vsake pravne podlage placajo polno globo + stroske sodisca.
.....jaz sem napisal svoj primer izpred dveh let,...mimo evroparka sem se pelo 109km/h ,.... ponoci! obejitev 50kmh(dvopasovnica) vendar pred mostom cez reko dravo pa je omejitev 70km/h
pri zaporih so me ustavili,....nekaj sem se probal dogovarjat,....pa mi na kraju dogodka ni dal nicesar, nakar dobim po posti papirje od sodisca da mi bodo odvezili izpit in kazen ,..bla,bla,bla,..
grem do odvetnika in ta najde edino moznost pritozbe na postopek, da nisem dobil v pogled izmerjene hitrosti!
Cez 2 mesca sem bil vabljen na sodisce,...kjer sem povedal zgoraj omenjeno zgodbo, in da sigurno nisem vozil 109km/h ampak kvecjemu 70, ker nisem zmanjsal hitrosti pri znaku 50km/h.
Sodnik je predlagal soocenje z policistom,...
policist ki se ga je udelezil pa je na vprasanje o tem ali mi je pokazal izmerjeno vrednost odgovoril, da je tega dne imel veliko meritev hitrosti in da ne more 100% trditi ali mi je pokazal,....ker se prej nisem imel nobenega prekrska za prekoracitev hitrosti mi je sodnik dal kazen 50jurjev takratnih tolarjev in 5kazenskih pik.
Tak da ne na pamet! ker je to zgodba iz mojih izkusenj,...jaz sem trdil svoje, da nisem mogo pelat tolko kot me obtozuje in pika!!!
pri zaporih so me ustavili,....nekaj sem se probal dogovarjat,....pa mi na kraju dogodka ni dal nicesar, nakar dobim po posti papirje od sodisca da mi bodo odvezili izpit in kazen ,..bla,bla,bla,..
grem do odvetnika in ta najde edino moznost pritozbe na postopek, da nisem dobil v pogled izmerjene hitrosti!
Cez 2 mesca sem bil vabljen na sodisce,...kjer sem povedal zgoraj omenjeno zgodbo, in da sigurno nisem vozil 109km/h ampak kvecjemu 70, ker nisem zmanjsal hitrosti pri znaku 50km/h.
Sodnik je predlagal soocenje z policistom,...
policist ki se ga je udelezil pa je na vprasanje o tem ali mi je pokazal izmerjeno vrednost odgovoril, da je tega dne imel veliko meritev hitrosti in da ne more 100% trditi ali mi je pokazal,....ker se prej nisem imel nobenega prekrska za prekoracitev hitrosti mi je sodnik dal kazen 50jurjev takratnih tolarjev in 5kazenskih pik.
Tak da ne na pamet! ker je to zgodba iz mojih izkusenj,...jaz sem trdil svoje, da nisem mogo pelat tolko kot me obtozuje in pika!!!
js mam pa vprasanje glede radarjev v avtomobilih ( focus, kangooji,...)
kdaj te slika ta radar ? ko se pripeljes direktno mimo njega ? ali te slika ze prej ? cca 100m al pa 50m al pa celo 500m ? kako je s tem ? in pa ali se svetloba 'flesa' vidi tudi podnevi ? ali vsi te radarji slikajo z bliskavico ?
in pa se eno podvprasanje bi imel... omejitve na tistih panojih nad avtocesto... tisti so enakopravni znakom ki so zabiti v tla oz oznakam narisanim na tleh ali ne ? kaj ce zmanka elektrike...potem tistega napisa na panoju ni in te radar slika ... kako se potem zagovarjas ?
lp
kdaj te slika ta radar ? ko se pripeljes direktno mimo njega ? ali te slika ze prej ? cca 100m al pa 50m al pa celo 500m ? kako je s tem ? in pa ali se svetloba 'flesa' vidi tudi podnevi ? ali vsi te radarji slikajo z bliskavico ?
in pa se eno podvprasanje bi imel... omejitve na tistih panojih nad avtocesto... tisti so enakopravni znakom ki so zabiti v tla oz oznakam narisanim na tleh ali ne ? kaj ce zmanka elektrike...potem tistega napisa na panoju ni in te radar slika ... kako se potem zagovarjas ?
lp
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
slika te ko si ze zelo blizu njega86-4PJ napisal/-a:js mam pa vprasanje glede radarjev v avtomobilih ( focus, kangooji,...)
kdaj te slika ta radar ? ko se pripeljes direktno mimo njega ? ali te slika ze prej ? cca 100m al pa 50m al pa celo 500m ? kako je s tem ?
mam pa tud jaz eno podvprasanje. a se uposteva hitrost tocno ob sprozenju flesa, ali slucajno meri ze prej - ce, koliko?